Електричний Subaru Solterra 2023: огляд авто

19 вересня 2022

Solterra 2023 - перший електромобіль Subaru. Традиційні для бренду надійність, міцність та стандартний повний привід тепер доступні в електричному компактному позашляховику. Subaru об'єдналася з Toyota для спільної розробки платформи Solterra, яка також стала основою Toyota bZ4X та низки майбутніх моделей. Чи вдалим вийшов новий електромобіль? Огляд Субару Солтера допоможе знайти всі плюси та мінуси!

Вибрати електричний позашляховик Subaru Solterra 2023 на Automoto.ua

Нове у 2023 році

Subaru Solterra дебютує як абсолютно новий електромобіль.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте невеликий електричний позашляховик, яким дійсно можна сміливо виїхати на бездоріжжя, то Solterra безперечно вартий вашої уваги.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Так як Субару Солтера є новинкою 2023, немає можливості порівняти його з попередніми моделями. Не можна купити Subaru Solterra попередніх років випуску.

Subaru Solterra або Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 - один із найкращих електричних позашляховиків на ринку. Він може похвалитися двома потужними варіантами трансмісії, запасом ходу до 480 км, просторими сидіннями та простими у використанні інформаційно-розважальними технологіями. В цілому Hyundai – кращий електромобіль. Але якщо ви справді збираєтеся виїжджати на бездоріжжя – це причина купити Субару Солтера.

Subaru Solterra або Toyota bZ4X

Порівняння між Solterra bZ4X було неминучим. Вони мають спільну платформу та навіть виглядають дуже схоже. Можливо, одна з найбільших відмінностей полягає в тому, що Toyota пропонує менш потужний, але ефективніший передньопривідний варіант bZ4X. Із запасом ходу понад 400 км це розумний вибір для покупців, яким не потрібний повний привід. bZ4X перевищує максимальний діапазон Solterra більш ніж на 50 км. У Toyota навіть базова модель оснащена такими функціями, як скляний дах та 12,3-дюймовий сенсорний екран. В електрокарі від Subaru вони є стандартними лише для верхніх рівнів оздоблення салону. Які ще знайдуться відмінності? У кросовера Субару дорожній просвіт на 0,5 см більший. Однією з серйозних переваг є те, що Toyota надає два роки або 40 200 км безкоштовного планового технічного обслуговування.

Subaru Solterra або Kia EV6

Kia EV6 – ще один електричний позашляховик, який варто розглянути перед тим, як купити новий Subaru Solterra. EV6 коштує приблизно стільки ж, скільки і Solterra, і пропонує запас ходу в 499 км, “жваву” керованість, шикарний інтер'єр і безліч функцій активної безпеки. Ця Kia дає більше драйву в процесі керування, ніж Solterra, до того ж вона заряджається швидше. Якщо бездоріжжя не є пріоритетом, виберіть EV6. 

Салон

Solterra вміщує п'ятьох людей. Сидіння зручні. Місця під ногами в обох рядах достатньо, але висоти стелі на задньому ряду може не вистачати через нахил даху.

Дизайн салону Subaru Solterra дуже оригінальний для японської марки. Перед водієм знаходиться високо встановлена ​​група цифрових датчиків та великий інформаційно-розважальний екран у центрі. Базова версія поставляється з тканинною оббивкою сидінь та шкіряним кермом. У двох верхніх планках з'являється обшивка StarTex та акценти з матового хрому. На центральній консолі можна побачити велику кількість блискучого чорного пластику. Панель приладів незвичайна тим, що обтягнута фактурною тканиною.

 

На відміну від деяких інших електромобілів, Solterra не має зручного вантажного відсіку спереду. Об'єм заднього багажника становить 784 л з піднятою полицею або 829 л з опущеною. Це досить щедрі показники, хоча похила лінія даху ускладнює завантаження високих предметів. Багажне відділення Subaru Solterra можна збільшити, якщо скласти задні сидіння в пропорції 60/40. 

У салоні Solterra дивним чином відсутній традиційний “бардачок” для зберігання документів і дрібниць. Зате є багато інших місць, де можна сховати потрібні речі: відсік на центральній консолі, дверні кишені і кишені, прикріплені до спинок передніх сидінь, відкидний підлокітник з вбудованим лотком або підсклянником.

Інформаційно-розважальна система Solterra доступна з 12,3-дюймовим сенсорним екраном, розташованим у центрі панелі приладів. Кожна модель оснащена стандартним Apple CarPlay, Android Auto та бездротовим зарядним пристроєм для телефону. Увімкнення програми для смартфону дозволяє користувачам віддалено керувати системою HVAC для попереднього кондиціювання салону або, серед іншого, замикати та відчиняти двері.

Відео тест-драйв Subaru Solterra 2023 року

 

Технічні характеристики

Повністю електрична трансмісія Subaru StarDrive поєднує передні та задні синхронні електродвигуни змінного струму з постійними магнітами та інвертори потужності. Система виробляє загалом 215 к.с. та 337 Нм. Цього достатньо, щоб розігнати позашляховик до першої сотні за 6,5 секунди.

Потужність плавно передається через редукторну коробку з одним передавальним числом. Є три режими водіння та чотири налаштування для системи вибору рекуперативного гальмівного зусилля. 

Дорожній просвіт у 210 мм та двофункціональна система X-Mode полегшує поїздку на заміських дорогах у режимах “Сніг/Бруд” або “Глибокий сніг/Бруд”. 

Ємність батареї та запас ходу Subaru Solterra

Ємність батареї Субару Солтера складає 72,8 кВт/год. 

Розрахунковий запас ходу Subaru Solterra – 357 км у комплектаціях Limited та Touring та 366 км у комплектації Premium. 

Зарядіть акумулятор до 80% за допомогою швидкого заряджання постійного струму вдасться приблизно за 56 хвилин. З зарядним пристроєм рівня 2 на 240 В та 32 ампера акумулятор можна повністю зарядити приблизно за 9 годин. З пристроєм рівня 1 зарядка 240 при 8 амперах займе близько 35 годин. У комплекті поставки є домашній пристрій для заряджання через розетку 120 В при 8 амперах, процес займає 77 годин.  
 

 Характеристики Subaru Solterra 
 Потужність   215 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,5 с 
 Максимальна швидкість   177 км/год 
 Запас ходу   357 км 
 Ємність батареї   72,8 кВт/год 

 

Безпека

Характеристики безпеки Субару Солтера є зразковими. Усі специфікації оснащені набором допоміжних технологій Subaru EyeSight. У стандартну комплектацію входять моніторинг сліпих зон, камера заднього виду з попередженням про пішоходів, допомогу при безпечному виході та автоматичне дальнє світло.

Традиційні елементи безпеки включають дискові гальма на чотири колеса з ABS, активну систему допомоги при проходженні поворотів, систему допомоги при торканні з місця та вісім подушок безпеки. Кількість аербегів включає бічні шторки безпеки та колінні подушки безпеки для обох передніх пасажирів.

Розміри та вага

  • Колісна база – 285 см,
  • Довжина – 469 см,
  • Ширина – 186 см,
  • Висота – 165 см.

Вага електрокара Субару становить від 1980 кг до 2043 кг.

Можливі комплектації 

Електромобіль Subaru Solterra можна купити у трьох комплектаціях: Premium, Limited та Touring. Всі вони мають однакову трансмісію та стандартно поставляються з повним приводом. Ціна Subaru Solterra починається з 44 995$.

 

Попередній огляд Огляд Acura Integra 2023: відродження легенди
Вибрати нову Акура Інтегра 2023 року в каталозі Automoto.ua
Вибрати новий позашляховик Mazda CX-50 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Mazda CX-50 2023: яскрава новинка