Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2022

25 січня 2022

Nissan Sentra 2022 року - компактний, стильний та економний седан. У лінійці бренду модель знаходиться між меншим Versa та більшим Altima.

Купити новий автомобіль Ніссан Сентра 2022 на автобазарі AutoMoto.ua

Ніссан Сентра 2022 приваблює плавною поїздкою, кращими матеріалами інтер'єру (ніж зазвичай у класі), а також безліччю функцій безпеки та технологій за свою вартість. Претендувати на лідерство у сегменті седану заважають повільне прискорення та застаріла мультимедійна система. Але погодьтеся, важко бути найкращим в класі, де домінує Honda Civic і нові конкуренти, серед яких Kia Forte та Hyundai Elantra. 

Чи вартий вашої уваги новий Nissan Sentra? Ознайомтеся з оглядом та вирішіть!

Нове у 2022 році 

Sentra отримав нові пакети опцій: Midnight Edition та All Weather.

Кому варто купити? 

Sentra добре виконує найважливіші для невеликого седана вимоги. Він стильний, зручний та добре оснащений. Так, продуктивність нічим не примітна. Але в іншому авто - досить непоганий вибір, особливо якщо безпека і цінність є для вас основними пріоритетами. Перед придбанням Nissan Sentra ознайомтесь із відгуками та проведіть тест-драйв. 

Нове чи б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

2022 модельний рік вносить у Sentra мінімальні зміни у вигляді пари пакетів. Пакет All-Weather додає ряд зручних функцій до комплектації SV: підігрів кермового колеса, передніх сидінь та зовнішніх дзеркал заднього виду. Версію SR можна придбати з пакетом Midnight Edition. Таку модель відрізняють чорні елементи екстер'єру та унікальні деталі інтер'єру.

Якщо вас мало приваблюють оновлення, варто купити Ніссан Сентра на автобазарі. Є багато справді вигідних пропозицій. Ціна моделі актуального покоління (2020 рік+) стартує з відмітки $ 17 000. Загальний прайс починається з $ 2 999. 

Nissan Sentra або Toyota Corolla

Toyota Corolla та Nissan Sentra мають однакову ціну, і обоє страждають одним і тим самим недоліком - слабким базовим двигуном. Однак Королла пропонує інтуїтивну систему мультимедіа, потужний силовий агрегат і варіанти кузова хетчбек або седан. Немає причин вибирати Nissan замість Toyota.

Nissan Sentra або Honda Civic

Civic - відмінний компактний автомобіль, і він кращий, ніж Sentra, практично у всіх відношеннях. Honda випускає свою модель в кузовах седан та хетчбек, обидва з яких пропонують більше вантажного простору, ніж Nissan. Хонда Цивік посилює свою привабливість лінійкою надійних двигунів та динамічним управлінням. На додачу, з двигуном з турбонаддувом седан Civic витрачає менше палива, ніж Sentra.

Салон

У Nissan Sentra п'ятимісний салон. Дизайн інтер'єру седана вважається одним із найкрасивіших у цьому сегменті. 

Водій отримує набір простих аналогових датчиків, які заміняють 7,0-дюймовий дисплей на всіх моделях, крім базової. У центрі панелі приладів розташовані три круглих вентиляційних отвори над елементами управління кліматом.

Внутрішні матеріали є сумішшю м'якого і твердого пластику, але перші покривають помітні поверхні і хитро маскують інші. Комплектації Ніссан Сентра з оббивкою зі шкіри з прострочкою “ромб” виглядають особливо висококласно. 

Nissan також потішить передніх пасажирів дуже зручними сидіннями Zero Gravity, які є просторими, гнучкими і забезпечують відмінну підтримку. Вибір опціонального панорамного даху скорочує простір над головою, але в цілому дорослим достатньо місця в обох рядах.

Багажник Sentra вміщує 405 л вантажу. Цей показник кращий за середній для невеликого седана. Задні сидіння, розділені у пропорції 60/40, складаються для перевезення довших предметів. Зверніть увагу, що крісла не складаються повністю.

Мультимедіа Sentra працює нормально, але не така зручна для користувача, як системи конкурентів. Сенсорний екран знаходиться посередині панелі приладів і доповнюється фізичними регуляторами гучності та налаштування. Базова модель оснащена 7,0-дюймовим дисплеєм з Apple CarPlay та Android Auto, решта мають 8,0-дюймовий дисплей, а також доступ USB на передніх та задніх сидіннях. Остання система також сумісна з кращими опціями, такими як супутникове радіо SiriusXM, стереосистема Bose з вісьмома динаміками та точка доступу Wi-Fi.

Відео тест-драйв Nissan Sentra 2022 року

Технічні характеристики 

Усі Nissan Sentra у 2022 році мають однакові технічні характеристики. Седан оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 149 к.с., який працює в парі з безступінчастою АКПП (CVT) та переднім приводом. Хоча безредукторна автоматика імітує традиційне перемикання передач, це не змінює того факту, що Sentra надто повільна, особливо при спробі обгону на швидкостях шосе. Розгін Сентра до першої сотні займає 9,2 с. А втім, седан зручний для щоденних поїздок на роботу та коротких подорожей у вихідні. 

Nissan позиціонує модель як економну. На практиці показники витрати пального мають такий вигляд:

  • 8,1 л/100 км у місті,
  • 6,0 л/100 км на трасі. 

Спортивна версія SR витрачає 8,4 л/100 км у місті та 6,4 л/100 км на шосе. 

Sentra забезпечує плавну поїздку, хоча надто глибокі ями на дорозі пасажири помітять. Крен кузова контролюється, а кермо чітке. І все ж таки вам не вдасться відчути себе за кермом спортивного авто.

Безпека

IIHS (Страховий інститут дорожньої безпеки) присвоїв Nissan Sentra 2022 найвищу оцінку "добре" у всіх шести краш-тестах. 

Розміри та вага 

Розмір Nissan Sentra є стандартним для класу. Компактний седан має довжину 4,6 м. Споряджена маса автомобіля коливається від 1377 до 1399 кг.

Можливі комплектації 

У 2022 році можна купити новий Nissan Sentra в трьох комплектаціях: S, SV і SR. Всі моделі оснащені 149-сильним 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном, безступінчастою коробкою-автоматом (CVT) і переднім приводом. На AutoMoto.ua ви можете знайти Nissan Sentra в будь-якій версії різних років випуску.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2022
Купити новий автомобіль Тойота РАВ4 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Хюндай Іонік 2022 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Ioniq 2022