Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2021

27 липня 2021

Коли справа доходить до спортивних авто, які блискуче поводяться практично в будь-якій ситуації, мало хто може зрівнятися з моделями Porsche. Очевидно, що 911 - це зразок та еталон. Якщо ви хочете щось менше, дешевше, але не готові жертвувати задоволенням, Porsche 718 Boxster з м'яким дахом стане відмінним вибором. Гострі відчуття від водіння, змішані з вітром, що розвіває волосся, не залишають нікого байдужими. Порше пропонує на вибір 300-сильний, 350-сильний і вражаючий 394-сильний двигуни. 

Купити новий автомобіль Порше Бокстер 2021 на автобазарі

Новий Porsche Boxster 2021 року поєднує в собі зручність водіння та комфортабельний салон, щоб стати одним з найвишуканіших і найдрайвовіших кабріолетів на дорозі. 

Нове в 2021 році

Головна новина 2021 року - Porsche представив нову версію Boxster GTS 4.0.

Кому варто купити? 

Boxster повинен бути в списку всіх, хто хоче привабливий розкішний кабріолет. Відносно низька базова роздрібна ціна серед розкішних спортивних автомобілів робить модель відмінним вибором. Але будьте уважні: додавання продуктивності або персоналізації швидко піднімає вартість авто Порше Бокстер.

Нове або б/у авто? 

У 2021 року модельний ряд поповнився моделлю Porsche Boxster GTS 4.0. з шестициліндровим оппозитним двигуном потужністю 394 к.с. В іншому модельний ряд мало змінився. Нове стандартне обладнання: все комплектації оснащені двозонним автоматичним клімат-контролем, підігрівом передніх сидінь, Apple CarPlay, адаптивними біксеноновими фарами та дзеркалами заднього виду з автоматичним затемненням і датчиком дощу.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Порше Бокстер 2021 заслуговує на увагу, якщо ви налаштовані на нову високопродуктивну модель. Якщо ж ні - сміливо дивіться б/у варіанти

Porsche Boxster або Porsche Cayman

Головна відмінність Boxster від Porsche Cayman - це кузов. Перший - це кабріолет, а другий - купе з фіксованим дахом. В іншому ці автомобілі практично ідентичні. У них однакова лінійка силових агрегатів та майже аналогічні комплектації салону. Ви також знайдете подібності в списку функцій і параметрів налаштувань і чудових характеристиках управління. Boxster коштує на кілька тисяч доларів більше, ніж Cayman, хоча чудовий Cayman GT4 обійдеться дорожче, ніж Boxster 718 Spyder.

Porsche Boxster або Porsche 911

Після повного редизайну до 2020 року Porsche 911 продовжує залишатися одним з кращих автомобілів на планеті. У той час як Boxster видає від 300 до 414 кінських сил, 911 стандартно має 379 кінських сил і пропонує варіанти потужністю 443 і 640 кінських сил. 911 може розігнатися до 100 км/год всього за 2,6 секунди, і він доступний з повним приводом, який ви не можете отримати в Boxster. Враховуйте, що така продуктивність додає більше нулів на ціннику.

911 доступний в кузовах купе, кабріолет і тарга, і у нього чотири сидіння в порівнянні з двома сидіннями в Boxster. В 911 ви також отримаєте більший інформаційно-розважальний екран і додаткові функції допомоги водієві. Ціна і ваш бюджет, ймовірно, будуть вирішальними факторами під час вибору між цими Порше.

Салон

У салоні Boxster можуть розміститися лише дві особи. Стандартні крісла регулюються тільки в двох напрямках, але забезпечують пристойну підтримку і комфорт. Проте якщо ви хочете більше комфорту посадки, є з чого вибрати. Доступні 14-позиційні сидіння з електроприводом, а також 18-позиційні адаптивні сидіння, щоб надійно утримувати вас на місці в будь-яких ворожих. Для тих, хто цінує підтримку, а не комфорт, також доступні фіксовані ковшоподібні сидіння. Що б ви не вибрали, салон досить гостинний навіть для найвищих людей. Можливо, вам доведеться нахилитися, пробираючись всередину, якщо дах все ще піднятий.

Кабріолет Порше Бокстер підтримує репутацію Porsche в сфері створення вишуканих машин. Якість збірки чудова, все здається міцним. Кілька твердих пластиків псують по-справжньому висококласну атмосферу, але є простий засіб від цього: ви можете персоналізувати салон Boxster поверхнями зі шкіри, дерева, алюмінію та/або вуглецевого волокна.

На центральній консолі є висувні підсклянники, але вони явно були додані тільки тому, що люди їх просили, а не тому, що Porsche схвалює напої в своїх автомобілях. Також є вузькі дверні кишені та невеликий відсік між сидіннями. Швидше за все, вам доведеться втиснути більшу частину речей в "бардачок" середнього розміру.

Обсяг багажника не входить в число важливих факторів, коли ви вибираєте спортивний автомобіль. Але Boxster на подив корисний. Задній багажник може вмістити 125 л, а передній розрахований на 147 л.

Інформаційно-розважальна система Boxster складається з семидюймового сенсорного екрану і аудіосистеми з шістьма динаміками. Він підтримує супутникове радіо SiriusXM, HD Radio, Bluetooth і Apple CarPlay, але Android Auto недоступний.

Відео тест-драйв Porsche Boxster 2021 року

Технічні характеристики 

Базові комплектації Boxster і Boxster T мають один і той же мотор з аналогічною продуктивністю - 2,0-літровий чотирициліндровий опозитний турбований потужністю 300 к.с. Він передає потужність на задні колеса через шестиступінчасту механічну коробку передач в стандартній комплектації. Доступна семиступінчаста автоматична коробка передач PDK з подвійним зчепленням. 100 км/год з'являється на спідометрі через 4,9 секунди після старту з механічною коробкою передач і за 4,7 секунди з PDK. Максимальна швидкість з будь-якою коробкою передач становить 273 км/год.

Також є версія Boxster S з 2,5-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом, що видає вражаючі 350 кінських сил. Ця модель розганяється до 100 км/год за 4.0 секунди, а максимальна швидкість - 285. Застосовуються ті ж варіанти коробки передач. 

GTS 4.0 - кращий вибір в лінійці. У цього Порше Бокстер під капотом високооборотний безнаддувний 4,0-літровий шестициліндровий двигун потужністю 394 к.с. З механічною коробкою передач ця модель розженеться до 100 км/год за 4.3 секунди і перестане прискорюватися тільки на швидкості 293 км/ч. З коробкою передач PDK максимальна швидкість падає до 288 км/год, але розгін від 0 до 100 займає всього 3.8 секунди. З точки зору звуку, реакції та задоволення ця модель не має собі рівних.

Boxster витрачає 9.8 л/100 км, коли він оснащений базовим двигуном і автоматичною коробкою передач. 

Цей маленький Porsche - один з найманевреніших та найспритніших автомобілів на дорозі. Двигун розташований посередині, тому суперкар має відмінний розподіл ваги і низький центр тяжіння. Ви можете долати з Boxster найкрутіші повороти, насолоджуючись різким рульовим керуванням.

Кабріолет Porsche Boxster прекрасно себе почуває на треку, а за секунду перетворюється в відмінного компаньйона для спокійних подорожей по шосе. 

Безпека

Ні IIHS, ні NHTSA не проводили краш-тестів Porsche Boxster. Це не рідкість для спортивних автомобілів цієї цінової категорії.

Розміри і вага 

Довжина кабріолета Porsche Boxster у всіх комплектаціях, крім GTS, становить 4.37 м, в той час як топова версія трохи довше - 4.39 м. Споряджена маса починається з 1369 кг у базовій моделі з механічною трансмісією до 1431 кг моделі GTS 4.0. 

Можливі комплектації 

Кабріолет Boxster 2021 року доступний в шести комплектаціях: Boxster, T, S, GTS 4.0 і Spyder. Всі вони мають задній привід і стандартно поставляються з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Як опція пропонується семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчепленням (Porsche називає її PDK).

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2021
Купити новий автомобіль Chevrolet Traverse 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Кіа Седона 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sedona 2021