Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2021

18 грудня 2020

Nissan Altima 2021 року - це чотиридверний сімейний седан середнього розміру. Altima - одна з новинок в цьому сегменті, пропонує вражаючу кількість передових функцій безпеки, деякі з яких включені в систему Nissan ProPilot Assist. Завдяки таким допоміжним засобам водіння, як асистент центрування смуги руху і адаптивний круїз-контроль, функції ProPilot Assist, як правило, інтуїтивно зрозуміліші і точніші, ніж аналогічні системи конкурентів. Nissan Altima 2021 також пропонує повнопривідну трансмісію для більшості комплектацій, що незвично для цього класу.

Новий червоний Nissan Altima 2021 на AutuMoto.ua

Нове в 2021 році 

Nissan зробив в лінійці Altima 2021 року декілька невеликих змін:  

  1. 2,0-літровий двигун з турбонаддувом і змінним стисненням більше не доступний для топової моделі Platinum. 
  2. VC-Turbo став опцією спортивного SR. 
  3. Nissan додав новий пакет SV Premium, який включає в себе адаптивний круїз-контроль, передні сидіння з підігрівом, допомога в утриманні смуги руху, шкіряну ручку перемикання передач і рульове колесо, ProPilot Assist і панорамний дах. 

Кому варто купити? 

Купити Ніссан Алтіма варто тим, хто шукає сімейний седан з безліччю функцій і можливостей налаштування. 

Нове або б/у авто? 

Основні зміни Altima 2021 торкнулися топової версії. Якщо це не важливо для вас, можете вибрати седан 2020 або 2019 року. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Салон

Створюючи Altima, дизайнери Nissan віддали перевагу простоту і функціональності. Вийшов приємний інтер'єр з лаконічною панеллю приладів. 

Всі Altima, крім базової моделі, оснащені стандартним 8,0-дюймовим сенсорним екраном з функціями Apple CarPlay і Android Auto. Інформаційно-розважальний інтерфейс дозволяє налаштувати головне меню, але в іншому мало параметрів персоналізації. Аудіосистема має зручні кнопки для регулювання гучності, зате сенсорний екран повільно реагує на введення. 

Крім додаткової вбудованої навігації, інформаційно-розважальну систему Altima можна модернізувати точкою доступу Wi-Fi, а також стереосистемою Bose з дев'ятьма динаміками.

Матеріали інтер'єру Ніссан Алтіма 2021 розрізняються залежно від рівня обробки салону, але всі вони значно поліпшені в порівнянні з моделлю попереднього покоління. 

Сидіння в салоні Altima не найпросторіші, але зручні. Простору для ніг ззаду у Алтіма менше, ніж у багатьох конкурентів. 

Обсяг багажника становить 436 літрів. На жаль, задні сидіння Nissan складаються не повністю. У Altima є додаткові місця для зберігання речей в салоні: вузькі, але глибокі дверні кишені і корисний лоток в передній частині центральної консолі.

Хоча у Altima хороший огляд, водієві заважає висока задня кришка багажника. Також проблематичними є камера заднього виду з низькою якістю зображення і відволікаючі відображення на приладовій панелі і задній кришці багажника, які ви побачите в вікнах при яскравому сонячному світлі. 

Відео тест-драйв Nissan Altima S 2021 року

Технічні характеристики 

Ніссан Алтіма має стандартний 2,5-літровий чотирициліндровий двигун потужністю 188 к.с., який працює в парі з безступінчатою автоматичною КПП (CVT). Седану потрібно всього 8,0 секунди, щоб розігнатися до 100 км/ч.

Опціональний 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом розвиває до 248 кінських сил на паливі преміум-класу, і агрегатується з варіатором. 

Nissan Altima може похвалитися першим в світі турбомотором з регульованим стисненням. На Altima SR набір підрульових перемикачів дозволяє водіям вибирати деякі попередньо запрограмовані передавальні числа, що імітують передачі, але саме тут відчуття спортивного седана слабшає. 

2,0-літровий турбо-4 розвиває 248 к.с., і тепер він доступний тільки в Altima SR. 

У Nissan комфортна їзда, яка запобігає будь-якому тремтінню на горбистій дорозі. Його система рульового управління працює точно по стандартам сімейних седанів. Педаль гальма Altima має лінійну зворотний зв'язок і миттєво реагує на дії.

Altima не пропонує економічний гібрид або екологічну гібридну модель, як багато її конкурентів, але базовий двигун має високі рейтинги економії палива.

2,5-літровий чотирициліндровий двигун витрачає до 8.4 л/100 км по місту і 6.0 л/100 км на шосе. 

Безпека

Altima 2021 оснащений системами Safety Shield 360 і ProPilot Assist. В них приховано безліч допоміжних засобів для водія, таких як автоматичне гальмування при русі заднім ходом, попередження про виїзд з смуги руху, моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух ззаду, технологія центрування смуги руху та адаптивний круїз-контроль. 

Навіть в комплектації S початкового рівня передбачена система захисту від лобових зіткнень з автоматичним екстреним гальмуванням і, новинка 2021 року - захист пішоходів.

Розміри і вага 

Новий Ніссан Алтіма має 4,9 метрів в довжину. Важить седан 1 455 посилання - 1 569 кг.  

Можливі комплектації 

У 2021 році Nissan пропонує Altima в п'яти варіантах: S, SV, SR, SL і Platinum. 

Nissan Altima S 2021 року поставляється з 16-дюймовими сталевими дисками і текстильним оздобленням, а також з кнопковим запуском, телескопічним рульовим колесом, круїз-контролем і автоматичним екстреним гальмуванням з функцією виявлення пішоходів.

З Altima SV ви отримуєте 17-дюймові легкосплавні диски і сидіння водія з електроприводом, а також Apple CarPlay/Android Auto, 8-дюймовий кольоровий дисплей, світлодіодні фари, повний пакет функцій безпеки і опціональний повний привід. 

Altima SR - спортивна версія седана. Автомобіль поставляється з 19-дюймовими легкосплавними дисками, особливо налаштованою підвіскою, підрульовими перемикачами, спортивними сидіннями і шкіряним рульовим колесом. Оздоблення додає панорамний дах і зовнішні дзеркала з інтегрованими світлодіодними сигналами повороту. SR - єдиний Altima оснащений двигуном ВК-Turbo 

Altima SL вражає обладнанням. Крім шкіряної оббивки, двозонного клімат-контролю і навігації, версія SL оснащена аудіосистемою Bose з 9 динаміками, підігрівом сидінь, підігрівом рульового колеса і системою допомоги ProPilot, який базується на активному круїз-контроль з підтримкою рульового управління.

На 2021 рік модельний ряд обмежений розкішної моделлю Altima Platinum. Ця версія заснована на SL з 19-дюймовими легкосплавними дисками, 360-градусним монітором, внутрішнім акцентним освітленням і сидінням водія з пам'яттю.

Багато опції Altima знаходяться в додаткових пакетах. З їх допомогою ви можете поліпшити будь-яку комплектацію седана. 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Venza 2021
Тойота Венза 2021 на AutoMoto.ua
Новий позашляховик Jeep Compass 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2021