Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2018

16 липня 2018

Mazda CX-3 2018 є первістком компанії з серії найспортивніших і найдинамічніших малогабаритних позашляховиків. Звичайно, більше внутрішнього простору ви знайдете в Honda HR-V і більше можливостей за менші гроші в Kia Soul, але у одного та іншого відсутні вражаюче управління і висококласний інтер'єр, якими володіє CX-3. Ще один плюс, який ви не отримаєте в Soul, але він є в CX-3 - це повний привід. Спортивний Fiat 500X також може здатися гарним порівнянням, але не тоді, коли мова заходить про надійність і попит на вторинному ринку.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2018

Хоча цей позашляховик особливо не похвалиться просторістю салону, але зате лідирує в стилізації, управлінні, ціні, безпеці і в перепродажах. Для тих, кого все влаштовує в CX-3, окрім просторості салону, крок до старшого брата CX-5 може виявитися вдалим рішенням.

Вам сподобається цей автомобіль, якщо

Якщо ви шукаєте малогабаритний автомобіль з трансмісією, яка підходить під будь-які погодні умови, яскравою зовнішністю і зразковими характеристиками їзди й управління, то Mazda CX-3 2018 безсумнівно заслуговує на тест-драйв. Незважаючи на те, що позаду недостатньо місця, CX-3 пропонує багажник, об'ємом в 1 197-1 260 л, при складанні заднього сидіння.

Вам може не сподобатися цей автомобіль, якщо

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вам потрібен максимально просторий салон, Honda HR-V або Kia Soul є більш очевидним вибором. Шанувальники технологій вважатимуть інформаційно-розважальну систему CX-3 не настільки сучасною, в порівнянні з її суперниками. У той же час, тому, хто готовий йти на зустріч пригодам по бездоріжжю, ймовірно, буде комфортніше в Jeep Renegade Trailhawk.

Нове в 2018 році

В рамках своєї стандартної комплектації, CX-3 2018 року одержав від Mazda Smart City Brake Support. В цьому році до нових можливостей можна віднести підігрів керма, повноколірний Active Driving Display і електрично регульоване сидіння водія з пам'яттю. Тюнінг підвіски CX-3 покращує керованість і підвищує комфорт, знизивши при цьому рівень шуму під час їзди.

Враження від їзди

Якщо ви любите отримувати гострі відчуття від їзди за кермом малогабаритного кросовера, то Mazda CX-3 2018 - ваше ідеальне рішення. Динамічне прискорення, плавне перемикання передач, бездоганна ходова і спортивний характер, CX-3, ймовірно, є найкращою моделлю в своєму класі, якщо говорити про продуктивність. Якість матеріалів і шумоізоляція на високому рівні, що особливо відчувається на високих швидкостях і розбитих дорогах. CX-3 також має високу паливну економічність (до 8.11 л/100 км по місту і 6.92л/100 км по шосе зі стандартним приводом на передні колеса) і плавністю ходу. Моделі з повним приводом втрачають пару літрів як по місту, так і по шосе.

Вибрані функції

Mazda вміє робити економічні автомобілі з висококласною внутрішньою обробкою кабіни, і CX-3 2018 року не є винятком. Стандартні функції включають в себе старт кнопкою, бортову систему Mazda Connect і систему Smart City Brake, яка призначена для екстреного гальмування, а також в комплектацію GT входить аудіосистема Bose та адаптивні світлодіодні фари.

Детально про автомобіль Mazda CX-3 2018

інтер'єр

CX-3 розрахований на 5 осіб. Передні сидіння просторі і зручні, з великою кількістю бічних укріплень, щоб утримати вас в сидінні під час повороту. Високим пасажирам буде не особливо комфортно сидіти на задніх сидіннях, так як якщо запас в висоту ще є, то місця для ніг дуже мало. У базову комплектацію моделі входить оббивка сидінь з тканини, але є опція вибору оббивки зі шкіри чи шкірозамінника, підігріву передніх сидінь або підігріву керма.

Сидячи всередині кабіни CX-3, ви можете відчути ніби перебуваєте в набагато дорожчій моделі. Дизайн інтер'єру сучасний і орієнтований на водія, оброблений високоякісними матеріалами.  Можна сказати, що салон у базовій комплектації навіть вишуканіший, ніж в більшості суперників.

CX-3 має дуже мало місця для багажу: всього 0,35 кубічних метра простору за задніми сидіннями і 1,26 кубічних метрів зі складеними сидіннями. В основному в хетчбеках відведено більше місця для вантажного відсіку, ніж в цьому позашляховику.

Відео тест-драйв Мазда СХ-3 2018

Екстер'єр

Mazda CX-3 2018 виглядає дуже спортивно, мускулисто і футуристично з додержанням концепції дизайну KODO «Душа руху» і технологій Skyactiv. За зовнішнім виглядом трохи нагадує свого старшого брата Mazda CX-5. Автомобіль заворожує, навіть коли він просто стоїть на місці: рельєфний кузов в поєднанні з "хижими" фарами і хромованою радіаторною решіткою. Якщо дивитися на автомобіль в профіль, то в очі впадає чорний пластиковий обвіс уздовж порогів.

Під капотом

А під капотом у Mazda CX-3 2018 4-циліндровий бензиновий двигун з лінійки Skyactiv-G з об'ємом в 2,0 літри, системою безпосереднього вприскування палива і системою Start/Stop.

Кросовер реалізується в 2 варіантах: повноприводному і передньопривідному виконанні на базі електрокерованої багатодискової муфти. Теж саме стосується коробки передач, тобто вибір між 6-ступінчастою «механікою» і 6-діапазонним «автомат» Skyactiv-Drive.

Висновок: CX-3 - позашляховик класу B-SUV за помірною ціною, стиль якого можна було б легко порівняти з розкішним Lexus, Volvo або Infiniti. Спираючись на дизайн Mazda «Kodo», довгий капот CX-3, короткий задній звис, плавні лінії кузова і приголомшливе оздоблення салону - все разом в сукупності робить автомобіль дуже конкурентним.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2018
Огляд тест-драйву: Porsche Cayenne 2018
Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Pilot 2018