Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019

30 вересня 2019

Компанія не збавляє швидкості, представляючи новий NSX. Все зовсім по іншому, ніж це було у 1990 році, коли перші NSX у алюмінієвому корпусі з’явилися на арені масивних,спортивних автомобілів, пропонуючи дещо стриманий екстер’єр і натхненне управління. Сьогоднішня машина Acura NSX вражає з першого погляду, гарантуючи екзотичну зовнішність та унікальну, потужну силову установку з гібридними технологіями. На відміну від BMW i8, неможливо відділити стилізацію NSX від його динаміки, вони єдине ціле. Особливої згадки заслуговує розкішний, шкіряний салон. Під капотом приховані 3.5-літровий V6 турбодвигун і декілька електричних моторів, які разом гарантують 581 кінську силу. Автомобіль кричить про свої здібності, пропонуючи при цьому цивілізовану, повсякденну манеру ходу. Жертвою краси у даному випадку став вкрай обмежений вантажний простір. 

Огляд тест-драйву: Acura NSX 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте щось більш екзотичне, ніж Chevy Corvette, але не готові платити як за будинок, Acura NSX 2019 стане приємним компромісом. З цивілізованою манерою їзди, високим рівнем комфорту і надійності, творіння Acura це стовідсотковий спортивний автомобіль 21-го сторіччя з потужним двигуном. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

Якщо престиж понад усе, Audi R8 V10, Ferrari 488 і Chevrolet Corvette Z06 готові гарантувати більше кінських сил. Крім того, водії зі зростом вище середнього навряд чи будуть задоволені компактним салоном NSX.

Нове у 2019 році 

У поточному році стандартними стали датчики дистанції, чотири режими налаштування спортивних сидінь, навігаційна система і аудіосистема «ELS». Що стосується динаміки, то NSX отримали товстіші стабілізатори підвіски, переглянуту задню втулку, налаштування підвіски і шини «Continental SportContact6».  

Враження від їзди

Сучасний Acura NSX вражає навіть не швидкістю. Хоча, автомобіль без сумніву швидкий. Відпустіть його і система повного приводу SH-AWD зробить свою справу, чотири колеса буквально вчепляться в асфальт, на якому до сотні можна розігнатися за 3.0 секунди. Приготуйтеся до того, що вас просто втисне у сидіння, все, що залишиться це спостерігати як дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням переходитиме з однієї швидкості на іншу. Не знімаючи ноги з педалі газу, можна розігнати купе до 307 км/год. На щастя, автомобіль чудово справляється з поворотами завдяки системі «Active Torque Vectoring», яка незалежно додає потужності або гальмівної сили на кожне переднє колесо задля покращення зчеплення. Механічна/генеративна гальмівна система це ще одна перевага, відчуття від неї лише позитивні. На ряду з усіма типовими для спортивних автомобілів особливостями, NSX вражає цивілізованістю ходу і рівнем комфорту. Він легко вписується у міський рух. Якщо говорити про розміри NSX, то у довжину купе має 447 см, що дозволяє відносно вільно почуватися в обмеженому просторі мегаполісів. Контролювати особливості пересування можна за допомогою режимів «Quiet», «Sport», «Sport+» і «Track». Кожен з режимів змінює налаштування рульового управління, реакції дроселя, демпферів та інших елементів. Загалом, характеристики Acura NSX 2019 порадують багатьох прихильників азартної їзди, не готових жертвувати комфортом. 

Найкращі характеристики 

Коли мова заходить за гальмівну потужність, ніщо не може бути кращим за карбон-керамічні гальма. На жаль, технологічно довершені, стійки до нагрівання і готові до поїздки по треку гальма не з дешевих, з ними початкова ціна NSX помітно зростає. Ще більше доведеться викласти, якщо замовити гальмівні супорти не у стандартному чорному кольорі, а у сріблястому, червоному або помаранчевому. 

Нині стандартна для кожного NSX 2019 аудіосистема «ELS» гарантує відмінну якість звучання на кожному з дев’яти динаміків. Система оточення звуком «5.1 DTS Neural Sound» додасть позитивних відчуттів. 

Детально про автомобіль Acura NSX

Інтер’єр 

Дизайнерам Acura вдалося створити приємний салон з сучасним і технологічним посилом. Жодної старомодної деталі ви не знайдете, між тим, окремі форми і елементи дизайну перегукуються з інтер’єром оригінального Acura NSX 1990 року. Що стосується сучасних моделей, то вони пропонують хорошу видимість і відмінну якість співвіднесення деталей. Сидіння, обшиті шкірою «Milano», гарантують бажаний баланс комфорту і надійної підтримки. Продовжуючи тему, задану сидіннями, приємним бонусом стане вишукане оздоблення приладової панелі і дверей. Класовості додає рульове колесо з пласким дном. 7.0-дюймовий сенсорний екран вдало розміщений у центральній частині, але він не надто вражає у автомобілі даної цінової категорії. 

Відео тест-драйв Acura NSX 2019 року

Екстер’єр 

Зовнішність NSX дозволяє йому бути екзотичним без надмірності. З низькою, широкою посадкою, новим, чорним оздобленням і окантовкою решітки радіатора зовнішність вийшла вишуканою і трохи зловісною водночас. Дизайн може видатися трохи художнім, але за кожним вигином і лінією стоїть наука. Сталево-алюмінієвий корпус взаємодіє з потоком зустрічного повітря задля стабільності на високих швидкостях. Чисельні радіатори і охолоджуючі пристрої, вміло інтегровані у корпус, допомагають підтримувати нормальну температуру компонентів «Sport Hybrid» за будь-яких умов їзди. 

Базова комплектація 

В першу чергу сфокусований на елементах, які гарантують відмінну динаміку, NSX не позбавлений компонентів, які роблять його комфортним і приємним у повсякденному використанні. Стандартні сидіння з чотирма режимами налаштування, оздоблені шкірою і «Alcantara», можна замінити на сидіння з механічним налаштуванням для зменшення ваги. У базу моделей 2019 року увійшли аудіосистема «ELS», навігація, двозонний клімат-контроль, Android Auto і Apple CarPlay, система «Siri Eyes Free», Bluetooth, датчики дистанції, функції доступу і старту без ключа і система «Active Sound Control». Їздять NSX на кованих дисках з легкого сплаву, огорнутих у 245/35ZR19 гуму попереду і 305/30ZR20 позаду.

Опційне обладнання 

За бажанням покупця кожен сучасний NSX можна оснастити рядом індивідуальних елементів і персоніфікувати. Так, додатково можна замовити ковшеподібні сидіння у червоній шкірі. Також окремо можна замовити карбон-керамічні елементи для зменшення ваги автомобіля. Іншими опціями стали колеса, які виготовляються по особистому замовленню, шини «Pirelli», дах з вуглецевого волокна і карбон-керамічні гальма. 

Під капотом 

За потужність Acura NSX відповідає унікальна силова установка, яка складається з 3.5-літрового V6 турбодвигуна і трьох електричних моторів. Загальна потужність становить 581 кінську силу і 645 Нм. Компонуються вони дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід повний. До сотні купе розганяється за 3.0 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 11.8 л/100км у міському, 10.7 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах. Максимальна швидкість складає 307 км/год.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2019
Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura RLX 2019