Огляд Mazda CX-50 2023: яскрава новинка

23 вересня 2022

CX-50 2023 поповнює модельний ряд Mazda новим ім'ям у вигляді позашляховика. Автомобіль знаходиться в середині лінійки між CX-5 аналогічного розміру, меншими CX-30 і MX-30 і більшим CX-9. Новий позашляховик добре оснащений, щоб конкурувати з компактними кросоверами, такими як Hyundai Tucson, Nissan Rogue, Subaru Forester та Toyota RAV4. Чи вдасться новій Mazda CX-50 2023 стати лідером сегмента?

Вибрати новий позашляховик Mazda CX-50 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Mazda СХ-50 2023 дебютує як абсолютно нова модель і відкриває перше покоління. 

Кому варто купити? 

Вам слід розглянути Mazda CX-50, якщо ви вибираєте спортивний та висококласний позашляховик "з характером" для активного відпочинку. Новинка чудово виглядає в потоці мегаполісу, і відмінно поводиться на лісовій дорозі. 

Стартова ціна Mazda CX-50 2023 становить 26 800$, що робить її одним з найдорожчих автомобілів у своєму класі. З іншого боку, у стандартній комплектації ви отримуєте повний привід та щедрий набір функцій. Як і багато останніх Mazda, інтер'єр СХ-50 - це крок вперед в порівнянні з суперниками. Підгонка та оздоблення чудові, а загальний дизайн і вибір матеріалів роблять салон гідним свого цінника.

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

CX-50 – це зовсім новий позашляховик, тому немає жодних попередніх моделей для порівняння. Також поки немає відгуків про Mazda СХ-50 2023 року. Як тільки з'являться відгуки реальних власників, ми додамо їх до нашого нового розділу “Відгуки”. 

Mazda CX-50 або Mazda CX-5

Mazda CX-5 - це давно відомий компактний позашляховик марки, який має деякі спільні параметри з новим CX-50. Моделі поєднує: розмір і вартість, технології та функції безпеки, варіанти двигунів, першокласний салон. Основна відмінність полягає у зовнішньому стилі, але є і дрібніші деталі. CX-50 виглядає більш міцним та "авантюрним", а також може буксирувати приблизно на 680 кг більше, ніж CX-5. Натомість CX-5 пропонує трохи більше вантажного простору. У результаті, обидва автомобілі є чудовими варіантами в цьому класі.

Mazda CX-50 або Subaru Forester

Subaru Forester багато в чому схожий на CX-50, від “брутального” зовнішнього стилю до стандартної системи повного приводу. Обидва авто добре підходять для тих, хто веде активний спосіб життя, але кожен пропонує свої переваги. Forester забезпечує меншу витрату палива, набагато більше вантажного простору та плавнішу поїздку нерівними дорогами. Його також можна купити значно дешевше. З іншого боку, у CX-50 пропонує потужний двигун, фірмову "гостру" керованість та вишуканий інтер'єр. Проведіть тест-драйв обох позашляховиків, щоб зрозуміти, який вам більше подобається.

Салон

CX-50 – дворядний п'ятимісний автомобіль, а збільшена, порівняно з CX-5, колісна база забезпечує додатковий простір під ногами пасажирів. 

Салон Mazda CX-50 затьмарить деякі розкішні позашляховики: інтер'єр елегантний, рівень внутрішнього оздоблення приголомшливий, від м'якої панелі приладів і приємних на дотик дверних карт до фізичних кнопок клімат-контролю. Салон також відмінно справляється з ізоляцією від шуму вітру, хоча шелест шин іноді може бути нав'язливим.

 

З багажником об'ємом 889 л за другим рядом та 1594 л зі складеними задніми сидіннями (є поділ 60/40) СХ-50 є майже останнім у класі компактних кросоверів. Зате в салоні порадує велика та добре продумана центральна консоль та місткі дверні кишені.

Mazda не пропонує найкращих інформаційно-розважальних можливостей у своєму сегменті, але і її технології далеко не найгірші. Стандартний 8,8-дюймовий екран не викликає претензій, а програмне забезпечення Mazda Connect працює чітко. 

Дисплей управляється в основному за допомогою ручки та кількох кнопок на центральній консолі. Сенсор на екрані призначений лише для використання Apple CarPlay та Android Auto. Звукова система з вісьмома динаміками також входить до стандартної комплектації, але її можна оновити до системи Bose.

Два USB-порти є базовими, але ще два додаються ззаду разом із 10,25-дюймовим екраном спереду та HD-радіо, коли ви вибираєте пакет 2,5 S Select. Навігація стандартна лише для топової моделі.

Відео тест-драйв Mazda CX-50 2023 року

Технічні характеристики

Mazda пропонує CX-50 2023 з двома варіантами двигунів. Початкові версії оснащені 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 187 к.с. Топові комплектації отримують модифікацію цього двигуна з турбонаддувом потужністю 256 к.с. Шестиступінчаста автоматична коробка передач та повний привід входять до стандартної комплектації обох компоновок.

Базового двигуна CX-50 має бути достатньо для повсякденних подорожей. Він досить жвавий і працює плавно, але явно поступається варіантом з турбонаддувом. Ця силова установка впевнено розганяє CX-50 до 100 км/год за 7,2 секунди. Реакція дросельної заслінки також швидка, а трансмісія плавно та своєчасно перемикає передачі.
Витрата палива Mazda СХ-50 з базовим двигуном становить 8,7 л/100 км, з турбомотором - 9,0 л/100 км.
 

 Характеристики Mazda CX-50 
 Потужність   256 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,2 с 
 Максимальна швидкість   228 км/год 
 Середня витрата палива   9,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   60 л 

 

Безпека

Минули часи, коли модель початкового рівня була позбавлена ​​основних функцій допомоги водієві. У CX-50 кожна версія поставляється з камерою заднього виду, радарним круїз-контролем, моніторингом уваги водія, виявленням пішоходів, попередженням про вихід зі смуги руху, допомогою утримання смуги руху, контролем сліпих зон і перехресного руху ззаду. Топова комплектація Mazda CX-50 додатково оснащена системою камер з круговим оглядом на 360 градусів, датчиками паркування на обох кінцях кузова, задніми інтелектуальними гальмами та системою допомоги під час руху в заторах.

Традиційне обладнання безпеки включає набір із восьми аербегів. Крім звичайних подушок безпеки, CX-50 також має подвійні передні подушки безпеки для колін та бічні подушки безпеки для обох рядів.

Розміри та вага

Розміри кузова Мазда СХ-50 такі:

  • Колісна база – 281 см,
  • Довжина – 472 см,
  • Ширина – 192 см,
  • Висота – 162 см.

Важить компактний позашляховик від 1681 кг до 1772 кг.

Можливі комплектації 

Ті, хто збирається купити Mazda СХ-50 2023, отримують величезний вибір. Модель представлена ​​аж у 10 комплектаціях: S, S Select, S Preferred, S Premium, S Premium Plus, Turbo, Turbo Premium, Turbo Premium Plus та Meridian Edition.

 

Попередній огляд Електричний Subaru Solterra 2023: огляд авто
Вибрати електричний позашляховик Subaru Solterra 2023 на Automoto.ua
Вибрати електрокар Тойота bZ4X 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Електричний Toyota bZ4X 2023: огляд авто