Огляд тест-драйву: BMW X3 2018

2 липня 2018

Сучасний BMW X3 - це відповідь Mercedes-Benz GLC-Class, Jaguar F-Pace, Audi Q5 та багатьом іншим компактним позашляховикам. Сказати, що сегмент переповнений, це як констатувати, що море солоне. Але нова модель BMW X3 2018 року готова до бою з потужними двигунами, вражаючим вантажним простором, відмінною динамікою ходу і стандартним повним приводом. Третє покоління може похвалитися усіма новітніми технологіями й елементами класу люкс, які ви очікуєте побачити. Дешевим баварця назвати не можна, між тим, він йде у ногу з більшістю суперників і заслуговує на увагу.

Огляд тест-драйву: BMW X3 2018

Вам сподобається

Новенький BMW X3 представлений у двох версіях. Перша, це xDrive30i, яка підійде класичному покупцю сегменту, який хоче отримати люксовий автомобіль з хорошим вантажним об’ємом і можливістю зрідка виїздити на ґрунтові дороги. Друга, це M40i, яка робить все приблизно те саме, але має більш потужний двигун і спортивну підвіску, які дозволять насолодитися пересуванням гірськими серпантинами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Наявність системи повного приводу позитивно відобразилася на динаміці та зчепленні, але додала вартості і збільшила рівень споживання пального. Інформаційно-розважальна система позбавлена Android Auto.

Нове у 2018 році

Абсолютний новачок поточного року X3 наслідує попередників, які славилися просторим і вишуканим салоном, потужними двигунами та спортивною динамікою.  

Враження від їзди

Нам пощастило опинитися за кермом BMW X3 M40i, спортивного варіанту, який може похизуватися більш потужним двигуном, тугішою підвіскою, більшими гальмами та електронними амортизаторами. Якщо коротко, то це позашляховик, який полюбляє прикидатися спортивним седаном. Шестициліндровий турбодвигун з 360 кінськими силами гарантує чудовий розгін, досягаючи сотні за 4.8 секунди. Підвіска дозволяє дуже точно входити в повороти, а стандартний повний привід бере максимум з рівномірного розподілу ваги. Режим Sport+ загострює всі відчуття, але робить управління занадто жорстким. На щастя, режим Individual дозволяє водієві підлаштувати автомобіль під власні потреби. Технічні характеристики bmw x3 завжди були його сильною стороною. Що стосується стандартного 2.0-літрового турбодвигуна, то варто очікувати на відмінну подачу потужності. Найбільшою несподіванкою стали позашляхові можливості X3, творіння BMW, звісно, не таке спритне як Jeep Wrangler, але на більшості битих шляхів показало себе достойно.

Найкращі характеристики

Модель M40i - це ідеальне поєднання спортивного седану і позашляховика. З більш ніж достатнім запасом потужності, відмінним управлінням, точністю роботи і вражаючими гальмами, ви точно відчуєте її харизму. На відміну від спортивних седанів, позашляховик тішить комфортом при пересуванні по бездоріжжю.

Позашляховик вражає організацією простору, гарантуючи вдосталь особистого простору переднім і заднім пасажирам, і вміщуючи чимало багажу. Компактні розміри bmw x3 2018 дозволяють йому вміщувати чимало. Багатьом сподобається система складання заднього сидіння, завдяки якій можна перевозити довгі предмети.

Детально про автомобіль BMW X3

Інтер’єр

Салон bmw x3 2018 позиціонує атлетичність, притаманну всім останнім творінням бренду. У верхній частині панелі розміщено широкоформатний дисплей, присутній контролер iDrive. Високий рівень ергономіки став частиною власницького досвіду творінь BMW. Позашляховик неймовірно просторий, місця вистачить усім. А вантажний об’єм можна вважати взірцевим для класу.

Екстер’єр

Нинішнє покоління насправді трохи більше, ніж перші X5, які технічно переважають за габаритами. Але розробники чудово обіграли розмір X3, тому він не виглядає громіздким. Опційні 20 і 21-дюймові колеса виглядають чудово, а широка посадка додає відчуття стабільності. Сьогоденне поєднання головних фар, решітки радіатора з іншими елементами виглядає більш цілісно, ніж це було раніше. Це саме стосується і задньої частини, де фари плавно переходять у двері багажного відділення. Модель M40i отримала: більш агресивний листовий метал, глибші передній і задній бампери, пороги у колір кузова та масивніші колеса.

Базова комплектація

Уся лінійка X3 2018 стандартно постачається з системою повного приводу. На додачу позашляховик пропонує: електропривод дверей багажника, активні затвори решітки радіатора, електропривод і підігрів бічних дзеркал, світлодіодне ближнє світло і протитуманні вогні. Всередині чекають: автоматичний клімат-контроль, адаптивний круїз-контроль, 10 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, штучна шкіра та шкіряне, багатофункціональне рульове колесо. Інформаційно-розважальна система iDrive 6.0 пропонує: Bluetooth, USB-порт та 12 динаміків аудіосистеми.

Відео тест-драйв БМВ Х3 2018

Опційне обладнання

Стандартна модель бмв x3 запропонована у комплектаціях: xLine, Luxury і M Sport. Обравши Luxury, ви отримуєте додаткову порцію хрому, у той час, як M Sport потішить спортивним посилом. Бренд запропонував чимало окремих опцій, між тим, представлені і набори. Так, набір «Convenience» додасть: підтримку попереку, функцію доступу без ключа і панорамний люк даху. Набір «Premium» подбає про наявність: приладової панелі на вітровому склі, навігації та підігріву сидінь і керма. Набір «Executive» розширює комплектацію за рахунок: повністю світлодіодних фар, цифрової приладової панелі, системи допомоги при паркуванні, системи кругового огляду з 3D та системи контролю жестів від BMW.

Під капотом

Якщо брати xDrive30i як базову модель, то можна розраховувати на 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 249 кінськими силами і 350 Нм. Сотні позашляховик досягає за 6.3 секунди. Витрата пального становить 9.1 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.6 л/100км у змішаному циклах. Модель M40i потішить 3.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 360 кінських сил та 500 Нм. Сотня досягається за 4.8 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 11.7 л/100км у місті, 7.5 л/100км за його межами і 8.9 л/100км у середньому. Як альтернатива пропонується два дизельних силових агрегати. Перший, це 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил та 400 Нм. Розгін з ним відбувається за 8.0 секунд, витрата пального становить 5.1 л/100км у змішаному циклі. Другим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 265 кінськими силами і 620 Нм. Відмітки у 100 км/год позашляховик досягає за 5.8 секунди, витрачаючи 6.0 л/100км у змішаному циклі. Привід стандартно на всі колеса. Пару всім двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018
Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018