Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2019

23 січня 2019

Нинішній Nissan Altima залишається зручним, спортивним, технологічним седаном середнього розміру. 2019 рік підготував шанувальникам бренду нові моделі, які завдяки прихованим козирям, готові змагатися з суперниками.  Минулий рік став значним на події, оскільки одні з найкраще продаваних седанів Honda Accord і Toyota Camry були повністю оновлені. Але 2019 по праву можна назвати роком Altima, так як Nissan постав перед нами у новій формі, з новим посилом, двома новими двигунами у парі з варіатором та вражаючим переліком систем безпеки. Крім того, автомобіль вперше доступний з повним приводом. Нова пропозиція цілорічної безпеки і стабільності те, чого не можуть запропонувати ні Accord, ні Camry.

Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2019

Вам сподобається

Усі моделі Nissan Altima 2019 зручні та придатні для використання великими родинами. Між тим, седан не позбавлений спортивного посилу, який найбільше відчувається з моделлю SR з іншою підвіскою, перемикачами на кермі, 19-дюймовими колесами та 249 кіньми турбодвигуна. На додачу Altima доступний з системою повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На жаль, Nissan Altima не доступний як купе або гібрид, шанувальникам подібних моделей варто поглянути в сторону Hyundai Sonata, Kia Optima, Toyota Camry, Honda Accord і Ford Fusion. Окрім того, яким би спортивним Altima не намагався бути, у сегменті точно представлені більш азартні варіанти.

Нове у 2019 році

Нова стилізація, покращена динаміка, більше функцій безпеки та доступність системи повного приводу стали основними змінами 2019 року. На розсуд покупця як і раніше представлені два двигуна, але обидва силових агрегати тішать кращим запасом потужності.  

Враження від їзди

Перед остаточним рішенням варто випробувати декілька моделей. Почати, задля власного задоволення, можна зі спортивної моделі SR з по іншому налаштованою підвіскою, перемикачами на кермі, 19-дюймовими колесами та турбодвигуном VC-T на 249 кінських сил. особливої згадки вартує інтенсивний процес подачі потужності та вражаюча швидкість спрацювання гальм. Єдине, що може насторожувати, це «невідшліфований» звук двигуна. Параметри ходу трохи жорсткіші, ніж у решти лінійки, управління хороше, але не настільки, як у Mazda6. Далі можна випробувати модель Altima Platinum Edition One, яка стандартно постачається з VC-T турбодвигуном. За звичайних умов підвіска гарантує бажаний рівень комфорту, між тим, працює вона трохи жорсткіше, ніж у більшості седанів середнього розміру. Бонусом моделі стануть зручні сидіння з додатковою підтримкою, що можна рахувати перевагою під час тривалих подорожей. Третім варіантом для тест драйву може стати базова модель зі звичайним 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном. Працює силовий агрегат помітно тихіше, ніж попередній двигун. Між тим, водій відчуватиме, що 2.5-літровму варіанту важче даються обгін та круті повороти. Хоча для міста та шосе його потужності більш ніж достатньо. Технічні характеристики Nissan Altima у різних моделях дозволяють обрати своє.

Найкращі характеристики

Новий 2.0-літровий VC-T турбодвигун пропонує потужність V6 силового агрегату, але при нижчому рівні витрати пального. Ступінь стиснення змінюється відповідно до умов, гарантуючи запас потужності, саме тоді, коли це необхідно. Більш того, зменшився рівень споживання пального, якщо порівнювати з колишнім V6.

Перелік доступних систем безпеки повнився «ProPILOT Assist», яка відслідковує положення автомобіля на смузі та дотримується дистанції до транспортних засобів попереду. Не варто забувати і про «Safety Shield 360», до якого входять автоматичне гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про сліпі зони, попередження про перехресний рух позаду, функція виявлення пішоходів та система попередження про можливе зіткнення.

Детально про автомобіль Nissan Altima

Інтер’єр

Переглянутий салон Altima пропонує більш вишукану кольорову схему та якісніші матеріали. Нова інформаційно-розважальна система пропонує 8.0-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth та функцію зачитування текстових повідомлень. Елементи управління зручні у використанні. Обидва ряди сидінь оснащені USB і USB-C портами. Всередині вдосталь місця. Цікаво, що загальне збільшення довжини ніяк не відобразилося на збільшенні особистого простору.

Відео тест-драйв Nissan Altima 2019 року

Екстер’єр

Новий Altima довший, нижчий і ширший за своїх попередників. Нові пропорції роблять седан більш приземистим. Новий дизайн приніс Ніссан Альтіма 2019 більше рельєфних ліній та більш плавну, гострішу передню частину. Основною зміною стали С-подібні стійки, які роблять  Altima схожим на більшого Maxima. Спортивна модель SR отримала світлодіодні фари, чорну, хромовану решітку радіатора, 19-дюймові колеса, чорні капюшони бічних дзеркал та ручки дверей у колір кузова.

Базова комплектація

Новий Altima отримав гарний перелік стандартного оснащення. На додачу до 2.5-літрового двигуна передбачені варіатор, дистанційне запалювання двигуна, автоматичне екстрене гальмування, функція нагадування щодо задніх дверей, монітор заднього виду та функція контролю стану водія. Про комфорт і розваги подбають вісім автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, 8.0-дюймовий дисплей, Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth та USB порти.

Опційне обладнання

На додачу до турбодвигуна та системи повного приводу можна обрати чимало інших опцій. Комфорту додадуть передні сидіння і кермо з підігрівом, підтримка попереку водійського сидіння, пам'ять водійського сидіння, чотири автоматичних режими налаштування переднього пасажирського сидіння, шкіряна обшивка, двозонний клімат-контроль, аудіосистема «Bose» на 9 динаміків, навігація та люк даху. Екстер’єр можна покращити за рахунок світлодіодних денних ходових вогнів, підігріву бічних дзеркал зі світлодіодними сигналами повороту та 19-дюймових коліс. Список систем безпеки поповнюється задніми сенсорами паркування, монітором навколишнього огляду, системою «ProPILOT Assist» та набором систем безпеки «Safety Shield 360».

Під капотом

Базовим для Altima 2019 став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 191 кінську силу та 244 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 8.4 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у заміському циклах. З повним приводом показники змінюються на 9.4, 6.7 та 8.1 л/100км відповідно. Більше потужності пропонує 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 249 кінських сил та 380 Нм. З приводом на передні колеса і цим двигуном седан витрачає 9.4 л/100км у місті, 6.7 л/100км за його межами та 8.1 л/100км у середньому.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Tacoma 2019
Огляд тест-драйву: BMW I8 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW I8 2019