Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2019

4 жовтня 2019

В той час як Mercedes-Benz відомий розкішшю своїх творінь, підрозділ AMG відповідає за лінійку для ентузіастів. Яскравим прикладом можна вважати Mercedes-AMG GLE, п’ятимісний позашляховик середнього розміру з потужністю і динамікою як у високопродуктивного седану. Навіть самі по собі GLE вражають продуктивністю, а з турбодвигунами AMG і відповідно налаштованою підвіскою вони перетворюються на транспортні засоби, які викликають заздрість. Найменш потужною моделлю стала GLE 450 з 367 кінськими силами під капотом. Модель 53 AMG готова вражати 435 конячками. Сил у цих представників Mercedes-Benz вистачить для конкуренції з BMW X5 і Porsche Cayenne.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLE-Class 2019

Вам сподобається 

Якщо ви хочете отримати невеликий, вишуканий позашляховик з потужними двигунами від престижного бренду, новий Mercedes-Benz GLE 2019 до ваших послуг. Автомобіль пропонує хороший перелік новітніх функцій і систем, незважаючи на заплановане повне оновлення. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви хочете отримати свіжішу версію, варто зачекати до 2020. Тим, хто намагається зекономити, а у деяких випадках сильно зекономити, є сенс поглянути в сторону Lexus RX, Acura MDX чи Volvo XC90. Новий BMW X5 пропонує кращу динаміку. 

Нове у 2019 році 

Незважаючи на останній рік перед кардинальними змінами, Mercedes не втрачає своєї актуальності і привабливості. Новий кузов і решта елементів Mercedes-Benz GLE очікуються у 2020 році. 

Враження від їзди 

Обравши базову модель, ви отримаєте позашляховик, який здатен обійти будь-якого суперника з подібним цінником, гарантуючи при цьому комфортну їзду, вражаючий перелік функцій і зовнішність, яка змушує дивитися услід. Моделі AMG потішать показниками динаміки, притаманними суперкарам. Більшість водіїв, тим не менше, будуть цілком задоволені шестициліндровим турбодвигуном на 367 кінських сил з витратою пального на рівні 8.3 л/100км у змішаному циклі. Звісно, будуть і ті, кому цього виявиться замало, саме для них передбачений ще один турбодвигун, але уже з 435 кінськими силами. Така кількість коней дозволяє позашляховику розігнатися за 5.3 секунд. А відповідним чином налаштована підвіска, масивна комбінація коліс і шин та потужні гальма виступають гарантією, що така сила не стане некерованою проблемою.

Найкращі характеристики 

Позашляховик з хорошою динамікою, але поганими іншими показниками, навряд чи можна назвати повноцінним. Тому Mercedes-Benz постаралися, щоб їх творіння вміщало п’ятьох людей у салоні, повний багажник речей і при цьому було здатним буксирувати до 3.265 кг. 

Великий запас потужності і можливість досягати сотні за лічені секунди це добре, але де за звичайних умов випробовувати такий потенціал? Базова модель GLE, між тим, гарантує бажаний запас сили, збалансовану за мірками бренду ціну і привабливу зовнішність, яка точно дасть зрозуміти рівень вашого смаку.

Детально про автомобіль Mercedes- Benz GLE-Class  

Інтер’єр 

Салон Mercedes-Benz GLE 2019 року пропонує п’ять місць на двох рядах, на щастя розробники не намагалися втиснути третій ряд. Це добре, адже на останньому році існування салон пропонує більше простору позаду, ніж новий BMW X5. Обходить GLE суперників і в плані вантажного об’єму. З розкладеними задніми сидіннями передбачений 1081 літр, склавши сидіння, можна розраховувати на 2274 літри. Водій і передній пасажир можуть насолоджуватися відмінною фронтальною видимістю, зважаючи на підняті сидіння. Під стандартним 7.0-дюймовим дисплеєм передбачений модуль з кнопками для аудіо, телефонного зв’язку і навігаційної системи, його роль полягає у доповненні роторного контролера між сидіннями. Стандартна обшивка сидінь це штучна шкіра «MB-Tex», за справжню шкіру доведеться доплатити. 

Відео тест-драйв Mercedes-AMG GLE-Class 2019 року

Екстер’єр 

Лінії і кути GLE згладжувалися з роками, але одна з основних рис залишилися незмінною, позашляховик все ще вирізняється коробчатою формою. С-подібні стійки, які йдуть під кутом, додають шарму, світлодіодні задні фари особливо класно виглядають вночі, а світлодіодні акценти головних фар дбають про харизму вдень. Для того, щоб отримати схожість з моделями AMG, не витрачаючи останнє на їх придбання, був передбачений пакет, який пропонує відповідну стилізацію. Доступний пакет «Night» потішить тими самими елементами зовнішності AMG, додаючи чорні акценти. Усі GLE отримали алюмінієвий багажник на даху. Стандартно їздять вони на 19-дюймових колесах, в якості опції пропонуються 20-дюймові. 

Базова комплектація 

У базу моделей 2019 року увійшли електропривод і підігрів передніх сидінь, електропривод дверей багажника, двозонний клімат-контроль, люк даху, електропривод рульового колеса і універсальний відкривач гаражних дверей. Інформаційно-розважальна система включає 7.0-дюймовий центральний екран, AM/FM/HD радіо, Bluetooth і два USB порти. Щоправда за Apple CarPlay і Android Auto доведеться доплатити. Стандартними елементами безпеки стали автоматичне екстрене гальмування, система «Crosswind assist» і система контролю стану водія. Усі нинішні моделі отримали систему повного приводу «4Matic».

Опційне обладнання 

Більшість опцій розподілена по пакетам. Пакет «Premium 1» пропонує навігаційну систему, Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистему «Harman Kardon», моніторинг сліпих зон і утримання смуги руху. Доступними стали передні сидіння з підігрівом/охолодженням і масажною функцією, Wi-Fi та аудіосистема «Bang & Olufsen». Лінійка AMG пропонує більш агресивні елементи стилізації. Додатковими елементами, які заслуговують на увагу, стали рульове колесо з дерева і шкіри та двері з функцією «м’якого» закривання.

Під капотом 

Як базовий розглядається 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 367 кінських сил і 500 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Сотні позашляховик досягає за 5.7 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.5 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському і 8.3 л/100км у змішаному циклах. Більше потужності пропонує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 435 кінських сил і 520 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач, привід теж повний. До 100 км/год розгін відбувається за 5.3 секунд. Витрата пального становить 9.3 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонуються дизельні силові агрегати. Перший з них це 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун з 245 кінськими силами і 500 Нм. Сотні зі знайомою коробкою передач автомобіль досягає за 7.2 секунд, витрачаючи 6.1 л/100км у середньому. Наступним йде 2.9-літровий шестициліндровий дизельний турбодвигун на 272 кінських сили і 600 Нм. Йому вистачить 6.9 секунд, щоб розігнати GLE до сотні. Витрачає він 8.9 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському і 7.1 л/100км у змішаному циклах. Найпотужнішим серед дизельних став 2.9-літровий шестициліндровий турбодвигун на 330 кінських сил і 700 Нм. Йому сотня підкоряється за 5.8 секунд. Витрачає він при цьому 8.9 л/100км у місті, 6.1 л/100км за його межами і 7.2 л/100км у середньому. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019
Огляд тест-драйву: Lincoln MKZ 2019
Огляд тест-драйву: Audi TT 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi TT 2019