Огляд тест-драйву: Toyota Venza 2021

17 грудня 2020

Абсолютно новий Toyota Venza 2021 року - це гібридний кросовер з відмінними показниками економії палива, висококласним салоном, зручними сидіннями і безліччю стандартних функцій. Однак у нього менше вантажного простору, ніж у багатьох конкурентів, і не вистачає динамічності.

Тойота Венза 2021 на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Тойота Венза 2021 року - це абсолютно нова модель.

Кому варто купити? 

Venza має безліч якостей, що приваблюють покупців, які шукають сімейний позашляховик середнього розміру. Якщо вам потрібен гібридний автомобіль для вирішення щоденних завдань - придивіться до Тойота Венза 2021. 

Нове або б/у авто? 

Venza 2021 року повернулася в модельний ряд Toyota після п'ятирічної перерви. Тойота Венза зазнала повного рестайлінгу, тому будь-які вживані авто будуть істотно відрізнятися від нової версії.

Toyota Venza або  Toyota RAV4

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota RAV4 є компактним SUV, але не набагато меншим, ніж Venza. Він має аналогічні функції комфорту для пасажирів, такий же висококласний інтер'єр і велику вантажопідйомність. 

Негібриднийх RAV4 не так економічний, як Venza, але RAV4 Hybrid і Venza отримали майже однакові показники витрати палива. Обидві моделі RAV4 мають набагато нижчі стартові ціни, ніж Venza, тому немає особливих причин вибирати Venza в цьому порівнянні між моделями Toyota.

Toyota Venza або Honda Passport

Хонда Passport,як Venza, є дворядним середньорозмірним позашляховиком. Але між ними є багато відмінностей. Найважливішим є те, що Venza - це гібрид, а Passport - ні. У Toyota економніша витрата палива, але у Honda більше потужності. Passport має кращу керованість, чудові позашляхові здібності і розрахований на буксирування (Venza - немає).

Обидва позашляховика висококласні всередині, і в обох два ряди містких зручних сидінь. У Passport більше вантажного простору, але у Venza набагато ширше список стандартних функцій. Зробіть вибір, оцінивши свої вимоги до авто. 

Салон

Venza теоретично вміщує п'ять чоловік, але з комфортом сяде тільки четверо пасажирів. Вся справа в великому виступі в підлозі, прямо під ногами у того, хто знаходиться на середньому сидінні. Хоча деякі інші позашляховики середнього розміру мають більше місця для пасажирів, ніж ця Toyota, в обох рядах досить висоти стелі, а сидіння дійсно комфортні. 

Є два повних набору роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь Venza, а також фіксатор ременя для заднього середнього сидіння.

Інтер'єр Венза стильний і добре зібраний. Салон Toyota Venza 2021 топової версії може бути доповнений панорамним дахом.

Багато інших гібридних позашляховиків надають більше вантажного простору, ніж Venza, але це не означає, що Toyota не підходить для перевезення багажу. З піднятими задніми сидіннями Venza забезпечує 812 літрів простору. Складіть задні сидіння, і це число збільшиться до 1 554 літрів.

Базова інформаційно-розважальна система Entune має простий інтерфейс, сенсорний екран з швидкою реакцією і фізичні елементи управління аудіо і кліматичними функціями. Насправді ви можете віддати перевагу більш просунутим системам налаштуванні, яка є в топових варіантах оснащення. Люксові версії пропонують чіткий, зручний для перегляду 12,3-дюймовий сенсорний екран, але він позбавлений фізичних елементів управління, які є в базовій системі. Використання сенсорного екрану для налаштування звуку і клімату може відволікати від керування автомобілем.

Toyota Venza 2021 в стандартній комплектації оснащена довгим списком інформаційно-розважальних функцій. Це:

  • 8-дюймовий сенсорний екран, 
  • шість динаміків, 
  • супутникове радіо, 
  • HD-радіо, 
  • Bluetooth, 
  • чотири порти USB, 
  • точка доступу Wi-Fi, 
  • Android Auto і Apple CarPlay.

Доступні інформаційно-розважальні функції:

  • 12,3-дюймовий сенсорний екран, 
  • навігація,
  •  аудіосистема JBL з дев'ятьма динаміками.

Додаткові стандартні функції: двозонний автоматичний клімат-контроль, запуск кнопкою і бездротова зарядка пристрою.

Інші доступні функції: панорамний скляний дах.

Відео тест-драйв Toyota Venza 2021

Технічні характеристики

Гібридна трансмісія Venza складається з чотирициліндрового двигуна, двох електродвигунів і безступінчатої автоматичної коробки передач, які в сумі дають 219 кінських сил. Toyota Venza 2021 - досить спритний позашляховик. Розгін з місця до 100 км на спідометрі займає всього 7,5 с. 

Toyota Venza має досить економну витрату палива для гібридного позашляховика: 5.9 л/100 км в місті і 6.4 л/100 км на шосе.

Безпека

Venza 2021 отримала найвищі оцінки в бічному краш-тесті і у всіх тестах на ударостійкість.

Стандартні розширені функції безпеки гібридного позашляховика: 

  • камера заднього виду,
  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • виявлення пішоходів, 
  • автоматичне екстрене гальмування,
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • розпізнавання дорожніх знаків.

Доступні розширені функції безпеки: проекційний дисплей, система паркувальних камер кругового огляду, передній і задній парктроніки.

Розміри і вага 

Venza має довжину 4,75 метрів. Споряджена маса варіюється 1 744 до 1 366 кілограм.

Можливі комплектації 

Toyota Venza 2021 року випускається в трьох комплектаціях: LE, XLE і Limited. Всі версії оснащені гібридною трансмісією потужністю 219 кінських сил, що складається з 2,5-літрового чотирициліндрового двигуна, двох електромоторів і безступінчатої автоматичної коробки передач. Повний привід входить у стандартну комплектацію всіх моделей.

Так як у всіх версіях Toyota Venza 2021 має однакові технічні характеристики, відмінності потрібно шукати в переліку функцій комфорту і безпеки, а також в оформленні салону. 

Базова Venza LE добре оснащена, і багато покупців, ймовірно, будуть задоволені нею. Проте, обробка Limited має безліч функцій, яких немає в обробці LE, і це єдина версія Venza, яка пропонує панорамний скляний дах.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan GT-R 2021
Nissan GT-R  купе білого кольору 2021 року на AutoMoto.ua
Новий червоний Nissan Altima 2021 на AutuMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Altima 2021