Електричний Mercedes-Benz EQS 2022: огляд авто

1 серпня 2022

Mercedes-Benz EQS 2022 багато змінив своєю появою в класі преміальних седанів. Адже, по суті, він є повністю електричною версією S-класу. Mercedes надав йому індивідуальність, напрочуд високотехнологічну кабіну і один або два потужні електродвигуни в залежності від вибраної комплектації. Чи встановить EQS нові стандарти в люксовому сегменті?

Вибрати на автобазарі Automoto.ua новий електричний Mercedes-Benz EQS 2022

Нове у 2022 році

EQS тільки з'явився на ринку.

Кому варто купити?

Якщо ви шукаєте електрокар, який є вершиною розкоші та технологій – новий EQS для вас. Мерседес стане привабливою альтернативою Tesla Model S і перевершить її у багатьох параметрах.

 

Нове чи б/в авто?

Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz EQS 2022 - абсолютно новий автомобіль, який тільки надійшов у продаж наприкінці минулого року. Тому немає старіших версій для порівняння. 

Mercedes-Benz EQS або Tesla Model S

Tesla Model S є флагманом класу розкішних електромобілів, хоч і трохи поступається EQS. У Mercedes люксовіша кабіна і краща загальна якість, ніж у Tesla, яка історично страждає від проблем з інтер'єром. Обидва електрокари пропонують достатній вантажний простір, багато місця для пасажирів та передові технології. Зауважте, що у Mercedes-Benz EQS є Android Auto та Apple CarPlay.

У чому Tesla виграє, то це в продуктивності. Ціна електрокара від Mercedes в топовому варіанті виконання салону така ж, як у Model S Plaid з потужністю 1020 "конячок" і часом розгону від 0 до 100 км/год менше 2 секунд.

Запас ходу обох електрокарів не надто відрізняється: Мерседес може проїхати від 547 до 563 км, а Model S – від 563 до 603 км. Вибір між цими моделями зводиться до особистих пріоритетів: добре зібраний люксовий салон у EQS або продуктивність рівня суперкару у Model S.

Mercedes-Benz EQS або Audi e-tron GT

Як і EQS, Audi e-tron GT є новим автомобілем у цьому зростаючому сегменті. EQS створений крутим та спокійний, а e-tron GT - набагато спортивніший. Він енергійно проходить повороти і здатний розігнатися до першої сотні на спідометрі лише за 3 секунди. З іншого боку, він має запас ходу приблизно на 160 км менше, ніж у Mercedes-Benz EQS.

Обидва ці німецькі електромобілі відрізняються вишуканим інтер'єром, безліччю технологій і достатнім пасажирським простором. Однак Mercedes пропонує набагато більше вантажного простору. Будь-який з цих електрокарів обійдеться вам у суму від 100 000 $ або більше, залежно від конфігурації. Вибір знову залежить від того, що для вас важливіше: розкіш чи продуктивність.

Салон

EQS вміщує п'ять осіб. Як і у випадку зі стандартним Mercedes S-класу, важко сказати де комфортніше: на передніх або задніх сидіннях. Електрокар пропонує той самий рівень розкоші, що й флагманський седан S-класу. В інтер'єрі використані високоякісні матеріали та дизайнерські акценти, такі як м'яка шкіра та опціональне оздоблення деревом.
І навіть під час круїзу у салоні залишається тихо. Шум двигуна явно відсутній, а більшість зовнішніх перешкод відфільтровуються.

Єдиний параметр, де Mercedes-Benz EQS отримав негативні відгуки критиків – висота стелі ззаду. Похилий дах автомобіля злегка скорочує простір.

 

Mercedes EQS має 622 л вантажного простору за заднім сидінням. Ви можете скласти їх, щоб звільнити 1783 к. с. На відміну від багатьох інших електромобілів, у EQS немає місця для зберігання речей спереду. 

Абсолютно новий EQS може стати найвисокотехнологічнішим автомобілем, який Mercedes запустив у виробництво. Стандартний EQS 450+ поділяє більшість своїх інформаційно-розважальних пропозицій з повністю переробленим S-класом 2021 року: блискуча 12,3-дюймова цифрова панель приладів, вертикально орієнтований 12,8-дюймовий сенсорний екран та інформаційно-розважальна система Mercedes-Benz MBUX).

Центральний сенсорний екран у стилі планшета відрізняється чудовою графікою та швидкою реакцією. У більшості меню та логіці команд досить легко розібратися. Але оскільки сенсорний екран керує майже всіма функціями автомобіля, може знадобитися деякий час, щоб дізнатися, де що знаходиться. Відсутність фізичних кнопок і ручок може ускладнити виконання простих функцій, таких як регулювання гучності стереосистеми, під час водіння. Ви можете керувати системою голосовими командами після фрази “Привіт Мерседес”.

EQS 580 4Matic використовує технології, які сильно відрізняються від базової моделі. Він дебютує з гіперекраном Mercedes, цільним склом шириною 143 см, яке покриває більшу частину панелі приладів і містить три дисплеї: той же стандартний цифровий приладовий щиток, що і в базовій моделі, 17,7-дюймовий горизонтальний сенсорний центральний дисплей і 12,3- дюймовий сенсорний екран перед пасажиром.

Більшість функцій така сама, але гіперекран MBUX трохи “просунутіший”, оскільки здатний відображати кілька функцій одночасно. І хоча ця установка дозволяє вам уявити, що ви пілотуєте космічний корабель, величезне скло схильне до відблисків від сонячного світла.

EQS - перший Mercedes, який отримує оновлення бездротової мережі. Бренд оголосив, що програмне забезпечення для управління батареями постійно покращуватиметься, і власники зможуть виконувати деякі види технічного обслуговування та ремонту віддалено, не відвідуючи дилерський центр або механіка.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz EQS 2022 року

Технічні характеристики 

Mercedes-Benz EQS 450+ 2022 року у стандартній комплектації поставляється з літій-іонним акумулятором потужністю 107,8 кВт/год та одним електродвигуном потужністю 329 к.с.

Електрична трансмісія EQS 580 4Matic оснащена тією ж батареєю в парі з двома електродвигунами загальною потужністю 516 к.с. Звичайно, жодна з моделей EQS не може похвалитися прискоренням, що дорівнює Tesla Model S. Але це не основна мета цього Benz. 

Базовий Mercedes EQS 450+ може розігнатися з 0 до 100 км/год за 5,9 секунд, EQS 580 - за 4,1 секунд. Обидві моделі EQS розвивають максимальну швидкість 210 км/год.

Ємність батареї та запас ходу

Базовий одномоторний EQS 450 має розрахунковий запас ходу 563 км. Двомоторний Mercedes-Benz EQS 580 наближається до цього показника із запасом ходу 547 км.

Ви можете заряджати Mercedes EQS вдома або на зарядних станціях. Зарядний кабель відповідає специфікації J1772, тому він сумісний із будь-яким зарядним портом того ж розміру. Mercedes пропонує адаптер, що дозволяє підключати автомобіль до стандартної побутової розетки, але він не рекомендується для постійного використання, оскільки заряджає дуже повільно (близько 11 годин). З швидкою зарядкою постійного струму ви можете перейти від 10% заряду до 80% за 31 хвилину. Зарядка рівня 3 здатна поповнити запас ходу Mercedes-Benz EQS на 300 км за 15 хвилин.
 

 Характеристики Mercedes-Benz EQS 
 Потужність   329 к.с., 516 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   4,1-5,9 с 
 Максимальна швидкість   210 км/год 
 Запас ходу   560 км 
 Місткість батареї   107,8 кВт/год 

 

Безпека

Удосконалені системи допомоги під час керування Mercedes-Benz чудово працюють і є одними з найкращих у галузі. Стандартні адаптивний круїз, допомога в утриманні смуги руху, моніторинг сліпих зон та камери з оглядом на 360 градусів роблять водіння значно простішим та безпечнішим.

Розміри та вага

  • Колісна база – 321 см,
  • Довжина – 526 см,
  • Ширина – 192 см,
  • Висота – 151 см,

Споряджена маса Мерседес EQS складає 2538-2570 кг.

Можливі комплектації 

Купити Mercedes-Benz EQS можна у двох основних моделях – 450+ та 580 4Matic, які випускаються у трьох комплектаціях: Premium, Exclusive та Pinnacle. EQS 450+ має 329 к.с. і тільки задній привід, а 580 4Matic - 516 к.с., повний привід і майже повністю цифрову панель приладів. Ціна нового Mercedes-Benz EQS починається зі 102 310 $.

 

Попередній огляд Огляд Jaguar F-Type 2022: стиль та потужність
Вибрати на автобазарі новий Ягуар Ф-Тайп 2022 року
Вибрати новий Лексус GX 2022 на автобазарі Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Lexus GX 2022: зухвалий позашляховик