Огляд тест-драйву: Lincoln Aviator 2021

9 серпня 2021

Lincoln Aviator 2021 - трирядний розкішний позашляховик середнього розміру, створений на базі Ford Explorer. Нове покоління дебютувало тільки в минулому році та зайняло місце між великим Navigator і меншим MKC. 

Купити новий автомобіль Лінкольн Авіатор 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Новий Lincoln Aviator відрізняється висококласним дизайном інтер'єру, комфортною поїздкою та швидким прискоренням. Lincoln вирішив не робити Aviator занадто спортивним на вигляд. Замість цього автомобіль втілює в собі комфорт. Але під капотом позашляховик ховає дещо здатне здивувати. 

Нове в 2021 році 

Lincoln Aviator 2021 - частина другого покоління Aviator, представленного в 2020 році. З цієї причини виробник обмежився незначними змінами в пакетах опцій та зовнішнього вигляду позашляховика. 

Кому варто купити? 

Aviator виглядає оригінально і точно виділяється на тлі преміальних "європейців". Цей автомобіль є гідним суперником для визнаних гравців в сегменті та сподобається тим, хто не боїться кидати виклик. 

Нове або б/у авто?

За винятком невеликої зміни функцій і декількох нових варіантів забарвлення кузова та салону, Lincoln не вніс великих змін в Aviator 2021 року. Є сенс розглянути варіанти Лінкольн Авіатор з пробігом. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Lincoln Aviator або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE - зразковий розкішний середньорозмірний позашляховик. Це серйозний конкурент, особливо з двигунами моделей Mercedes-AMG. Базовий мотор GLE не такий потужний, як Aviator, тому має меншу витрату палива. Разом з тим, Мерседес утримує розумний баланс між комфортом і спортивністю. Додатково до цього GLE має інтер'єр світового класу.

Lincoln Aviator або Lincoln Navigator

Lincoln Navigator - повнорозмірна версія позашляховика Aviator. Навігатор розділяє деякі характеристики з Авіатор і водночас істотно відрізняється. З Navigator ви отримаєте більше вантажного та пасажирського простору, ніж з Aviator, а також зручні для дорослих сидіння в третьому ряду. Однак менший розмір Aviator сприяє економній витраті палива та збалансованій керованості. Вартість Lincoln Aviator 2021 нижча, ніж у Navigator приблизно на $ 25 000. 

Салон

Lincoln Aviator - трирядний позашляховик, який може вмістити до семи осіб, якщо обладнаний багатомісним сидінням другого ряду. У моделях з капітанськими кріслами другого ряду шість місць. 

Aviator просторіший X5 і навіть трирядного Volvo XC90. Місця досить у всіх рядах, за винятком третього. Він призначений тільки для дітей, тому що пропонує не так багато місця для ніг.

У салоні Aviator дизайнери Lincoln використовували сучасний мінімалістський підхід. Хоча інтер'єр може здатися не таким шикарним, як у Mercedes-Benz або BMW. Такі деталі, як металеві акценти або дерев'яне оздоблення, надають салону Lincoln нотку преміальності. 

Загальна довжина Lincoln вражає, але інженери пожертвували місцем для ніг в третьому ряду заради вантажного простору. З усіма сидіннями в вертикальному положенні Lincoln Aviator пропонує багажник об'ємом 520 л і перевершує попереднього лідера в цьому сегменті, Volvo XC90. При складеному третьому ряду вантажомісткість збільшується до 1185 л. Якщо цього все ще недостатньо, другий ряд також можна скласти, щоб отримати 2200 л простору.

Центральним елементом інтер'єру Aviator є 10,1-дюймовий сенсорний екран з тим же програмним забезпеченням SYNC, що і в Ford. Це проста у використанні система, яка стандартно поставляється з можливістю підключення по Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, точкою доступу Wi-Fi, радіо SiriusXM і чотирма портами USB. Акустична система з десятьма динаміками входить в стандартну комплектацію Lincoln Aviator. Топові моделі отримують голосову навігацію з SiriusXM Traffic, HD Radio і звуковою системою Revel з 14 динаміками. Black Label додає бездротову зарядну платформу та фантастичну звукову систему Revel Ultima з 28 динаміками.

Відео тест-драйв Lincoln Aviator 2021 року

Технічні характеристики 

Вибір трансмісії в цьому розкішному позашляховику зводиться до того, чи надаєте ви перевагу бензиновій, або гібридній моделі. Лінкольн Авіатор виглядає спокійним та солідним, але це оманливе враження. Під капотом перших трьох комплектацій ви знайдете 3,0-літровий твін-турбо V6 потужністю 400 к.с. Крутний момент становить 562 Нм, що робить його потужнішим, ніж більшість його конкурентів, включаючи шестициліндровий BMW X5. 

Моделі Grand Touring і Black Label Grand Touring поєднують в собі двигун з подвійним турбонаддувом і електродвигун для вироблення 494 кінських сил і 854 Нм крутного моменту.

Обидві трансмісії з'єднані з десятиступеневою автоматичною коробкою передач. Задній привід є стандартним для комплектації Standard і Reserve, а Grand Touring, Black Label і Black Label Grand Touring стандартно поставляються з повним приводом.

Коли справа доходить до витрати палива, Aviator не можна особливо виділити. Він знаходиться десь посередині класу. Задньопривідна версія Лінкольн Авіатор витрачає 11.2 л/100 км, повнопривідна - 11.8 л/100 км.

Заявлений запас ходу плагін-гібрида становить 33 км. Ця цифра достатня, але не вражає. 

При розробці моделі Авіатор Лінкольн не мав на увазі хуліганське водіння. Замість ручки перемикача передач на приладовій панелі встановлені чотири кнопки. Це парковка, нейтраль, вперед і назад. Ідея полягає в тому, що ви просто натискаєте кнопку та залишаєте десятиступеневу коробку передач виконувати всю роботу, з чим вона справляється дуже добре. Ви можете взяти на себе управління за допомогою підрульових перемикачів, встановлених на рульовому колесі, але, з огляду на орієнтовані на комфорт налаштування Aviator, таких випадків буде небагато.

Безпека

NHTSA присвоїла Aviator 2021 року загальну оцінку безпеки п'ять з п'яти зірок: 5 зірок в лобових і бічних краш-тестах та 4 зірки в тестах на перекидання.

Обладнання безпеки очікувано на високому рівні. Лінкольн Авіатор в комплектації Standard оснащений камерою заднього виду, системою захисту від зіткнення з попередженням про лобове зіткнення та автоматичним гальмуванням, контролем сліпих зон і виявленням пішоходів. У версіях Reserve і Grand Touring додана система камер кругового огляду. Специфікація Black Label включає в себе адаптивний круїз-контроль, розпізнавання дорожніх знаків, всебічну допомогу при парковці і допомогу в пробках.

Розміри і вага

Aviator має загальну довжину 5.06 м і колісну базу 3.02 м. Висота становить 1.76 м, а ширина - 2.28 разом з дзеркалами. Так, Lincoln Aviator перевершує за розмірами більшість конкурентів.

Маса позашляховика в спорядженому стані становить 2152 кг. Додавання електричної трансмісії та акумуляторів збільшує споряджену масу до 2573 кг.

Можливі комплектації 

Lincoln випускає Aviator 2021 року в п'яти комплектаціях: Standard, Reserve, Grand Touring, Black Label і Black Label Grand Touring.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus UX 2021
Купити новий автомобіль Lexus UX 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Інфініті QX80 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2021