Огляд тест-драйву: Chevrolet Corvette 2021

23 липня 2021

Chevrolet Corvette - ікона серед люксових спортивних автомобілів. Новий Шевроле Корвет доступний як в кузові купе, так і в кабріолеті зі складним жорстким верхом. 

Купити новий Шевроле Корвет 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Chevrolet Corvette шалено швидкий, але прекрасно керується та чудово справляється з рутинними поїздками міськими дорогами. Суперкар впевнено конкурує з автомобілями, які коштують вдвічі дорожче і це його головна перевага. Після продуктивності та швидкості, звичайно.

Нове в 2021 році 

Компанія Chevrolet представила абсолютно новий Corvette минулому році, тому в 2021 внесла в модель мінімальні зміни:

  • бездротова сумісність з Apple CarPlay і Android Auto;
  • адаптивна підвіска тепер доступна без пакета Z51.

Кому варто купити? 

Chevrolet Corvette забезпечує продуктивність, яка не поступається суперкарам, зручність повсякденних поїздок та практичність, приголомшливий інтер'єр та максимально вражаючі технічні характеристики.

Вам обов'язково варто розглянути Corvette 2021 року, якщо вибираєте розкішний спортивний автомобіль. Він забезпечує відмінні враження від водіння і ще більш вигідну пропозицію в порівнянні з такими дорогими конкурентами, як Porsche 911, Mercedes-AMG GT і Acura NSX. Звичайно, оглядовість ззаду невелика, і ви не можете купити Corvette з механічною коробкою передач, але це прискіпування.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Після радикального редизайну в 2020 році Шевроле Корвет 2021 практично не отримав значних змін. Виробник додав Apple CarPlay і Android Auto та зробив адаптивну підвіску окремою опцією. Чи стане це серйозним аргументом для вас, щоб купити новий Chevrolet Corvette? Про всяк випадок, перегляньте каталог б/у Корвет

Chevrolet Corvette або Porsche Cayman

Porsche Cayman - найближчий конкурент Chevy Corvette, принаймні, з точки зору ціни, компонування та дизайну. Обидва двомісних спорткара із середнім розташуванням двигуна коштують від $ 60 000. Обидва вони також пропонують різке управління, швидке прискорення та захоплюючі враження від водіння.

Однак є кілька важливих відмінностей. Corvette стандартно поставляється з потужним двигуном V8, тоді як Cayman пропонується з лінійкою захоплюючих, хоча і менш продуктивних, чотирьох- і шестициліндрових двигунів. З іншого боку, Cayman дійсно веде себе трохи раціональніше при проходженні поворотів, і він доступний з механічною коробкою передач - чого не вистачає Corvette. Загалом, обидва варіанти - відмінні. Правильний вибір для вас залежить від особистих переваг. Про яку машину ви мріяли в дитинстві?

Chevrolet Corvette або Porsche 911

Останній редизайн Corvette наблизив його до свого давнього суперника Porsche 911 як ніколи раніше. Обидва цих розкішних спорткара маневрені, сліпуче швидкі та приємні в управлінні. 911 трохи практичніший завдяки заднім сидінням (хоча вони й тісні), просунутішим функціям безпеки та доступній системі повного приводу. Однак великий компроміс Corvette полягає в тому, що він на $ 40 000 дешевший, ніж 911 початкового рівня. Вибирайте Corvette, якщо вартість 911 викликає у вас шок. В кінцевому підсумку обидва є відмінними спортивними автомобілями.

Салон

Шевроле Корвет 2021 року пропонується у варіантах кузова: купе та кабріолет. Обидві моделі двомісні. 

Corvette - один з найкомфортабельніших автомобілів в своєму класі. Ковшоподібні сидіння Corvette GT2 - чемпіони в поїздках, які допоможуть вам почуватись комфортно на відстанях в тисячі кілометрів. Вони менш агресивні, ніж опціональні крісла Competition, але як так само утримують вас на місці під час швидкісних поворотів та різких маневрів. Ще один приємний бонус - тиша в салоні.

Сідати в Corvette складніше, ніж в інші спортивні автомобілі, а виходити ще складніше. Скрутне становище погіршує тісна парковка. 

Шевроле Корвет може похвалитися футуристичним та стильним салоном, який цілком міг бути в автомобілі з вартістю в два-три рази вищою. Орієнтована на водія приладова панель та центральна консоль надають інтер'єру особливу атмосферу, яку підкреслюють незвичайні, але інтуїтивно зрозумілі перемикачі трансмісії.

Спортивні автомобілі ніколи не були практичним варіантом. Але Corvette досить добре використовує наявний простір. Передній багажник вміщує пару пакетів з продуктами, спортивні сумки або два рюкзаки, а задній - дві валізи ручної поклажі. Однак заднє сховище майже зникає, коли ви складаєте дах Шевроле Корвет Кабріо. Сумарний об’єм багажника становить 356 л.

Corvette оснащений новітньою інформаційно-розважальною системою Chevrolet. Графіка чітка та сучасна, а близькість сенсорного екрану до водія спрощує управління. Опціональна аудіосистема Bose з 14 динаміками допомагає створити атмосферу поїздки якісним звуком. Бездротове підключення до Android Auto і Apple CarPlay є стандартним.

Відео тест-драйв Chevrolet Corvette 2021 року

Технічні характеристики

Автомобіль Шевроле Корвет 2021 року оснащується двигуном V8 потужністю 490 або 495 кінських сил, восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і заднім приводом. Як і слід було очікувати, цей силовий агрегат може розганяти Corvette до швидкості ракети. Розгін з нуля до 100 км/год займає всього 3 секунди, і це прискорення не знижується доти, поки не буде перевищена допустима швидкість. А це 312 км/год. Пакет Z51 для тюнінгу Шевроле Корвет додає вищу передавальне число задньої осі, що дозволяє трохи швидше розганятися (2,9 секунди), але при цьому максимальна швидкість нижча - 295 км/год.

Коробка передач з подвійним зчепленням перемикає передачі блискавично, а двигун, встановлений всього лиш в десяти сантиметрів від водійського сидіння, видає громовий рев на повному газу.

Чого ви, можливо, не очікуєте, так це те, наскільки цивілізовано Corvette поводиться в повсякденній поїздці. Суперкар швидко мчить по місту та набирає швидкість з легким натисканням на педаль газу. Звук вихлопу тихий і приглушений на низьких оборотах, а трансмісія перемикається плавно і швидко.

Chevrolet Corvette робить те, чого не можуть багато інших спортивних автомобілів. Він забезпечує захоплюючі відчуття від водіння та невимушену поведінку в залежності від вашого настрою.

Corvette витончено ковзає по дорогах з розворотом, поводиться стійко і впевнено на крутих поворотах. 

Витрата палива - не той показник, яким пишається Корвет.

Спорткар витрачає в середньому 11.2 л/100 км і це одні з найгірших цифр в класі розкішних спортивних автомобілів в цілому. Але врахуйте, що в цій категорії багато чотирициліндрових моделей з набагато меншою потужністю. Рейтинги Corvette можна порівняти з рейтингами конкурентів з двигуном V8, таких як Mercedes-AMG GT.

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS не проводили аварійних випробувань Corvette 2021 року. Це досить поширене явище для спортивних автомобілів класу люкс.

Розміри і вага 

Корвет має довжину кузова 4.6 м. Споряджена маса залежить від комплектації і становить від 1028 до 1573 кг.

Можливі комплектації 

Chevrolet Corvette 2021 року доступний в двох варіантах кузова - купе та кабріолет, а також в трьох комплектаціях: 1LT, 2LT і 3LT. 

Варто відзначити, що обидва стилі кузова дозволяють їздити "з вітерцем", тому вам не потрібно платити за кабріолет. Кабріолет Corvette має жорсткий дах з електроприводом. Купе Corvette має знімну вручну панель даху, яку можна при необхідності зняти і покласти в багажник.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLC-Class 2021
Купити новий автомобіль Mercedes-Benz GLC 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Chevrolet Traverse 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2021