Огляд тест-драйву: Infiniti QX80 2021

10 серпня 2021

Infiniti QX80 2021 року поєднує в собі міцну конструкцію традиційного позашляховика та висококласне оформлення преміального автомобіля. Це найбільший та найпотужніший автомобіль Infiniti. У ньому можуть розміститися до восьми осіб, а стандартний двигун V8 розвиває потужність в 400 кінських сил. З максимальною буксирувальною здатністю 3855 кг при належному оснащенні QX80 готовий взяти з собою все необхідне для відпочинку, від пари квадроциклів до будиночка на колесах.

Купити новий автомобіль Інфініті QX80 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

З іншого боку, минуло більше десяти років з тих пір, як світ побачив новий Infiniti QX80. У нього не такий свіжий зовнішній вигляд, як у конкурентів, а його комфорт поїздки та паливна економічність не відповідають статусу преміального позашляховика. 

Нове в 2021 році 

  • перейменовані рівні оформлення салону,
  • адаптивний круїз-контроль доданий в стандартну комплектацію.

Кому варто купити? 

Великий, гарний та висококласний позашляховик Infiniti QX80 пропонує досить місця для всієї родини. Двигун V-8 входить в стандартну комплектацію, а покупці можуть вибирати між заднім або повним приводом, що відрізняє QX80 від конкурентів. Просторий салон QX80 може бути обладнаний сімома або вісьмома сидіннями, кожне з яких має хорошу амортизацію і оббивку з натуральної шкіри. Крім того, Infiniti надає безліч функцій допомоги водієві в стандартній версії. 

Нове або б/у авто? 

Між моделями QX80 2020 та 2021 років не так багато відмінностей. В 2021 році Infiniti переглянула комплектацію QX80. Модифікації Premium Select і Sensory замінюють попередню версію Limited, але без додавання нових функцій. Адаптивний круїз-контроль, який раніше був опцією, тепер входить в стандартну комплектацію. Рекомендуємо подивитися б/у автомобіль Infiniti QX80.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Infiniti QX80 або Lincoln Navigator

Navigator виграє у QX80 практично в кожному параметрі. У Navigator більше вантажного простору, ніж у QX80, просторі задні сидіння, проста у використанні інформаційно-розважальна система і якісний інтер'єр з сучасним дизайном. Його двигун V6 з подвійним турбонаддувом потужніший та ефективніший, ніж V8 QX80. Єдина сфера, в якій Navigator поступається - це ціна. Позашляховик від Лінкольн коштує помітно дорожче. Проте краще вибрати Навігатор.

Infiniti QX80 або Lexus LX 570

Lexus LX знаходиться в нижній частині класу великих люксових SUV. LX 570 пропонує менше вантажного простору, ніж QX80, незграбну керованість та гірші показники витрати палива. Його інформаційно-розважальна система незручна у використанні, а буксирна здатність відносно невисока за стандартами класу. З іншого боку, у Lexus якісніший інтер'єр, ніж у Infiniti. В цілому, жоден з цих позашляховиків не є відмінним варіантом в цьому сегменті.

Салон

Infiniti QX80 - трирядний семимісний позашляховик. Доступна восьмимісна компоновка, яка замінює капітанські крісла другого ряду диваном. Незалежно від конфігурації, сидіння першого і другого ряду зручні та забезпечують досить місця навіть для найвищих пасажирів. Крісла в третьому ряду не такі комфортні, місця для ніг не так багато, але його простору все одно досить для дітей і підлітків. Оглядовість гарна у всіх напрямках завдяки великим вікнам і високому дорожньому просвіту. Салон залишається дуже тихим на крейсерських швидкостях.

Салон Infiniti QX80 2021 трохи розчаровує. Незважаючи на те, що в ньому є безліч високоякісних матеріалів, загальний вигляд приладової панелі, рульового колеса та центральної консолі не сильно змінився з тих пір, як цей позашляховик дебютував ще в 2011 році під назвою QX56. Він не виглядає дешевим, але і далеко не таким люксовим, як конкуренти.

У Infiniti QX80 досить внутрішнього простору для перевезення речей, а багажник лідирує серед однокласників по місткості за третім рядом.

QX80 оснащений інформаційно-розважальною системою Infiniti InTouch, в якій 8-дюймовий сенсорний екран у верхній частині приладової панелі поєднується з 7-дюймовим сенсорним екраном під ним. Ця установка з двома дисплеями працює нормально, але вимагає від водія більшої уваги, ніж конкуруючі системи, такі як iDrive від BMW. На верхньому екрані відображаються Apple CarPlay, Android Auto і навігаційні системи, а на нижньому екрані налаштовуються параметри звуку, клімат-контролю і автомобіля. Деякими функціями також можна керувати за допомогою ручки на центральній консолі та кнопок збоку на нижньому екрані.

Відео тест-драйв Infiniti QX80 2021 року

Технічні характеристики 

Infiniti QX80 пропонує єдиний 5,6-літровий двигун V8, який видає 400 кінських сил. Семиступінчаста автоматична коробка передач і задній привід входять в стандартну комплектацію, повний привід доступний. Цей V8 швидко розганяє великий Infiniti QX80 - розгін від нуля до 100 км/год займає 6 секунд. Силовий агрегат забезпечує відмінну прохідність на шосе, а також високу тягову потужність на нижчих швидкостях. Трансмісія забезпечує плавне й швидке перемикання передач, але іноді вона неохоче переходить на знижену передачу. Великий компроміс цього значного V8 - хороший апетит до палива.

Інфініті QX80 витрачає в середньому 13.8 л/100 км, додавання повного приводу збільшує витрату до 14.7 л/100 км.

Позашляховик Infiniti QX80 сам по собі не спортивний, але на дорозі він дивує маневреною поведінкою, незважаючи на гігантські розміри. Рульове управління QX80 легке, на поворотах стійке. Це особливо актуально для комплектації Sensory, яка оснащена гідравлічною системою для обмеження нахилу кузова. QX80 комфортно їде по нерівній дорозі, хоча тремтіння все ж з'являється з опціональними 22-дюймовими колесами. Як і майже всі його конкуренти, QX80 може створювати незручності при парковці й маневруванні в обмежених умовах.

Infiniti QX80 має спірні технічні характеристики, але володіє гідними позашляховими якостями. Його підвіска добре справляється з пересіченою місцевістю, а дорожній просвіт в 233 мм не дозволяє автомобілю чіпляти днищем каміння та інші перешкоди. Доступне позяшляхове обладнання включає двоступеневу роздавальну коробку з високо- і низкодіапазонними передачами. Найбільшим обмеженням QX80 під час руху бездоріжжям стають низькопрофільні всесезонні шини. Якщо ви плануєте вирушити в глуху місцевість, краще перейти на товстішу гуму.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США дала автомобілю Infiniti QX80 2021 року загальний рейтинг безпеки 4/5.

Розміри і вага

Автомобіль Інфініті QX80 має довжину 5.33 м. Споряджена маса коливається від 2573 до 2766 кг.

Можливі комплектації 

в 2021 році Infiniti випустить позашляховик QX80 в трьох комплектаціях: Luxe, Premium Select і Sensory.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln Aviator 2021
Купити новий автомобіль Лінкольн Авіатор 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Мазда СХ-5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-5 2021