Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2018

23 жовтня 2018

Просторий, зручний і вишуканий Nissan Murano 2018 модельного року займає лідируючу позицію серед позашляховиків бренду. Більший за Rogue, але менший за Pathfinder, новий Murano  це п’ятимісний позашляховик з сучасною стилізацією, продуманим салоном  і потужним V6 двигуном. Суперниками творіння Nissan вважаються Ford Edge, Hyundai Santa Fe Sport, Toyota Highlander, Honda Pilot і Mazda CX-9. Пропонується він у чотирьох комплектаціях: S, SV, SL і Platinum. Під капотом усіх моделей приховано 3.5-літровий двигун на 260 коней у парі з варіатором. Стандартно привід на передні колеса, як опція пропонується повний.

Огляд тест-драйву: Nissan Murano 2018

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуках п’ятимісного, надійного, потужного, просторого і зручного позашляховика, Nissan Murano до ваших послуг. Бонусом стане чималий перелік стандартного оснащення і приваблива стилізація.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо Murano влаштовує вас у всьому окрім відсутності третього ряду, погляньте в сторону більшого Nissan Pathfinder. Бажаючим отримати гібридний силовий агрегат варто звернути увагу на Toyota Highlander Hybrid.

Нове у 2018 році

У поточному році усі Murano отримали автоматичне екстрене гальмування, систему попередження про можливе зіткнення і систему «Nissan Connect» з навігацією і Apple CarPlay/Android Auto. Модель Murano SL постачається з розумним круїз-контролем, кришкою багажного відділення, яка активується рухом, і підігрівом задніх сидінь і керма. Моделі Platinum пропонують більший відсік у передній частині і люк даху на дві панелі.

Враження від їзди

Перше, що помічає водій це плавність ходу. Позашляховик тішить впевненістю, а його підвіска поглинає більшість нерівностей дороги. Другим, не менш важливим аспектом, стане точне управління. Згадки вартує і продуманий 3.5-літровий V6 двигун, з яким у вас не виникне проблем щодо потужності. Пропонуючи 260 коней, двигун відмінно співпрацює з варіатором «Xtronic». Між іншим, варіатор отримав технологію «D-Step Logic», завдяки якій імітуються традиційні переходи, але при неймовірному рівні економії. В місті водій зможе оцінити спритність і маневреність позашляховика. Не змусить нервувати Murano і при тривалих подорожах. Будь-яка поїздка стане приємною зважаючи на затишний салон і комфортні сидіння. Технічні характеристики Nissan Murano не дозволяють йому впоратися зі значними примхами бездоріжжя, але завдяки повному приводу і майже 17.8 см дорожнього просвіту він впевнено долає снігові замети.

Найкращі характеристики

Усі нинішні Murano отримали автоматичне екстрене гальмування. Система перевіряє дорогу попереду на наявність транспортних засобів або об’єктів, які б могли заблокувати шлях. В разі виявлення потенційної небезпеки водієві буде подано аудіо і відео сигнали. Після відсутності реакції, система самостійно активує гальма для попередження або зменшення наслідків аварії.

Компанія потішила покупців ще однією сучасною системою, яка дозволяє отримати 360о огляду навколо. Це наче камера заднього виду, але набагато краще. Система використовує камери, вмонтовані по корпусу автомобіля, для забезпечення відео зображенням всього, що відбувається навколо позашляховика.

Детально про автомобіль Nissan Murano

Інтер’єр

Варто віддати належне розробникам салону Nissan Murano, оскільки він вважається одним з найкращих у дуже насиченому сегменті. Якість співвідношення елементів на високому рівні, а матеріали приємні на дотик. Сидіння вражають розміром і комфортом. Відчуття простору додасть опційний люк даху. Багажник Nissan Murano має об’єм 0.8 м3.

Відео тест-драйв Nissan Murano 2018 року

Екстер’єр

Загубити Murano 2018 на парковці не вдасться. Окрасою передньої частини став «V-Motion», верхня частина відмічена дахом, який наче завис над кузовом, спереду і ззаду передбачені фари «бумеранги», які плавно переходять в крила, боки вирізняються завдяки вигадливим ліням і спокусливим заломам. Задля покращення аеродинаміки були передбачені затвор решітки радіатора, задній і передній спойлери, повітряний дефлектор задніх коліс, обтічники задньої підвіски та, навіть, оптимізована форма паливного баку.  

Базова комплектація

Нинішній Nissan Murano представлений у чотирьох комплектаціях: , SV, SL і Platinum. Стандартними для Murano S стали покращений дисплей з 7.0-дюймовим екраном, навігація, 8.0-люймовий сенсорний екран, автоматичне екстрене гальмування, Bluetooth, монітор заднього виду, розумний ключ з кнопковим запалюванням, двозонний автоматичний клімат-контроль, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, розетка, тканинна обшивка та відкидні задні сидіння з центральним підлокітником. Система AM/FM/CD має MP3/WMZ CD сполучення, 6 динаміків, супутникове радіо SiriusXM. Також представлений круїз-контроль та елементи контрою на рульовому колесі. До бази потрапили система «Vehicle Dynamic Control», система регулювання тягового зусилля, 18-дюймові колеса та «Nissan Connect» з мобільними додатками.

Опційне обладнання

Модель Murano SV додасть 8 режимів налаштування водійського сидіння і 4 режими налаштування переднього пасажирського сидіння, дистанційний старт, шкіряне кермо, протитуманні фари і рейлінги даху. Модель SL потішить шкіряними сидіннями, аудіосистемою «Bose» на 11 динаміків, системою попередження про сліпі зони, функцією відкривання багажника рухом, розумним круїз-контролем, монітором навколишнього огляду, підігрівом передніх сидінь, підігрівом бічних дзеркал та пам’яттю водійського сидіння. Модель Platinum може похвалитися 20-дюймовими колесами, світлодіодними фарами, передніми сидіннями з клімат-контролем, підігрівом задніх сидінь, електроприводом задніх сидінь та підігрівом керма. Окремо пропонуються пакети «Premium» і «Moonroof».

Під капотом

У поточному році за потужність Nissan Murano відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 260 кінських сил і 325 Нм. Компонується він варіатором. Стандартно привід на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 8.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом розгін відбуватиметься за 7.9 секунд. Витрата пального Nissan Murano зросте до 11.2 л/100км у місті, 8.4 л/100км за його межами і 9.8 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2018
Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lincoln MKC 2018