Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz A-Class 2022

19 листопада 2021

Автомобіль Mercedes A-Class закохує з першого погляду. Це красивий седан, можливо, найкрасивіший у своєму класі. Інтер'єр повністю відповідає тому, що ми очікуємо від автомобілів Mercedes-Benz: салон  оформлений одночасно розкішно та стильно. Стандартні технології та системи безпеки на борту вражають. І все це ви отримуєте за конкурентоспроможною ціною. Чи дійсно седан A-Class безкомпромісно гарний?

Купити новий автомобіль Мерседес А-клас 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове у 2022 році 

Mercedes A-Class переходить у 2022 без істотних змін. 

Кому варто купити? 

Ви повинні подивитися на A-Class, якщо можете обійтися без тонни внутрішнього простору, оскільки його задні сидіння та багажник менші за розміром у порівнянні з іншими розкішними невеликими автомобілями. Однак у цього Mercedes є ще один параметр, який менший за розміром для цього класу – ціна. Основні конкуренти коштують дорожче. Можливо вам варто купити саме Mercedes A-Class. 

Нове чи б/в авто? 

Mercedes-Benz нічого не змінює у звичайному A-Class 2022 модельного року. Версії AMG отримали деякі незначні зміни у специфікаціях та новий колір кузову. Перед тим, як відправитися в салон, перегляньте седани А-класу на авторинку. 

Mercedes-Benz A-Class або Mercedes-Benz CLA-Class

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz CLA - ще одне елегантне чотиридверне купе від німецького виробника, яке знаходиться вище за седан A-класу в лінійці. Після повної модернізації у 2020 році, CLA виглядає свіжо та готовим вражати. Під капотом знаходиться аналогічний 2,0-літровий двигун із турбонаддувом, але в даному випадку він видає 221 к.с. Розгін від 0 до 100 за 6,3 секунд також значно швидший, ніж у A-Class. CLA економніше витрачає паливо, незважаючи на додаткову потужність. Усередині він також здається "дорослішим", ніж "молодший" Мерседес - є відчутна різниця в комфорті. Ці автомобілі мають більшість однакових функцій і технологій безпеки, але CLA є найкращим вибором.

Mercedes-Benz A-Class або Audi A3

Битва між A-Class та A3 триває. Малолітражний представницький автомобіль від Audi має ряд вражаючих характеристик. A3 видає 201 л.с. від свого 2,0-літрового двигуна, швидше розганяється і витрачає менше палива. А3 побудований на платформі MQB, тому виглядає витонченим та спортивним. 

Салон Audi не так вражає, як Mercedes, не пропонує стільки стандартних функцій, а його інформаційно-розважальна система не відповідає стандартам A-класу. Якщо вам потрібна швидка машина, виберіть Audi. Для решти беріть новий Mercedes-Benz A-Class 2022.

Салон

Не дозволяйте класифікації A-класу як “малолітражного седана” ввести вас в оману, що в ньому мало місця. У салоні достатньо простору для чотирьох-п'яти пасажирів. A-Class пропонує зручні сидіння спереду, які натякають на його помірно спортивний характер, і комфортний для двох не надто високих людей другий ряд.

Мерседес створює одні з найкращих інтер'єрів на німецькому ринку розкішних автомобілів, і навіть автомобілі початкового рівня виграють від тонкої майстерності. Зайдіть до салону седана Mercedes A-Class, і ви побачите сучасний дизайн, який поєднує елегантний зовнішній вигляд із справжньою ергономікою - все не тільки добре виглядає, але й логічно розташоване "під рукою". 

Клас субкомпактних седанів ніколи не був відомий своїми місткими багажниками і А-клас 2022 року – не виняток. Там може бути місце для п'ятьох дорослих, щоб сісти з достатнім комфортом, але їх речами доведеться знайти інший шлях додому, оскільки авто пропонує лише 254 л вантажного відділення. На щастя, задні сидіння в A-Класі можна складати на 40/20/40 та додавати дорогоцінний додатковий простір. 

Дрібні предмети знайдуть своє місце в тонких дверних кишенях, “бардачку”, передніх підсклянниках і речовому відсіку на центральній консолі.

За ціною, яку ви платите, седан A-Class 2022 має досить значну кількість стандартних функцій. Салон цього субкомпактного розкішного автомобіля оснащений двозонним клімат-контролем, дистанційним запуском через мобільний додаток Mercedes me, 64-колірним світлодіодним фоновим освітленням, запуском без ключа, системою входу з підсвічуванням та круїз-контролем. Активні функції безпеки водія передбачають активного помічника гальмування, асистента уваги, допомогу при виявленні сліпих зон і допомогу при бічному вітрі. 

Інформаційно-розважальна система Mercedes-Benz User Experience (MBUX) чудово працює, а поєднання управління із сенсорною панеллю та природного розпізнавання голосу спрощує використання. Основний дисплей – семидюймовий тачскрін. Ця система має п'ять портів USB-C, інтеграцію з Apple CarPlay та Android Auto, потокову передачу звуку через Bluetooth, аудіосистему з вісьмома динаміками та HD Radio. Для тих, хто залишиться незадоволеним відносно невеликим стандартним дисплеєм, Mercedes-Benz пропонує додаткові подвійні 10,25-дюймові дисплеї з навігацією.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz A-Class 2022 року

Технічні характеристики 

Продуктивність не є сильною стороною A класу 2022 року. Седан оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 188 л. Mercedes-Benz стверджує, що час розгону від 0 до 100 км/год становить 7,1 секунд, а максимальна швидкість обмежена 210 км/год. Порівняйте це з часом розгону седана Audi A3, рівним 6,6 секунд, і ви отримаєте уявлення про рівень продуктивності, що пропонується в цьому сегменті. Нехай це не найкращий двигун, але його майже безшумна робота справді додає вишуканості до загального враження від водіння.

Потужність передається або на передні або на всі чотири колеса через семиступінчасту автоматичну коробку передач з подвійним зчепленням. 

Передньопривідний Mercedes A-Class у 2022 році має витрату палива 7,8 л/100 км.

Якщо технічні характеристики цього авто можуть викликати питання, то враження від водіння він пропонує ідеальні для класу.

Безпека

Модель A-класу 2022 ще не пройшла випробувань на аварійність. 

Розміри та вага

Цей "німець" класифікується як малолітражний представницький автомобіль. Його розміри виглядають так: довжина - 4,55 м, колісна база - 2,73 м, ширина з бічними дзеркалами - 1,99 м, висота - 1,44 м. A-Class не можна назвати легким, він важить від 1490 кг до 1570 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz A-Class 2022 випускається у двох комплектаціях: базовій A 220 і орієнтованій на продуктивність AMG A 35. Також є A 220 4Matic, який додає повний привід до стандартної версії.

Mercedes A-Class AMG має покращені технічні характеристики, але всі ті ж функції комфорту та зручності.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 3 Series 2022
Купити новий БМВ 3 серії 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Інфініті QX55 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti QX55 2022