Огляд тест-драйву: Mazda 3 2020

16 квітня 2020

Mazda 3 2020 року має відмінну керованість і інтер'єр, виконаний зі штучної шкіри, що виділяє цю модель серед конкурентів у цьому сегменті. Mazda 3 випускається в двох варіантах кузова: седан і хетчбек.

Огляд тест-драйву: Mazda 3 2020

Нове в 2020 році

  • Додали більше функції безпеки в стандартну комплектацію

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нова Mazda 3 ідеально підходить для їзди в міських умовах завдяки продуктивному мотору, простій керованості і компактним розмірам. У своєму сегменті Мазда 3 має багато гідних конкурентів, але явно виграє за рахунок невисокої ціни і технічного оснащення.

Нове або б/в авто?

Мазда 3 2020 року одержала кілька змін, які заслуговують на увагу. У стандартну комплектацію моделі додали функції попередження при лобовому зіткненні, адаптивний круїз-контроль і моніторинг стану водія. Ці системи були додатковими в машинах минулого року. Ви можете заощадити гроші і купити Mazda 3 попереднього покоління, обладнану менш потужним мотором і меншим набором функцій допомоги водієві і систем безпеки.

Mazda 3 або Honda Civic?

Honda Civic випускається в трьох варіантах кузова - седан, хетчбек і купе. Причому Honda має більш просторий салон і багажний відсік, ніж аналогічні моделі Mazda. Крім того, вартість Honda Civic трохи менша ціни базової Mazda 3. З іншого боку, Mazda пропонує кращу керованість і доступну систему повного приводу, чого не вистачає Honda Civic.

Mazda 3 або Toyota Corolla?

Toyota Corolla, як і Mazda 3, поставляється в кузовах седан або хетчбек. Нова Toyota 2020 року одержала більше стандартних технічних функцій, ніж базова Mazda 3. Проте Mazda 3 обладнана потужнішим двигуном, ніж Corolla, і забезпечує плавну їзду за рахунок м'якої підвіски.

Салон

Mazda 3 вміщує до п'яти чоловік. Інтер'єр седана виконаний зі штучної шкіри, але сидіння хетчбека доступні тільки з тканинної оббивкою. За додаткову плату покупцю стане доступна функція підігріву сидінь. Салон Mazda 3 недостатньо просторий, тому пасажирам буде некомфортно під час тривалих поїздок.

Обсяг багажника Mazda 3 в кузові седан і хетчбек складає 370 л і 565 л відповідно. Більшість автомобілів-конкурентів пропонують більше вантажного простору.

Інформаційно-розважальна система Mazda 3 включає 8,8-дюймовий мультимедійний екран, 7-дюймовий дисплей на панелі приладів, HD-радіо, аудіосистему з 8 динаміками, два порти USB і Bluetooth. У список доступних функцій входить підтримка сервісів Apple CarPlay і Android Auto, а також стереосистема Bose з 12 динаміками і панорамний дах.

Відео тест-драйв Mazda3 2020 року

Технічні характеристики

Нова Mazda 3 обладнана мотором Skyactiv-G об'ємом 2,5 л і потужністю 186 кінських сил. Автоматична шестиступінчаста трансмісія є стандартною, але також доступна механічна коробка.

Передньопривідний седан Mazda 3 витрачає 8.7 л на 100 км у міському режимі і 6.5 л на шосе. Хетчбек має наступні показники: 9 л на 100 км в місті і 6.7 л за його межами.

Безпека

Стандартні системи безпеки Mazda 3 включають автоматичні фари дальнього світла, датчики дощу, допомогу в утриманні смуги руху, попередження про вихід зі смуги руху, камеру заднього виду, попередження при лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, адаптивний круїз-контроль і моніторинг стану водія.

Також доступний моніторинг сліпих зон, оповіщення при перехресному русі і адаптивні фари.

Розміри і вага

Довжина Mazda 3 складає від 4.26 до 4.57 м. Його споряджена маса коливається від 1390 до 1475 кг.

Можливі комплектації

Mazda 3 поставляється в двох типах кузова: седан і хетчбек. Седан випускається в чотирьох комплектаціях: Base, Select, Preferred і Premium, а хетчбек в трьох: Base, Preferred і Premium. Автомобіль доступний тільки з одним силовим агрегатом - 2,5-літровим чотирициліндровим мотором, який з'єднаний з автоматичною коробкою передач, хоча хетчбек в варіації Premium також обладнаний механічною трансмісією. Всі моделі, крім седана в базовій комплектації, можуть бути додатково оснащені системою повного приводу.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020
Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX60 2020