Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2019

16 жовтня 2019

Новий Mercedes-Benz GLS-Class 2019 потрапив в яблучко сегменту розкішних позашляховиків, запропонувавши салон на сім місць і платформу правильного розміру без зайвих деталей. Гарантуючи два турбодвигуни, GLS немає нестачі в потужності, між тим, він не такий здібний на бездоріжжі, як більший Gelandewagen G-Class. При можливості буксирувати до 3.402 кг GLS, як би там не дуло, він не пасує перед більшістю суперників. Серед іншого, турбодвигуни позашляховика тішать відносно невисоким рівнем витрати пального. Додайте сюди пневматичну підвіску, технології Mercedes-Benz, системи безпеки, і залишається зовсім мало причин, щоб не розглянути GLS-Class в якості достойного варіанта.

Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz GLS-Class 2019

Вам сподобається 

Виразний Mercedes-Benz GLS-Class 2019 пропонує вдосталь внутрішнього простору, але без надмірної масивності. А версія AMG GLS63 підкупає тим рівнем продуктивності, якого не знайти у Audi Q7 чи Infiniti QX60.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

За менші гроші можна знайти позашляховик ідентичного рівня вишуканості з таким самим, або і кращим, запасом потужності, що правда, без такого відомого імені. Так, на цю роль цілком згодяться GMC Acadia Denali, Volkswagen Atlas або Acura MDX. Тим, кому потрібно більше внутрішнього простору чи значніші буксирувальні можливості, варто поглянути в сторону Lincoln Navigator чи Cadillac Escalade.

Нове у 2019 році 

Минулорічний Grand Edition залишився з нами і на 2019 рік, що, мабуть, стало основною новиною від GLS-Class.

Враження від їзди 

Сучасний Mercedes-Benz GLS-Class вражає впевненістю на слизьких дорогах, все завдяки налаштуванням трансмісії «Dynamic Select» з відповідним режимом «Slippery». Налаштування настільки добре контролюють і утримують зчеплення, що можна просто забути про існування законів фізики, тим не менше, про них треба пам’ятати. При замовленні пакету для їзди по бездоріжжю, водій отримує додатковий режим «Off-Road+», який задіює нижчий діапазон передач і центральний пристрій для блокування диференціалу, що покращує прохідність. Відверто, GLS-Class не здатний заїхати так далеко, як, скажімо, Jeep Wrangler, але він дає фору більшості суперників. Щоб не чекало зовні, в салоні позашляховика всі пасажири оточені виняткової якості шкірою і високим рівнем комфорту Mercedes-Benz. Базовий шестициліндровий турбодвигун більш ніж адекватний в плані потужності, що й говорити про доступний V8 варіант. Дев’ятиступінчаста автоматична коробка передач складає чудову пару обом двигунам. 

Найкращі характеристики 

В залежності від дорожніх умов система «Dynamic Select» здатна налаштувати трансмісію для максимального зчеплення. Режим «Slippery» особливо ефективний при мокрих чи вкритих льодом дорогах, в той час як «Off-road+» дозволяє великому Mercedes впевнено підкорювати бездоріжжя.

Можуть виникнути труднощі з тим, щоб розгледіти задню частину GLS-Class, не говорячи вже про розмітку за нею, тому у нагоді може стати система кругового огляду. Чисельні камери відтворюють 360о картинки і навіть вид згори.

Детально про автомобіль Mercedes-Benz GLS-Class

Інтер’єр 

Треба віддати належне, салон Mercedes-Benz GLS-Class не оснастили дитячим третім рядом сидінь. Усі три ряди цілком придатні для дорослих. Ціною, яку довелося заплатити за таку щедру кількість особистого простору, став невеликий вантажний об’єм. Між тим, склавши той самий третій ряд, можна отримати досить непогані показники. Рівень розкоші відповідний для бренду, на потенційного покупця чекають великий екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay and Android Auto, винятково шкіряна обшивка, варіанти кольору і програма «Designo», завдяки якій персоніфікувати позашляховик можна до безкінечності.  

Відео тест-драйв Mercedes-Benz 2019 року

Екстер’єр 

Неможливо переплутати GLS-Class з іншим автомобілем, або уявити, що це творіння іншого бренду. Прямі лінії і широкі «плечі» явно відображають естетику нового покоління Mercedes-Benz GLS-Class, незважаючи на недавнє загальне пом'якшення ліній. В той самий час, Mercedes виділили фари, решітку радіатора і передній бампер задля схожості з GLC-Class. Багатьом також сподобаються сучасні, світлодіодні задні вогні і трохи змінені задні бічні вікна. Доступними є кольорові схеми «Designo» і ряд різних коліс з легкого сплаву.

Базова комплектація 

З таким цінником Mercedes-Benz GLS-Class не може мати поганий перелік оснащення. Так, у базу увійшли: круїз-контроль, електропривод водійського сидіння і функція пам’яті, дистанційне запалювання, підігрів передніх сидінь, система «Garmin Map Pilot», третій ряд сидінь, який складається у співвідношенні 50/50, електропривод люку даху, розетка на 115 В, двозонний автоматичний клімат-контроль, AM/FM/CD/DVD аудіо з пристроєм автоматичної зміни на 6 дисків, Bluetooth, монітор заднього виду, функція автоматичного складання дзеркал, електропривод дверей багажника, моніторинг стану водія, автоматичне екстрене гальмування і безкоштовна підписка на службу підтримки «Mercedes Me Connect».

Опційне обладнання 

Опції розподілені по пакетам. Так, пакет «Driver Assistance» пропонує попередження про виникнення сліпих зон, підсилювач гальмування, систему попередження зіткнення «Pre-Safe», активний круїз-контроль і активну систему утримання на смузі руху. Пакет «Premium» подбає про наявність підсвічування дверних порогів, кнопкового запалювання, навігаційної системи та іншого. Пакет «Active Curve System» включає адаптивні амортизатори і систему курсової стійкості, які максимально наближуються до поняття автономного управління. Можна обрати навіть тип шкіри. Меломани оцінять доступну систему «Bang & Olufsen».  

Під капотом 

Базовим для моделей 2019 року став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 367 кінських сил і 500 Нм. Компонується він дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 6.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 14.7 л/100км у міському, 10.7 л/100км у заміському і 13.1 л/100м у змішаному циклах. Більше потужності пропонує 4.0-літровий V8 турбодвигун на 489 кінських сил і 700 Нм. У пару йому дісталася та сама коробка передач. Привід відповідно повний. Сотні позашляховик досягає за 5.3 секунд. Витрата пального становить 16.8 л/100км у місті, 12.4 л/100км за його межами і 14.7 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Passport 2019
Огляд тест-драйву: Honda Passport 2019
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Giulia 2019