Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018

25 вересня 2018

Будучи унікальним спортивним автомобілем преміум рівня, новий Porsche 911 зберігає за собою статус ікони. З’явившись у середині 1960 років, купе залишається флагманом німецького бренду, його взірцем стилю і виняткової продуктивності. Сьогоднішній Porsche 911 доступний у трьох варіантах кузова і восьми моделях. Деякі версії можуть похвалитися повним приводом і шестициліндровим турбодвигуном, розміщеним позаду. Поки більшість спортивних автомобілів передбачають посадку двох людей, 911 має невелике заднє сидіння, яке, між тим, краще використовувати як вантажний простір. Найдешевшим представником лінійки стало купе 911 Carrera з 370 кіньми під капотом, найдорожчим - Porsche 911 GT2 RS 2018 з неймовірним показником у 700 кінських сил. Суперниками Porsche вважаються Chevrolet Corvette, Jaguar F-Type, Aston Martin Vantage, Mercedes-AMG GT, так само як представники Ferrari, Lamborghini і McLaren.

Огляд тест-драйву: Porsche 911 2018

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуку екзотичного спортивного автомобіля, який однією своєю присутністю робить заявку про статус власника, погляньте в сторону Porsche 911. З унікальним поєднанням швидкості, технологічності, вишуканості, позачасового стилю, виняткової якості збірки і щоденної практичності 911 значно випередив інші спортивні автомобілі.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви прагнете відчути максимально допустиму швидкість, але не готові платити захмарну суму, Porsche 911 не той варіант. Сучасний Chevrolet Corvette, який змагається з 911 вже понад 50 років, гарантує той самий рівень продуктивності, але при помітно меншому ціннику. А новий Corvette ZR1 перевершив 911, запропонувавши двигун на 755 кінських сил.

Нове у 2018 році

Для 2017 модельного року Porsche помітно оновили 911, тому поточний рік не можна назвати багатим на зміни. Між тим, моделі Carrera S і 4S стали потужнішими, отримавши декілька десятків коней. Усі 911 постачаються з одним роком планового обслуговування з покриттям однієї заміни масла. Лінійка поповнилася трьома моделями. Нова Carrera T з полегшеним шасі націлилася на шибайголів. Готова у будь-яку мить виїхати на трек, GT3 Touring постачається виключно з механічною коробкою. І нарешті, 911 GT2 RS дебютувала як флагман з 700 кінськими силами під капотом.

Враження від їзди

Новий Porsche 911 розвиває достатню швидкість для арешту водія у будь-якій країні світу. Між тим, автомобіль залишається комфортним при повсякденному використанні. Минулого року з’явилося дві версії двигуна з подвійним турбонаддувом, які гарантують ще кращу тягу і мають нижчий рівень витрати пального. Деяким шанувальникам це не сподобалася, але звинуватити двигуни немає у чому, звучать вони вражаюче. Семиступінчаста механічна коробка передач доступна для більшості моделей, між тим, автоматична коробка з подвійним зчепленням на тих самих сім ступенів нічим не поступається колезі, тішачи швидкістю і плавністю. Стандартна система підвіски «Active Suspension Management» використовує активні демпфери для згладжування нерівностей дороги і точнішого входження в повороти. Опційне управління задніми колесами підвищує маневреність і покращує стабільність на високих швидкостях. Новий 911 Carrera T позбувся всього зайвого задля зменшення ваги, але в плані динаміки він мало чим відрізняється від стандартного Carrera. Досвідчені водії, між тим, отримують змогу витиснути більше, завдяки більш агресивному переходу з передачі на передачу з механічною коробкою і диференціалу з обмеженим проковзуванням. Вражаючий GT3 Touring - це вуличний гонщик з 500 кіньми під капотом. Доповнений шестиступінчастою механічною коробкою двигун став скарбом для автомобільних пуристів. З приводом на задні колеса, спортивною підвіскою, агресивними шинами і збільшеними гальмами, GT3 Touring знається на динаміці, від якої зриває дах. На відміну від стандартних GT3 з масивним заднім крилом, яке блокує задню видимість, Touring виконує ті самі трюки з активним заднім спойлером, який зникає з поля зору, коли не потрібен. І нарешті, новий 911 GT2 RS - це найшвидший вуличний автомобіль з коли-небудь створених автовиробником. З 700 кінськими силами сотні він досягає за 2.7 секунди. Обмежений випуск зробили його дуже ексклюзивним спортивним автомобілем.

Найкращі характеристики

Хоча Porsche 911 і менше потрапляє на лежачих поліцейських та інші перешкоди на дорозі, це все одно низько посаджений спортивний автомобіль. Задля уникнення неприємностей була розроблена система «Front axle lift», яка піднімає передню вісь на 3.8 см при натисканні на кнопку і збільшує дорожній просвіт.

Потужність гальм Porsche стала легендою, але керамічні композитні гальма є найдорожчою опцією 911 і вважаються межею мрій. Такі гальма майже не можливо перегріти навіть на треку.

Детально про автомобіль Porsche 911

Інтер’єр

У більшості спортивних автомобілів складається враження, що сидиш на підлозі, дивлячись на світ знизу вверх. Але не у 911, тут водій отримує природню позицію з відмінною видимістю в усіх напрямках. Це одна з причин, чому Porsche 911 підходить для повсякденної їзди. Якість збірки, як і очікується, на найвищому рівні. Декому може здаватися, що кнопки розташовані дивно, але дуже скоро розумієш, що ергономіка салону Porsche 911 дуже проста, а елементи управління якраз там, де мають бути. Хоча Porsche все ще розміщує запалювання ліворуч від керма, що вимагає часу для звикання.

Екстер’єр

Декому може здатися, що 911 майже не змінився з 1965 року. І багатьом така стабільність подобається. Деякі люди вважають, що в результаті еволюції форми 911 з’явився найбільш пізнаваний, спортивний автомобіль у світі. У той час, як чимало спортивних автомобілів перетворилися на пародії самих себе, новий Porsche залишився просто престижним. Це спокусливий автомобіль з широкими крилами і загрозливим посилом, не позбавлений елегантності. Він змусить перехожих повернути голову, але не викличе сміху.

Базова комплектація

На ряду з новим турбодвигуном усі 911 постачаються з підвіскою «Active Stability Management» і роком безкоштовного обслуговування. Моделі 911 Carrera і Targa 4 і Turbo стандартно оснащені повним приводом. На додачу покупець отримує: вісім подушок безпеки, значний перелік електронних засобів безпеки і високопродуктивні гальма. Іншими стандартними елементами стали: електропривод передніх сидінь, частково шкіряна обшивка, ксенонові фари, двозонний клімат-контроль, новий сенсорний LCD екран інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay, аудіосистема на 9 динаміків з USB-портом і Bluetooth.

Опційне обладнання

Опцій настільки багато, що всі разом просто не вдасться замовити. Так, пропонується система управління задніми колесами для покращення маневреності і стабільності на високих швидкостях і система підняття передньої вісі. Іншими опціями стали: передні сидіння з вентиляцією і численними варіантами налаштування, система «Burmester» на 12 динаміків, керамічні композитні гальма, пакет «Sport Chrono» з програмуванням управління запуску і функцією короткочасного збільшення тиску наддуву та система регулювання ходової частини (PDCC).

Під капотом

Класичні двигуни типу «боксер» запропоновані у трьох розмірах, але з різною потужністю. Моделі  Carrera, Carrera T, Carrera 4, Carrera в кузові кабріолет, Carrera 4 в кузові кабріолет і Porsche 911 Targa 4 отримали 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 370 кінських сил і 450 Нм. Компонуються вони механічною або автоматичною семиступінчастою коробкою передач. Всі, окрім Carrera 4, мають привід на задні колеса. Сотні в середньому досягають за 4.5 секунди. Витрата пального найпростішої Carrera становить 8.3 л/100км у змішаному циклі, у той час як Carrera T витратить 9.5 л/100км у змішаному циклі, а Carrera 4 8.7 л/100км відповідно. Моделям Carrera S, Carrera 4S, Carrera S і Carrera 4S у кузові кабріолет та Targa 4S дістався 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 420 кінських сил і 500 Нм. Пару їм складають ті самі коробки передач. Розгін до сотні в середньому відбувається за 4.1 секунду. Витрата пального у Carrera S перебуває на рівні 7.7 л/100км у змішаному циклі, а у Carrera 4S на рівні 7.9 л/100км у змішаному циклі. Вражаючі Turbo у кузові купе і кабріолет можуть похвалитися 3.8-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 540 кінських сил і 660 Нм. У пару йому дісталася автоматична коробка і система повного приводу. Розгін відбувається за 3.0 секунди, витрата пального становить 9.1 л/100км у змішаному циклі. Під капотом Porsche 911 Turbo S у кузові купе і кабріолет прихований 3.8-літровий шестициліндровий турбодвигун на 580 коней і 700 Нм. Сотні автомобілі досягають за 2.9 секунди, витрачаючи 9.1 л/100км у змішаному циклі. Моделі GT3 і GT3 Touring тішать 4.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 500 кінських сил і 460 Нм. Всі моделі мають привід на задні колеса. З шестиступінчастою механічною коробкою розгін відбувається за 3.9 секунди, витрата пального становить 12.9 л/100км у змішаному циклі. З семиступінчастою автоматичною коробкою показники змінюються на 3.4 секунди і 12.7 л/100км. Найпотужнішим став 3.8-літровий шестициліндровий турбодвигун на 700 кінських сил і  750 Нм моделі GT2 RS. Компонується він автоматичною коробкою, привід задній. Сотня досягається за 2.8 секунди, витрата пального сягає показника 11.8 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi S6 2018
Огляд тест-драйву: Audi S6 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018