Огляд Lexus GX 2022: зухвалий позашляховик

2 серпня 2022

Lexus GX 2022 – це трирядний преміальний позашляховик, який дуже відрізняється від конкурентів. У всіх параметрах: від конструкції кузова на рамі до 4,6-літрового двигуна V8 потужністю 301 л. Цього року модель отримала кілька змін. Яким став оновлений Лексус GX 2022?

Вибрати новий Лексус GX 2022 на автобазарі Automoto.ua

Нове в 2022 році

  • Додавання стандартного 10,3-дюймового сенсорного екрану, навігації, передніх і задніх датчиків паркування;
  • Поява Android Auto, Apple CarPlay;
  • Дебют Black Line Special Edition.

Кому варто купити?

Lexus GX - це автомобільна дивина, створена для покупців, які цінують надійність, міцність і відчуття “старої школи”, але також вимагають деякої розкоші. Ці автомобілісти лояльні, тому Лексус продовжує продавати GX у напрочуд великих об'ємах, не вносячи до нього ніяких суттєвих оновлень. 

Дуже небагато автомобілів, особливо марки класу люкс, пропонують шасі з кузовом на рамі, двигун V8 за ціною від 55 425$. Додайте до цього один із найвищих показників надійності бренду Lexus. GX – це автомобіль, який можна передати у спадок своїм дітям чи онукам. Іншими словами, GX створений, щоб служити вічно. А чого ще чекати від Lexus? Сумніваєтеся, почитайте відгуки про Lexus GX!

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи б/в авто? 

Фактично, Lexus востаннє повністю реконструював GX більше десятиліття тому та тільки нещодавно суттєво переробив його для моделі 2020 року. Тому на автобазарі багато актуальних варіантів.

Новий Lexus GX 2022 отримав інформаційно-розважальну систему з 10,3-дюймовим сенсорним екраном, яка вперше забезпечує інтеграцію смартфонів з Android Auto і Apple CarPlay в GX. Навігація, передні та задні датчики паркування стали стандартними. Також доступний пакет зовнішнього вигляду Black Line Special Edition. Все це вагомі аргументи купити новий Lexus GX 2022.

Lexus GX або Lexus RX

RX – ще один люксовий позашляховик Lexus. І він має низку переваг над GX. Середньорозмірний RX коштує на кілька тисяч доларів дешевше, але не поступається "старшому брату" у внутрішньому оздобленні або наборі стандартних функцій. Він доступний у дво- та трирядних конфігураціях і вражає швидким прискоренням, відточеною керованістю та комфортною поїздкою. І у RX, і у GX вас порадують просторі другі ряди та засмутять крихітні треті ряди. GX лідирує за об'ємом вантажного простору та позашляховими можливостями, але цього недостатньо, щоб рекомендувати його в порівнянні з RX.

Lexus GX або Acura MDX

Повністю перероблений до 2022 року Acura MDX є привабливою альтернативою Lexus GX. MDX пропонує хорошу потужність двигуна та гідні показники економії палива. Він може похвалитися першокласними засобами безпеки, довгим списком стандартних функцій і більшим вантажним простором, ніж у багатьох однокласників. Трирядний преміальний позашляховик Acura MDX обійдеться вам набагато дешевше, ніж GX, що робить його вигіднішим придбанням.

Салон

GX вміщує до семи людей. Опціональні капітанські крісла другого ряду знижують кількість пасажирів до шести. І передні сидіння, і середній ряд зручні, пропонують достатньо місця для дорослих. Водночас салони нещодавно оновлених позашляховиків здаються просторішими. Сидіння третього ряду краще залишити маленьким пасажирам.
У Lexus GX застаріле планування салону, але воно дуже функціональне.

 

 

Другий і третій ряди сидінь можуть складатися в підлогу, але вантажопідйомність моделі не є найкращою у своєму класі. Багажник Лексус GX вміщує 328 л, а якщо скласти другий та третій ряд – 1832 л. 

Навіть з великим екраном і додаванням Apple CarPlay і Android Auto в 2022 просто неможливо приховати застарілу мультимедіа GX. Від графічної карти останнього покоління до незручного контролера трекпада і помічників водія, GX - технологічне розчарування. Крім того, багато позашляхових програм, які можна знайти у конкурентів (кутові індикатори, кілька ракурсів камери, управління ландшафтом), або недоступні, або є ексклюзивними для пакета опцій в топовій версії.

Відео тест-драйв Lexus GX 2022 року

Технічні характеристики

Lexus GX не пропонує на вибір двигуни та трансмісії. У рух наводиться 4,6-літровий V8 потужністю 301 л. у парі з шестиступінчастою коробкою-автомат. Це єдиний тандем впевнено справляється із переміщенням великого автомобіля. Проте йому може бути важко розігнатися до високих швидкостей, особливо з повним комплектом людей або вантажу на борту. Старт до перших 100 км/год займає 7,6 секунди.

Витрата палива Lexus GX становить у середньому 13 л/100 км.

На противагу динаміці та “апетиту” цього Лексуса, його позашляхові здібності вражають. Стандартний повний привід дозволяє сміливо вирушати на подолання бездоріжжя. Також є додатковий пакет Off-Road з контролем повзання, захисною пластиною паливного бака, покращеним охолодженням трансмісії та камерою кругового огляду. Передбачено 5 режимів руху бездоріжжям. 
 

 Характеристики Lexus GX
 Потужність   301 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   7,6 с 
 Максимальна швидкість   180 км/год 
 Середня витрата палива   13 л/10 0 км 
 Об'єм паливного бака   87 л 

 

Безпека

GX оснащений функціями допомоги водію, які можуть допомогти вам уникнути аварій. Серед них автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів та попередження про вихід зі смуги руху. Доступна система допомоги під час паркування полегшує маневрування великим автомобілем на тісних парковках.

Розміри та вага

  • Колісна база – 278 см,
  • Довжина – 487 см,
  • Ширина – 188 см,
  • Висота – 188 см.

Споряджена маса Лексус ГХ – 2387 кг.

Можливі комплектації

Lexus GX 2022 випуску доступний у трьох комплектаціях: GX 460, GX 460 Premium і GX 460 Luxury. Технічні характеристики всіх версій однакові, відмінності у наборі опцій.

 

Попередній огляд Електричний Mercedes-Benz EQS 2022: огляд авто
Вибрати на автобазарі Automoto.ua новий електричний Mercedes-Benz EQS 2022
Вибрати в каталозі Automoto.ua Мерседес GLC-клас 2022 року
Наступний огляд Огляд Mercedes-Benz GLC 2022: комфорт та розкіш