Огляд тест-драйву: Opel Astra 2020

15 травня 2020

Opel Astra 2020 року поєднує у собі динамічне керування, оригінальний дизайн кузова і комфортну їзду. Ця модель не тільки перевершує попередників, а й становить гідну конкуренцію іншим автомобілям цього класу завдяки широкому вибору моторів, економній витраті палива і довгому списку технічних функцій.

Огляд тест-драйву: Opel Astra 2020

Нове в 2020 році

  • Розширена лінійка двигунів
  • Оновлений інтер'єр і екстер'єр
  • Покращена аеродинаміка

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Opel Astra не можна назвати автомобілем із вражаючою продуктивністю і розкішним салоном. Це ідеальний варіант для щоденної експлуатації в міських умовах. Він досить компактний, щоб з легкістю здійснювати маневри на вузьких дорогах або паркуватися на переповненій стоянці.

Нове або б/в авто?

П'яте покоління Opel Astra було представлено в 2015 році. З того часу відбулося багато змін, які позитивно позначилися на моделі. Автомобіль отримав повний рестайлінг кузова, розширену лінійку бензинових і дизельних двигунів потужністю від 110 до 145 кінських сил і абсолютно нову трансмісію - дев'ятиступінчасту АКПП. Варто зазначити, що компанії також вдалося зменшити кількість шкідливих викидів за рахунок удосконалення системи очищення вихлопних газів.

Рестайлінг кузова, кілька доступних коробок передач і сучасне технічне оснащення салону - це вагомі причини для покупки нової моделі.

Opel Astra або Ford Focus?

Opel Astra і Ford Focus дуже схожі за вартістю, дизайном і технічними характеристиками, але все ж між ними є деякі відмінності. Ford Focus має чудову керованість і динаміку водіння, а Opel Astra забезпечує м'яку і плавну їзду. Вибирайте Opel Astra, якщо для вас грає роль зовнішній вигляд кузова і оформлення салону. Не можна сказати, що якась конкретна модель в цьому порівнянні перевершує іншу. Остаточний вибір зводиться до особистих уподобань і потреб.

Opel Astra або Renault Megane?

Opel Astra, як і Renault Megane, поєднує в собі сучасний інтер'єр, привабливий зовнішній вигляд, м'яку та комфортну їзду. Вирішальним фактором при виборі між цими моделями є ціна - Opel Astra коштує трохи дешевше Renault Megane.

Салон

Opel Astra - це п'ятидверний хетчбек з просторим салоном, який вміщує 5 осіб. Інтер'єр моделі виконаний переважно з пластику, але хромовані вставки розставляють стильні акценти. Для максимальної зручності доступні вентильовані передні сидіння з функцією масажу.

Модель 2020 року одержала нову приладову панель, яка не відволікає водія під час руху. Цього не вистачало автомобілям минулих років. Серед інших оновлень варто відзначити функцію обдування лобового скла. У список доступних функцій входить 8-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Ще одна "новинка" в автомобілях Astra - цифровий спідометр на центральній консолі і бездротовий зарядний пристрій.

Відео тест-драйв Opel Astra 2020 року

Технічні характеристики

Opel Astra 2020 року доступна з 3 різними моторами на вибір: два бензинових об'ємом 1.2 і 1.4 л, і один 1.5-літровий дизельний. Ці агрегати мають різну віддачу від 110 до 145 кінських сил. "Дизель" йде в комплекті з абсолютно новою 9-ступінчастою автоматичною коробкою передач, а 1.4-літровий бензиновий агрегат - з семиступінчастим варіатором. У стандартну комплектацію входить шестиступінчаста механічна коробка передач і передній привід.

Базовий Opel Astra витрачає 5.4 л на 100 км в місті і 3.9 л на шосе.

Цей автомобіль демонструє непогану динаміку водіння і при цьому пропонує економну витрату палива. Завдяки м'якій підвісці Opel Astra забезпечує комфортну їзду не тільки в межах населеного пункту, а й далеко за містом.

Безпека

Оновлена ​​модель поставляється з камерами переднього і заднього виду, які транслюють зображення на екран інформаційно-розважальної системи. Це допомагає виявити інших учасників руху під час виконання маневрів на дорозі.

Додаткові системи безпеки і функції допомоги водієві нової Astra включають в себе адаптивний круїз-контроль, попередження про зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, розпізнавання дорожніх знаків і допомогу в утриманні смуги руху.

Розміри і вага

Довжина Opel Astra 2020 року становить 4.37 м. Його споряджена маса складає від 1210 до 1571 кг.

Можливі комплектації

Opel Astra випускається в трьох комплектаціях: Essentia, Enjoy і Cosmo. Базова варіація Essentia оснащена 1.2-літровим бензиновим двигуном і шестиступінчастою механічною КПП. Enjoy пропонує більш потужний силовий агрегат і варіатор, а модель в комплектації Cosmo обладнана 122-сильним дизельним мотором і дев'ятиступеневою автоматичною трансмісією. Opel Astra 2020 року доступна тільки з системою переднього приводу.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020
Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Rogue 2020