Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018

28 червня 2018

Комфортний і вишуканий Lexus RX продовжує домінувати у сегменті позашляховиків середнього розміру. На розсуд представлено RX 350 і гібридний RX 450h, останній очолює клас в плані економічності. Новинкою поточного року стала трирядова версія, яка вміщує до семи людей. Тим, хто хоче отримати більш агресивну зовнішність і спортивну динаміку, компанія пропонує RX F Sport. Моделі F Sport можуть похвалитися: спортивно налаштованою підвіскою, більшими колесами, виразною решіткою радіатора, спортивними сидіннями та електронною приладовою групою. Відмінними рисами нового Lexus RX стали: плавність ходу, комфорт, тиша салону і надійність. Суперниками позашляховика вважаються Mercedes-Benz GLE, BMW X5, Volvo XC90, Audi Q5 і Cadillac XT5.

Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018

Вам сподобається

Сучасний RX гарантує плавність рухів, затишок і комфорт салону та довгий перелік систем безпеки. Якщо економія пального для вас є пріоритетним аспектом, погляньте в сторону гібридного RX 450h. Задоволення від їзди гарантує lexus rx f sport.  

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви надаєте перевагу більш стриманій стилізації, агресивна зовнішність RX з масивною решіткою радіатора може стати проблемою. Навіть у семимісних моделях краще розміщувати лише п’ять людей, оскільки третій ряд тісний.

Нове у 2018 році

Нове покоління lexus rx побачило світ у 2015, основною новиною поточного року стали моделі на три ряди, подовжені версії RX 350L і RX 450hL. До переліку новинок варто віднести доступний монітор сліпих зон і люк для моделей RX 350 і RX 450h. Сучасний lexus rx hybrid можна доповнити: навігаційною системою, попередженням про перехресний рух позаду та пакетом «Premium».

Враження від їзди

Позашляховик Lexus RX 350 традиційно робить наголос на комфорті та впевненості, замість продуктивності. Їзда плавна, а шкіряний салон вражаюче затишний. У такому автомобілі можна знаходитися годинами без найменшої втоми. Базові моделі добре справляються з підступними поворотами і другорядними дорогами, але бажаючим отримати швидшу реакцію, варто звернути увагу на модель F Sport. Оснащена системою вибору режиму, F Sport додасть налаштування «Sport S+», завдяки якому покращується зворотній зв'язок керма та пришвидшується реакція дроселя. Характеристики lexus rx потішать любителів азартної їзди. Стандартний V6 двигун тішить як потужністю, так і плавністю. Пару йому складає неймовірна восьмиступінчаста автоматична коробка передач, яку можна вважати взірцем для наслідування. Гібридний RX 450h поєднує електричний мотор з V6 двигуном, які разом пропонують ще більше потужності, а заразом і економії. Подовжені версії поводяться так само як звичайні, але збільшені розміри і вага не дуже добре відображаються на реакції автомобіля при входженні в повороти.

Найкращі характеристики

Набір «Safety System+» став стандартним для всіх моделей 2018 року. Ювелірної роботи комплект поєднав: систему передаварійної безпеки з функцією виявлення пішоходів, допомогу руху по смузі, попередження про зміну смуги руху з допомогою керуванню, розумне дальнє світло та динамічний круїз-контроль з радаром.

Система моніторингу з панорамним оглядом піднесла поняття спостереження на новий рівень. Вона використовує чотири камери, розміщених попереду, з боків і позаду, для відображення 360о навколишнього середовища на 12.0-дюймовому моніторі.

Детально про автомобіль Lexus RX

Інтер’єр

Покупці очікують чимало від бренду, і салон lexus rx тішить високоякісними матеріалами, відмінним співвідношенням деталей і сучасним дизайном. Елегантним штрихом став аналоговий годинник. Усі моделі оснащені великим мультимедійним екраном, яким керує контролер на консолі. Декому він може видатися надто вигадливим. Сидіння дуже зручні, до того ж, передбачено вдосталь місця. Об’єм багажного відділення становить 0.5 м3 з розкладеним заднім сидінням і 1.5 м3 зі складеним. Нова подовжена версія має три ряди сидінь і вміщує до семи пасажирів. Як опція для цієї моделі і стандартно для гібриду пропонуються капітанські крісла другого ряду, з якими кількість посадочних місць зменшується до шести. Третій ряд може привернути увагу багатьох покупців, але варто знати, що він тісний.

Екстер’єр

Компанія забула про стриманий дизайн. Бренд відійшов від привабливої, але стриманої стилізації, нині створюючи чи не найвиразніші екстер’єри. З розширеною решіткою радіатора, високою лінією скління та футуристичними елементами, Lexus RX не вписується у стандартні уявлення про красу, але виділяється на дорозі. Модель F Sport отримала 20-дюймові колеса, які додають агресивності, та затемнені задні стійки даху. Базова комплектація

Творіння бренду завжди відзначалися хорошою комплектацією, і RX не став винятком. Базова модель постачається з: електроприводом дверей багажника, 10 автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, електроприводом керма, штучною шкірою обшивки, склоочисниками з сенсорами дощу, двозонним клімат-контролем, камерою заднього огляду, відмикачем гаражу «HomeLink», 18-дюймовими колесами та набором «System+» з екстреним автоматичним гальмуванням, адаптивним круїз-контролем, дальнім світлом та попередженням про залишення смуги руху. Стандартна інформаційно-розважальна система включає: 8.0-дюймовий екран, аудіосистему на 9 динаміків, USB, Bluetooth, Micro SD картку та «Siri Eyes Free».

Опційне обладнання

Система повного приводу стала опцією для базової моделі і стандартною для гібриду. Моделі F Sport отримали: 20-дюймові колеса, підрульові пелюстки, адаптивну підвіску та унікальне облицювання. До цього переліку можна додати повний привід. До загального переліку опцій увійшли: шкіряна обшивка, люк даху, підігрів керма, підігрів/вентиляція передніх сидінь, навігація, 12.3-дюймовий екран та фантастична аудіосистема «Mark Levinson» на 15 динаміків. Окремої згадки вартують: розважальна DVD система для задніх сидінь, приладова панель на вітровому склі та монітор панорамного огляду.

Під капотом

Зіркою позашляховика став 3.5-літровий V6 на 300 кінських сил і 370 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. З приводом на передні колеса розгін відбувається за 7.7 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 11.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.2 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники зростають до 12.4, 9.0 та 10.7 л/100км відповідно. Гібрид 450h використовує електричний мотор і 3.5-літровий V6 двигун, які разом забезпечують 313 кінськими силами. Пару їм складає варіатор і стандартний повний привід. Розгін відбувається за 7.7 секунди. Витрата пального становить 5.3 л/100км не залежно від циклу.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018
Огляд тест-драйву: BMW X3 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X3 2018