Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018

3 липня 2018

Комфортний, спортивний і вишуканий Nissan Altima покращили за рахунок сучасних технологій безпеки. Усі нові седани стандартно постачаються з автоматичним екстреним гальмуванням і попередженням про можливе зіткнення. Автомобіль доступний у п’ятьох комплектаціях, крім того, на відміну від більшості суперників, Nissan пропонує вибір між економним чотирьохциліндровим і потужним V6 двигуном. Збалансованістю відрізняється ціна Nissan Altima 2.5 S з 2.5-літровим двигуном, у той час, як модель 2.5 SR додає вражаючий список функцій і порцію потужності. Найдорожчою моделлю лінійки стала 3.5 SL з V6 двигуном на 270 кінських сил. Перед нами один із самих потужних седанів класу. Конкурує творіння Nissan з Honda Accord, Toyota Camry, Ford Fusion, Chevy Malibu, Hyundai Sonata і Kia Optima.

Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте стильний, зручний і придатний для повсякденного використання седан з хорошою репутацією надійності, зверніть увагу на Nissan Altima 2018. Водіям, звиклих отримувати задоволення від їзди, до смаку припаде модель 2.5 S з механічним режимом автоматичної коробки, підрульовими пелюстками, спортивно налаштованою підвіскою і 18-дюймовими колесами.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нажаль, Nissan Altima hybrid не представлений у лінійці. Зосередженим на економії у цьому сегменті варто розглянути варіант Toyota Camry Hybrid, Ford Fusion Hybrid і Honda Accord Hybrid. Окрім цього, Altima не має повного приводу, на відміну від Ford Fusion і Subaru Legacy.

Нове у 2018 році

У поточному році компанія спростила лінійку Altima, відмовившись від моделі 3.5 SR. Стандартними для всіх Altima стали автоматичне екстрене гальмування і попередження про можливе зіткнення. Топову Altima 3.5 SL доповнили інтелектуальним круїз-контролем, Apple CarPlay і Android Auto.

Враження від їзди

В плані управління Nissan Altima є одним з найкращих седанів середнього розміру. Він вражає комфортом, тішить плавністю ходу і затишком салону, даруючи відчуття впевненості. На відміну від більшості сімейних седанів, Altima радий прислужитися і азартним водіям, гарантуючи хороше відчуття керма. Щоправда, з Ford Fusion і Mazda6 йому зрівнятися не вдалося. Модель 2.5 SR відрізняється покращеними параметрами управління, спортивно налаштованою підвіскою і 18-дюймовими колесами. Стандартний 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 182 кінських сил не пасе задніх. Йому не бракує плавності, до того ж, він чудово співпрацює з варіатором. Єдиним недоліком можна вважати помітний гул при значному навантаженні. 3.5-літровий V6 двигун на 270 кінських сил потішить відчуттям потужності. Загалом, технічні характеристики Nissan Altima потішать багатьох водіїв.

Найкращі характеристики

У поточному році автоматичне екстрене гальмування увійшло у базову комплектацію всіх моделей. Система спочатку попереджає водія про можливе зіткнення, а в разі відсутності реакції активує гальма. Поповнила базу і система попередження про можливе зіткнення. Доступними стали інтелектуальний круїз-контроль і система попередження про сліпі зони.

Система підрулювання доповнила комплектацію поточних моделей. Завдяки їй покращуються продуктивність і загальний рівень безпеки. Її дія полягає у легкому пригальмовуванні передніх коліс під час входження в поворот, що покращує зчеплення.

Детально про автомобіль Nissan Altima

Інтер’єр

Не такий просторий як Honda Accord або Kia Optima, салон ніссан альтіма 2018 це зручне місце для чотирьох дорослих. Інтер’єр відмічається вишуканістю та стильністю. Проблем з особистим простором позаду не має виникнути, хіба що ваш зріст помітно вище середнього. Передні сидіння комфортні і добре підтримують корпус незалежно від обшивки, яка може бути тканинною або шкіряною. Видимість відмінна, а елементи управління розміщені в межах інтуїтивного доступу. Об’єм багажного відділення становить 0.4 м3.

Екстер’єр

Седан дуже схожий на інших представників сімейства Nissan, отримавши фірмову V-подібну решітку радіатора і видовжені фронтальні фари. Задня частина відмічається спортивним бампером і горизонтальними задніми фарами, які плавно переходять у багажне відділення. Модель 2.5 SR можна відрізнити завдяки задньому спойлеру. Усі моделі отримали пару хромованих вихлопних патрубків. В цілому, седан виглядає трохи консервативно, але привабливо.

Базова комплектація

Седан доступний у п’ятьох комплектаціях з базовою 2.5 S і топовою 3.5 SL. Найдешевша модель отримала: варіатор, електропривод дверей і вікон, кондиціонер, кнопкове запалювання, функцію відмикання дверей без ключа і Bluetooth. Стандартний AM/FM/CD програвач має 4 динаміки і USB-порт. Перейшовши до моделі 2.5 SR або 2.5 SV, покупець отримає електропривод водійського сидіння і більші колеса.

Опційне обладнання

Піднімаючись по модельному ряду, можна розраховувати на: електропривод передніх сидінь, шкіряну обшивку, 17 або 18-дюймові колеса, люк з електроприводом і світлодіодні фари. Більшість опцій розподілена по пакетам і залежить від комплектації. Особливої уваги заслуговують: навігаційна система з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, пакет холодної погоди з підігрівом передніх сидінь і керма, і технологічний пакет з усім, починаючи моніторингом сліпих зон і динамічним круїз-контролем, закінчуючи попередженням про перехресний рух. Меломанам до смаку припаде система «Bose» з 9 динаміками.

Під капотом

Базовим став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 182 кінських сили і 240 Нм. Компонується він варіатором. Привід виключно на передні колеса. Витрата пального становить 8.7 л/100км у міському та 6.0 л/100км у заміському циклах. Більше потужності, а саме 270 кінських сил і 340 Нм, пропонує 3.5-літровий V6 двигун. З ним седан витрачає 10.7 л/100км у місті та 7.4 л/100км за його межами.

Відео тест-драйв Ніссан Альтіма 2018

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X3 2018
Огляд тест-драйву: BMW X3 2018
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2018