Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018

11 вересня 2018

Найбільший і найпотужніший позашляховик Mazda CX-9 також є одним із найпопулярніших варіантів на три ряди в індустрії. Стилізація автомобіля більш спокуслива, ніж у відоміших суперників типу Honda Pilot і Toyota Highlander. Салон Mazda вражає вишуканістю. Але виділитися на фоні конкурентів допомагає саме їзда. Не меншим бонусом став легкий, але надійний корпус. Потішать покупців і технології, включно з «G-Vectoring», завдяки якому покращується здатність точно входити в повороти. Чотирьохциліндровий турбодвигун - це унікальна пропозиція сегменту, яка пропонує хороший запас потужності і рівень економії. Щоправда, внутрішнього простору у CX-9 менше, ніж у Chevrolet Traverse і Ford Explorer.

Огляд тест-драйву: Mazda CX-9 2018

Вам сподобається

Якщо прагнення відчути динаміку ходу вступають в конфлікт з необхідністю розмістити велику родину, зверніть увагу на Mazda CX-9. Зважаючи на виразну зовнішність і майже люксовий салон, CX-9 гарантує різнобічне задоволення.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

При можливості вмістити сімох людей, салон CX-9 не є найбільшим. Фанати технологій не зрадіють відсутності Apple CarPlay і Android Auto, так само як і ті, хто потребують максимум буксирувального потенціалу.

Нове у 2018 році

У поточному році позашляховик пережив ряд покращень, починаючи входженням в базу системи «Smart City Brake Support», попередження про перехресний рух позаду і моніторингу сліпих зон. Переглянуті сидіння 2-го ряду, система «G-Vectoring Control» та додаткове стандартне оснащення моделей Sport і Touring вивели їх в лідери.

Враження від їзди

Транспортні засоби Mazda завжди славилися можливістю запропонувати багато чого за відносно невеликі кошти, і CX-9 не став винятком. Відмінна їзда та управління стали козирями CX-9. Нині підсилити позитивні відчуття покликані неймовірний інтер’єр та люксові деталі. Незважаючи на розмір позашляховик відчувається дуже легким з хорошим відчуттям керма і підвіскою, яка любить випробування у вигляді поганих доріг і підступних поворотів. Хоча чотирьохциліндровий турбодвигун не є найпотужнішим у сегменті, його 420 Нм вистачає з головою для виконання всіх завдань. Завдяки системі «G-Vectoring Control», яка постійно контролює крутний момент, є можливість розподілити більше ваги на передні колеса, що покращує відчуття керма і зчеплення. Параметри ходу CX-9 жорсткіші, ніж у Honda Pilot або Kia Sorento, але про дискомфорт мова не йде. Технічні характеристики Мазда CX-9 2018 потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

Сучасний Mazda CX-9 розмиває межі між сімейними транспортними засобами і автомобілями класу люкс. Топова модель Signature пропонує справжнє дерево і шкіру «Nappa» в оздобленні. А загальний дизайн легко можна переплутати з Audi, Mercedes-Benz чи Lexus.

2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун SkyActiv-G, як вже зазначалось, не найпотужніший у сегменті, але його здатність продукувати 420 Нм крутного моменту вражає. У змішаному циклі позашляховик витрачає всього 9.4/100км.

Детально про автомобіль Mazda CX-9

Інтер’єр

Нові моделі CX-9 2018 року вміщують сімох людей на трьох рядах. Дорослі пасажири комфортно почуватимуться на другому ряду, а от третій краще залишити дітям. Передні сидіння просторі, солідності передній частині додає широка консоль. У цій консолі розміщені роторний перемикач і додаткові кнопки. Фронтальна видимість хороша. Нові CX-9 відстають від Honda Pilot і Toyota Highlander в плані об’єму багажника. Але можна отримати вражаючих 2.1 м3 простору, склавши другий і третій ряди.

Екстер’єр

Якщо ви у пошуках елегантного транспортного засобу, придатного для перевезення родини, CX-9 до ваших послуг. Нагороджений філософією дизайну «Soul of Motion», листовий метал підкреслює широкі форми, органічні деталі та ідею постійного руху. Велика решітка радіатора підкреслює статус автомобіля, не виглядаючи зайвою. Конусоподібний дах і збалансована передня частина роблять позашляховик візуально меншим. Задній частині пощастило за рахунок горизонтальному оздобленню. Спортивну натуру підкреслюють два вихлопних патрубки.

Базова комплектація

Нинішній CX-9 доступний у чотирьох комплектаціях: Sport, Touring, Grand Touring і Signature. Базова модель Sport отримала: тризонний клімат-контроль, 7.0-дюймовий кольоровий сенсорний дисплей з роторним контролером, систему «Smart City Brake Support», моніторинг сліпих-зон, попередження про перехресний рух позаду, камеру заднього виду та 18-дюймові колеса. Між тим, сидіння доведеться налаштовувати вручну. Про технічну сторону дбають: система «Mazda Connect» з розпізнаванням голосових команд, Інтернет радіо, Bluetooth, AM/FM/HD радіо та два USB-порти.

Опційне обладнання

Модель Touring пропонує: електропривод передніх сидінь, шкіряну обшивку, електропривод кришки багажника, 8.0-дюймовий екран, чотири USB-порти та систему «Smart City Brake Support». Моделі Grand Touring включають: навігацію, аудіосистему «Bose» на 12 динаміків, люк даху, круїз-контроль з радаром, задні сенсори та систему утримання смуги руху, яка є опцією для інших моделей. Модель Signature потішить: повним приводом, шкірою «Nappa», елементами з натурального дерева та світлодіодними акцентами на решітці радіатора. Багато з елементів Touring і Grand Touring стали опціями для інших комплектацій.

Відео тест-драйв Мазда СХ-9 2018

Під капотом

Єдиним для Mazda CX-9 став 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 231 кінську силу і 420 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Сотні позашляховик досягає за 8.6 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 12.9 л/100км у міському, 7.3 л/100км у заміському та 9.4 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Mirage 2018
Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: MINI Countryman 2018