Огляд Mercedes-Benz GLS 2023: представницький SUV

9 червня 2023

Mercedes-Benz GLS - це S-клас серед позашляховиків. Великий трирядний автомобіль поєднує якість, технологій, імідж, практичність та універсальність найвищого гатунку. Безсумнівно, він приваблює комфортом та розкішшю, але є одне “але”. Сегмент повнорозмірних позашляховиків досить наповнений і лідирувати стає дедалі важче. Що готує покупцям новий Mercedes GLS 2023?

Вибрати новий позашляховик Мерседес ГЛС 2023 року на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Без вагомих змін.

Кому варто купити?

Третій ряд сидінь і просторий салон робить Mercedes-Benz GLS-клас 2023 ідеальним варіантом для великих сімей або тих, хто потребує багато місця для пасажирів і вантажу. Він надає вищий рівень комфорту та престижу, тому сподобається тим, хто шукає вишуканий інтер'єр з високоякісними матеріалами і передовими технологіями і комфортними сидіннями. GLS може бути оснащений різним варіантами потужних двигунів, тому якщо пріоритетом є динаміка поїздки, варто розглянути цей позашляховик.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

GLS-клас отримує дві незначні зміни у 2023 році: металеву та стандартний панорамний дах.

Mercedes-Benz GLS або BMW X7

BMW X7 - найближчий конкурент з Mercedes-Benz GLS. X7 пропонує довгий список стандартних функцій, інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему, м’яку поїздку та вражаючу місткість багажника. Mercedes, з іншого боку, забезпечує більш спортивну динаміку водіння та трохи більше місця для пасажирів. Ці позашляховики знаходяться в одному ціновому діапазоні, тому вибір між ними, швидше за все, зводиться до особистих уподобань.

Mercedes-Benz GLS або Lincoln Navigator

Lincoln Navigator - це один серйозний конкурент Мерседес ГЛС. Він може похвалитися вражаючим інтер’єром, великою кількістю вантажного та пасажирського простору, потужним і економним двигуном та інтуїтивно зрозумілою інформаційно-розважальною системою. Mercedes-Benz GLS трохи спортивніший, з кращим балансом на поворотах і легшою керованістю. Знову ж таки, вибір, швидше за все, буде залежати від особистих уподобань.

Салон

Стандартний GLS має три ряди, які можуть розмістити до семи пасажирів. Додавання капітанських крісел до другого ряду зменшує місткість до шести. Дворядний Maybach вміщує чотирьох-п'ятьох пасажирів.

Салон Mercedes-Benz GLS 2023 року вражає преміальністю та якістю. Натуральне дерево та алюмінієві деталі підкреслюють люксовий статус інтер'єру.

 

Два величезних 12,3-дюймових цифрових дисплея займають більшу частину панелі приладів. Один служить для водія дисплеєм приладів, який можна налаштувати. Інший дисплей виконує інформаційно-розважальні функції та запускає програмне забезпечення Mercedes-Benz MBUX, яке містить віртуального помічника, схожого на iPhone. Функції Apple CarPlay і Android Auto, навігація на панелі приладів і вбудована точка доступу Wi-Fi є стандартними. Всі моделі GLS оснащені стереосистемою Burmester Surround Sound із 13 динаміками, але якщо вам цього недостатньо, є доступна аудіосистема Burmester 3D із 26 динаміків.

Багажник Мерседес ГЛС має об’єм 355 літрів. Складіть третій ряд вниз, і ви отримаєте величезний вантажний простір у 890 літрів, а опустивши всі задні сидіння, ви зможете вмістити до 1470 літрів.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz GLS 2023 року

Технічні характеристики

Кожна комплектація Мерседес ГЛС має свій двигун:

  • GLS 450 - шестициліндровий двигун із турбонаддувом потужністю 362 к.с.,
  • GLS 580 - твін-турбо V8 на 483 к.с., 
  • AMG GLS 63 - твін-турбо V8 на 603 к.с.,
  • Maybach GLS видає 550 коней. 

Усі ці опції потужні та ефективні завдяки 48-вольтовій системі м’якого гібриду (технологія EQ Boost). Кожен двигун працює в парі з дев’ятиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка забезпечує плавне перемикання передач.

Цей Мерседес також доступний у дизельній комплектації - GLS 400 d. У неї під капотом 3,0-літровий шестициліндровий двигун, який видає 330 к.с. Він досить потужний плавний і тихий, щоб гарантувати витончену якість поїздки, як і належить розкішному позашляховику.

Цей Mercedes пропонує комфортну та плавну поїздку незалежно від дорожніх умов і гарантує відчуття спокою на поворотах. Стандартний повний привід GLS покращує зчеплення з дорогою, а доступний E-Active Body Control зменшує нахил кузова.

Завдяки стандартному повному приводу, контролю за спуском і регульованою висотою дорожнього просвіту GLS може впоратися з деякими легкими бездоріжжям. З опціями пакету Off-Road (режими позашляхового водіння та збільшений дорожній просвіт) можна ще краще підготувати цей Mercedes до пригод. 
 

 Характеристики Mercedes-Benz GLS 2023  
 Потужність   362 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   5,5 с 
 Максимальна швидкість   207 км/год 
 Середня витрата палива   11,4 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   90 л 

 

Безпека

Список стандартного комплекта безпеки GLS потужний. Усі автомобілі Mercedes-Benz GLS отримують набір інтелектуальних заходів безпеки, який включає автоматичне екстрене гальмування, моніторинг сліпих зон, активну допомогу в обмеженні швидкості та активне утримання в смузі, а також щонайменше сім подушок безпеки. З підняттям вверх лінійкою комплектацій збільшується кількість асистентів водія та аербегів.

Припаркувати такий величезний позашляховик може бути складно, тому навколо автомобіля є система датчиків та камер, а також асистент паркування.

Розміри та вага

  • Колісна база - 313 см,
  • Довжина - 520 см,
  • Ширина - 195 см,
  • Висота - 182 см.

Важить позашляховик від 2479 кг до 2629 кг.

Можливі комплектації

Купити Mercedes-Benz GLS можна в версіях GLS 450, GLS 580, AMG GLS 63, GLS 400 d і Maybach GLS 600.

 

Попередній огляд Огляд GMC Terrain 2023: оригінальний вибір
Вибрати новий позашляховик ДжіЕмСі Террейн 2023 на Automoto.ua
Вибрати нове купе Порше Кайман 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Porsche Cayman 2023: безліч переваг в “одному флаконі”