Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2021

22 липня 2021

Mercedes-Benz GLC-Class - це плавність і вишуканість. Він пропонує безтурботний комфорт, високоякісний салон, вражаючі технології та функції безпеки. У сузір'ї люксових моделей Audi Q5, BMW X3, Porsche Macan і Volvo XC60, Mercedes-Benz GLC залишається еталоном.

Купити новий автомобіль Mercedes-Benz GLC 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

В цілому Mercedes-Benz GLC клас - це універсальний позашляховик. Більшість критичних зауважень відноситься до варіанту купе GLC з низькою лінією даху, яка скорочує простір над головою, задню оглядовість та вантажний об’єм.

Нове в 2021 році 

Новий Мерседес GLC отримав мало змін в 2021 році:

  • система допомоги при парковці без допомоги рук тепер в стандартній комплектації;
  • плагін-гібридна модель знята з виробництва.

Кому варто купити? 

Новий Mercedes-Benz GLC 2021 року однозначно варто подивитися, якщо ви купуєте невеликий преміальний позашляховик. GLC поєднує в своїх компактних пропорціях безліч розкоші, технологій та продуктивності. 

Нехай Мерседес ГЛЦ клас не перемагає конкурентів в жодному параметрі, зате залишиться привабливим та всебічним варіантом в сегменті.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Є дві основні відмінності між моделями GLC 2020 і 2021 років. Mercedes-Benz додає систему допомоги при парковці без допомоги рук в список стандартних функцій GLC 2021 року. Ця функція раніше була необов'язковою. Також Mercedes припинив випуск гібридної версії GLC 350e. Замість неї не була представлена нова модель Мерседес GLC.

Звичайно, хотілося б, щоб Mercedes-Benz GLC 2021 року відкривав нове покоління, але поки він тільки представляє першу генерацію. Вона з'явилася на ринку в 2016 році, тому є багато актуальних Мерседес ГЛЦ з пробігом в різних комплектаціях. 

Mercedes-Benz GLC або Mercedes-Benz GLB

Mercedes-Benz GLB - інтригуюча альтернатива GLC. GLB приблизно того ж розміру, що і GLC, пропонує аналогічну інформаційно-розважальну систему та багато з тих же функцій активної безпеки. Але вартість GLB помітно нижча GLC. Він також має більший вантажний простір та опціональні сидіння третього ряду, що робить GLB одним з небагатьох семимісних автомобілів в класі люксових компактних позашляховиків. Проте матеріали салону GLB не такі хороші, як у GLC, а характеристики його двигуна спокійніші. Протестуйте обидва цих позашляховика Mercedes-Benz, щоб вибрати той, який вам більше подобається.

Mercedes-Benz GLC або Mercedes-Benz GLE

Mercedes-Benz GLE - це розкішний середньорозмірний позашляховик, який пропонує кілька переваг у порівнянні з GLC. GLE має просторий салон, що вміщає до семи пасажирів, набагато більшу вантажну площу й можливості буксирування. З GLE ви отримаєте ряд преміальних функцій комфорту: систему ароматизації повітря в салоні та масажні сидіння. І GLC, і GLE мають однакову потужну лінійку двигунів, а також багато одних і тих же технічних характеристик та функцій безпеки. Вибирайте GLE, якщо вам потрібні додаткові сидіння або вантажний простір. В іншому випадку дотримуйтеся GLC. Його стартова ціна нижча, ніж у GLE.

Салон

Купити новий Mercedes-Benz GLC 2021 року можна в варіантах кузова позашляховик і купе. Обидва мають п'ять сидінь і четверо дверей. Передні сидіння моделі SUV забезпечують зручну підтримку та хорошу амортизацію, тому легко знайти комфортну посадку. Попереду достатньо місця для високих пасажирів, а оглядовість спереду, з боків та ззаду хороша. Задні крісла також м'які. У другому ряду ви виявите досить місця для комфортного розміщення двох дорослих або трьох дітей.

Передні сидіння купе GLC пропонують аналогічний рівень простору й комфорту, але похила лінія даху сильно зрізає висоту стелі та погіршує оглядовість ззаду. Дорослі невисокого зросту можуть поміститися на другому ряду, але найкраще залишити його дітям.

Mercedes-Benz GLC має один з найкрасивіших салонів в сегменті. Елегантний стиль втілений в люксових матеріалах інтер'єру. Салон якісно приглушує шум дороги і вітру, чим підвищує комфорт поїздки.

Позашляховик Mercedes-Benz GLC має 550 л вантажного простору з вертикальними задніми сидіннями і 1560 л зі складеними сидіннями. Це приблизно середній показник для розкішного компактного позашляховика З іншого боку, варіант купе GLC жертвує невеликим простором заради похилих ліній даху. Він пропонує 498 л в багажнику з піднятими задніми сидіннями і 1340 л зі складеними сидіннями.

Нова модель Мерседес GLC оснащена новітньою системою мультимедіа MBUX з 10,2-дюймовим сенсорним екраном, розташованим високо на приладовій панелі. Цей сенсорний екран має чітку графіку, відносно прості меню і швидко реагує на введення. Є також кілька інших способів управління його функціями: кнопки клімат-контролю на приладовій панелі, система розпізнавання голосу, тачпад на центральній консолі і кнопки на рульовому колесі. Apple CarPlay і Android Auto входять в стандартну комплектацію, що дозволяє користувачам інтегрувати інтерфейс смартфона на екран.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLC 2021 року

Технічні характеристики 

Mercedes-Benz GLC 300 2021 року стандартно поставляється з 255-сильним чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, 9-швидкісною коробкою-автомат та заднім приводом. Доступна фірмова система повного приводу 4Matic. Цей силовий агрегат гарантує більше, ніж достатню потужність для повсякденної поїздки. По місту прискорення швидке, від нуля до 100 км/год потрібно 6 секунд. 

Mercedes-AMG GLC 43 трохи підвищує продуктивність. Він оснащений 385-сильним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач та повним приводом. Реакція дросельної заслінки різкіша, V6 агресивно фиркає та гарчить через вихлоп, а прискорення швидке. GLC 43 може розігнатися до 100 км/год за 4.7 секунди.

Моделі Mercedes-AMG GLC 63 і 63 S озброєні топовими технічними характеристиками. Обидві версії неймовірно швидкі. GLC 63 має 469-сильний двигун V8 з подвійним турбонаддувом, дев'ятиступеневий автомат і повний привід. GLC 63 S слідує тієї ж формули, але його силовий агрегат налаштований на видачу 503 "конячок". V8 загрозливо гарчить при кожному падінні дросельної заслінки, а розгін з нуля до 100 км/год займає всього 3.8 секунди. Витрата палива нового Mercedes GLC варіюється від середньої до великої. Базовий GLC 300 витрачає 9.0 л/100 км, топові моделі GLC 63 і 63 S - 14.7 л/100 км.

Нова модель Mercedes GLC 2021 року відрізняється покращеною динамікою руху. GLC завжди зберігає стійкість та зібраність на поворотах, його рульове управління чітке, а гальма забезпечують хороше гальмівне зусилля. Цей позашляховик не викликає проблем з паркуванням та маневруванням. 

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США привласнила Mercedes-Benz GLC 2021 року загальний рейтинг безпеки 5/5. Автомобіль отримав 5/5 в лобових і бічних краш-тестах та 4/5 в випробуваннях на перекидання.

Розміри і вага 

Довжина кузова нового Mercedes-Benz GLC складає 4.75 м. Споряджена маса варіюється від 1764 до 2063 кг.

Можливі комплектації 

Mercedes-Benz GLC 2021 року випускається в двох варіантах кузова - позашляховик і купе, а також в чотирьох рівнях комплектації: GLC 300, GLC 43, GLC 63 і GLC 63 S. Основна відмінність між цими версіями знаходиться під капотом. GLC 300 має бадьорий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом, GLC 43 - енергійний твін-турбо V6, а моделі GLC 63 - вражаючі твін-турбо V8.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2021
Купити новий автомобіль Кіа Спортейдж 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий Шевроле Корвет 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2021