Огляд Mercedes-Benz GLA-Class 2022

27 січня 2022

Mercedes-Benz GLA-Class – люксовий малолітражний позашляховик. Він чудово підходить на роль щоденного авто завдяки швидкому прискоренню, економній витраті палива та збалансованій поїздці. Усередині ви знайдете всі функції мультимедіа, розкоші та комфорту, які Mercedes-Benz пропонує у своїх великих позашляховиках. 

Купити новий автомобіль Мерседес GLA-клас 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Однак деякі фактори підривають привабливість Mercedes GLA-класу: багажне відділення за задніми сидіннями замале для сегменту, якість інтер'єру також трохи нижча, ніж у конкурентів, а всередину салону проникає занадто багато зовнішнього шуму. Також не чекайте серйозних позашляхові здібностей від GLA, навіть з опціональним повним приводом.

Чи стане нова модель Mercedes GLA претендентом на місце у вашому гаражі? Дізнайтеся всі плюси та мінуси авто з огляду!

Нове в 2022 року

Компактний позашляховик Mercedes GLA не отримав вагомих оновлень в 2022 році.

Кому варто купити? 

Mercedes GLA-Class створено для міських жителів. Стильний, маневрений автомобіль з бадьорим характером та преміальним значком на капоті – відмінний вибір для щоденної рутини у мегаполісі. Стартова ціна моделі відповідає класу, а солідний список стандартного обладнання тішить. ГЛА – це гарне співвідношення ціни та якості.

Нове чи б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме

GLA-клас отримує лише два оновлення на 2022 рік: супутникове радіо SiriusXM та розетка на 115 вольт додані у додатковий пакет Premium. В іншому найменший кросовер Mercedes залишається без змін. Модель отримала повний редизайн у 2021 році. Це означає, що ви можете сміливо купити торішній Mercedes GLA на авторинку – заощадьте й ніхто не помітить різниці!

Mercedes-Benz GLA або BMW X1

X1 - це компактний позашляховик класу преміум. Він заслужив популярність завдяки величезному вантажному відсіку та спортивній керованості. БМВ Х1 наділений тими ж якостями, якими може похвалитися GLA: просторий другий ряд, зручні технології та бадьоре прискорення. Ці кросовери-конкуренти мають аналогічну початкову вартість, але X1 не пропонує потужних варіантів двигунів (і завищених цін відповідно). Основна причина купити Mercedes GLA 2022 - бажання отримати один з високопродуктивних варіантів AMG. В іншому випадку краще вибрати X1. 

Mercedes-Benz GLA або Audi Q3

Audi Q3 у багатьох параметрах випереджає GLA. Базова ціна Audi на пару тисяч доларів нижча, ніж у Mercedes. І за менші гроші ви отримуєте приємніший інтер'єр, стандартний повний привід і такі бонуси, як панорамний дах, шкіряні сидіння та цифрову комбінацію приладів. Однак, якщо ви шукаєте продуктивність, Q3, швидше за все, вам не підійде. Його стандартний 184-сильний двигун слабкий, а потужніший додатковий двигун все одно не вражає на тлі пропозицій Mercedes.

Салон

GLA вміщує п'ятьох людей. Попереду достатньо місця для високих водіїв та пасажирів. Задні сидіння також зручні для дорослих. 

На відміну від багатьох інших автомобілів Mercedes, GLA не є лідером у своєму класі з розкоші салону через поєднання високоякісних матеріалів та твердого пластику. Так, ви відчуватимете, що знаходитесь у люксовому автомобілі. Але загальний дизайн інтер'єру мало вражає. Крім того, в салон проникає багато шуму дороги та вітру. 

Новий Mercedes-Benz GLA 2022 має 436 л простору за задніми сидіннями, що є найнижчим показником у класі розкішних малолітражних позашляховиків. Сидіння другого ряду складаються майже до підлоги, відкриваючи великий відсік для перевезення багажу об'ємом 1430 л, що відповідає максимальній місткості багатьох конкурентів у своєму класі.

Як справи з технологіями у Мерседес GLA-класу? Автомобіль стандартно поставляється з фірмовим інтерфейсом мультимедіа MBUX. Він простий у використанні та управляється декількома способами: сенсорним екраном, ергономічною сенсорною панеллю на центральній консолі або тактильними кнопками на рульовому колесі. 

Система швидко реагує на ваші команди, а в меню легко орієнтуватися. 7-дюймовий сенсорний екран входить до стандартної комплектації у парі з 7-дюймовим дисплеєм на комбінації приладів. Ви можете оновити цей дует до 10,25-дюймового кластеру цифрових датчиків та 10,25-дюймового інформаційно-розважального сенсорного екрану з чіткою графікою. 

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLA-Class 2022 року

Технічні характеристики

Базовий Mercedes-Benz GLA 250 2022 оснащений чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 221 к.с. у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Кросовер розганяється без особливих проблем. Прискорення із 0 до 100 км/год займає 5,8 з. Варто зауважити: є відгуки про те, що трансмісія насилу знаходить потрібну передачу, особливо на низьких швидкостях. 

Моделі Mercedes-AMG GLA оснащені потужнішими двигунами з турбонаддувом та такими покращеннями, як налаштована AMG трансмісія, спортивний вихлоп та додаткові режими руху. Високопродуктивна лінійка виглядає так:

  • AMG GLA 35 має 302-сильний двигун і може розігнатися з 0 до 100 км/год на годину за 5,1 секунди;
  • AMG GLA 45 розвиває потужність в 382 кінську силу, що є одним із найвищих показників у класі. Ця модель розганяється з 0 до перших 100 км/год за 4,3 секунди.

Базовий GLA 250 зі стандартним переднім приводом витрачає в середньому 8,1 л/100 км. Цю цифру можна назвати чудовим показником для преміального субкомпактного позашляховика. Витрата базової моделі Mercedes GLA з повним приводом – 8,7 л/100 км комбінованої поїздки.

Логічно, що версії AMG не такі економні: AMG 35 витрачає 9,0 л/100 км, а AMG 45 – 9,8 л/100 км. 

Цей маленький кросовер Benz поєднує драйвову керованість і плавність ходу. Він спокійно долає нерівності дороги, але вибоїни бездоріжжя йому не подобаються. І хоча Mercedes GLA виглядає як спортивне купе і холоднокровно входить в повороти, він ніколи не буде по-справжньому спортивним. 

Безпека

Незалежних краш-тестів кросовера GLA-класу 2022 ще не було. 

Розміри та вага 

Позашляховик ГЛА має довжину близько 4,4 м, яке споряджена маса коливається від 1535 до 1775 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes пропонує позашляховик GLA 2022 у трьох комплектаціях з різними характеристиками: GLA 250, AMG GLA 35 та AMG GLA 45.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2022
Купити новий автомобіль Хюндай Іонік 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Інфініті Ку60 2022 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2022