Огляд тест-драйву: Nissan Leaf 2021

16 лютого 2021

Новий Nissan Leaf 2021 року - це п'ятимісний електричний хетчбек. Ніссан Ліф - один з найдоступніших електромобілів, які ви можете купити сьогодні. Для популярності є кілька причин: швидке прискорення, великий список стандартних помічників водія і пристойний запас ходу. 

Купити новий Нісан Ліф 2021

Так, Nissan Leaf дійсно страждає через деякі внутрішні особливості, в тому числі нетелескопічне кермо, обмежене місце для зберігання особистих речей і задні сидіння, які не складаються в рівну підлогу. Але до цього можна звикнути. 

Ніхто не дізнається, що ви за кермом електрокара, поки не вкажете на значок «Zero Emission». Добре це, чи погано? Вирішувати вам. 

Нове в 2021 році 

Повністю електричний Leaf вийшов в 2021 році без будь-яких змін.

Кому варто купити? 

Nissan Leaf - найдоступніший електромобіль як за вартістю покупки, так і по експлуатаційних витратах. У нього є все, що потрібно більшості людей від електрокара: абсолютна екологічність, дешеве володіння, безшумність, плавний хід, досить просторий салон. 

Якщо ви вирішили купити електромобіль, Ніссан Ліф 2021 повинен бути першим у списку на тест-драйв. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

За новий модельний рік практично нічого не змінилося. Це означає, що якщо ви розглядаєте Nissan Leaf, ймовірно, небагато втратите, вибравши моделі 2019 або 2020 року. 

Салон

П'ятеро дорослих можуть поміститися в Leaf, але четверо будуть щасливішими, і їм точно вистачить місця для ніг і простору над головою. Сидіння досить м'які, що відповідає загальному невимушеному стилю водіння, який диктує акумуляторна трансмісія. Другий ряд крісел в порядку, за винятком відсутності місця для ніг під передніми кріслами.

Хоча в салоні Leaf S і SV багато чорного пластику, добре зібрана і однорідна текстура допомагає не виглядати дешево. 

Проте в салоні Nissan Leaf зустрічаються прикрі дешеві елементи. Серед них підсклянники - прості жорсткі пластикові циліндри. Підійде тільки один розмір ємності з напоєм, а все інше прикро гримить. Жоден з контейнерів для зберігання речей не має м'якої підкладки.

Модель Ніссан Ліф SL пропонує світло-сірий шкіряний салон з відповідною панеллю приладів. 

Як і у випадку з водінням, навіть сидіння в Leaf вимагає від вас адаптації та формування нових звичок. Рульова колонка нетелескопічна, тому може здаватись занадто близько або далеко. Доведеться відкидати сидіння в таке положення, до якого не звикли. Через деякий час виробляється звичка і для більшості людей проблема зникає.

Панель приладів включає великий аналоговий спідометр поруч з 7.0-дюймовим цифровим індикатором, який можна переналаштувати для відображення різних дисплеїв. 

Прилади мають відносно приглушену графіку, пропонуючи при цьому достатньо інформації про поїздку, допомогу та розваги.

На всіх моделях, крім базової, ви отримуєте вбудовані підключені додатки, а також Android Auto і Apple CarPlay. 

Інтерфейс новітнього програмного забезпечення Nissan Connect, хоча і не особливо приємний для очей, інтуїтивно зрозумілий і швидко реагує на введення. 

Заднє сидіння Leaf не створює рівну вантажну підлогу в складеному вигляді, але вантажомісткість електричного хетчбека є однією з кращих у своєму класі - 650 літрів. 

Відео тест-драйв Nissan Leaf 2021 року 

Технічні характеристики 

Стандартні версії Ніссан Ліф ховають під капотом 147-сильний електродвигун, що приводить в рух передні колеса, і акумулятор на 40.0 кВтг. У Nissan Leaf відсутній повний привід. 

Моделі Leaf Plus поставляються з більш потужним електродвигуном потужністю 214 к.с. і більшою батареєю на 62.0 кВтг. 

Базовий електромотор і акумулятор забезпечують Nissan Leaf прискорення до 100 км/год за 7.4 с. Оновлення до більш потужних моделей Plus, безсумнівно, призведе до швидшого прискорення.

Електронна педаль Leaf дозволяє водієві перемикатися між режимами рекуперативного гальмування:

  • перший дозволяє машині рухатися накатом, коли водій натискає на педаль газу,
  • інший уповільнює автомобіль, коли водій забираєте ногу з газу і використовує цю енергію для підзарядки акумулятора.

Leaf можна підключити до звичайної розетки на 120 вольт або до розетки на 240 вольт, але час зарядки сильно різниться. Nissan заявляє, що при підключенні до мережі 240 вольт як стандартний акумулятор Leaf, так і акумулятор більшого розміру в Leaf Plus можна зарядити за 7 годин. Підключення для швидкої зарядки постійного струму не є обов'язковим для моделей S і входить в стандартну комплектацію SV, SL і всіх версій Plus. Стандартні моделі Nissan Leaf поставляються з батареєю ємністю 40.0 кВтг, яка забезпечує відносно обмежений запас ходу в 240 км. 

Версія Leaf Plus забезпечує більший запас ходу завдяки більшому акумулятору. Щоб отримати максимальний запас ходу Leaf в 360 км, вам потрібно вибрати рівень оформлення салону S Plus, оскільки моделі SV Plus і SL Plus розраховані тільки на 345 км. 

Безпека

Набір функцій допомоги водієві Nissan Safety Shield 360 є стандартним для всієї лінійки Leaf і забезпечив хороші результати краш-тестів NHTSA. Топові версії оснащені напівавтономним режимом водіння ProPilot, який може керувати автомобілем, зупиняти і заводити транспортний засіб в найрізноманітніших дорожніх ситуаціях.

Розміри і вага 

П'ятидверний електричний хетчбек Nissan Leaf має довжину 2.84 м, ширину 1.79 м, висоту 1.55 м. Колісна база - 2.7 м. Важить авто 1765-1795 кг, в залежності від комплектації. 

Можливі комплектації 

Ніссан пропонує модель Ліф 2021 двох варіантах електротяги, на 240 км і на 245-360 км, і та трьох версіях обробки салону: S, SV, SL.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2021
Знайти оголошення Хендай Елантра 2021 на AutoMoto.ua
Нова Ауді Ку 8 2021 року випуску на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q8 2021