Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2019

7 серпня 2019

Його називали «малюк 911» не просто так. Спокусливий Porsche 718 Boxster 2019 максимально наблизився до відчуття чистого задоволення, гарантованого флагманом німецької марки. Минулого року кабріолет отримав третю комплектацію під назвою GTS з 365 конячками під капотом, ще один акт посягання на територію класичного 911. Усі три нинішніх моделі мають чотирьохциліндрові турбодвигуни і привід на задні колеса. Завдяки розташуванню двигунів посередині автомобіля, досягається майже ідеальний баланс ваги, що у парі з низьким центром тяжіння, гарантує відчуття польоту при проходженні поворотів. Новий Boxster грає у ексклюзивній ніші, де змагається з BMW Z4, Audi TT, Mercedes-Benz SLC і Jaguar F-Type.

Огляд тест-драйву: Porsche Boxster 2019

Вам сподобається 

Якщо ви  шукаєте серйозний рівень продуктивності, любите те, що робить Porsche, і маєте необмежений бюджет, Boxster 2019 вартий уваги. Навіть базова модель сотні досягає за 5.1 секунд, а новий Porsche Boxster GTS здатний розігнатися за 4.6 секунди з механічною коробкою.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ви маєте бути готові до лише двох сидінь. Крім того, не дивуйтеся високому рівню шуму і дещо меншому рівню безпеки, адже це автомобіль з м’яким дахом. При бажанні отримати повний привід, можна розглянути варіант Audi TT.

Нове у 2019 році 

Двома роками раніше Boxster пережив повне оновлення і отримав модель GTS у 2018, тому змін у 2019 очікувати не варто. Хіба що спортивна система вихлопу, яка була опцією для Boxster і Boxster S, тепер стандартна для всіх моделей.

Враження від їзди 

Емблема Porsche вже стала синонімом динамічної їзди. Ситуація стає ще кращою, якщо випустити творіння бренду на звивисті дороги з крутими поворотами. Сучасний Porsche 718 Boxster додає позитивних відчуттів можливістю підняти або опустити дах за лічені секунди, що перетворює його на ідеальний спортивний автомобіль. Повністю оновлене у 2017 році останнє покоління Boxster буквально все робить краще, особливо у комплектації GTS. Версія стандартно додає пакет «Sport Chrono», який дозволяє змінити ключові налаштування автомобіля один натиском на кнопку. Але краса автомобіля полягає в тому, що навіть базовий двигун на 300 кінських сил вражає динамічними показниками ходу, досягаючи 100 км/год за 5.1 секунд. Модель GTS, як годиться, цієї відмітки досягне швидше, а саме за 4.6 секунди з механічною коробкою. Яку б модель ви не обрали, характеристики Porsche Boxster заслуговуватимуть найвищих похвал. 

Найкращі характеристики 

Уявіть, що ви можете підвищити фактор адреналіну одним натисканням кнопки. Пакет «Sport Chrono» дозволяє це зробити, будучи опційним для базових моделей і стандартним для GTS. Перемикачі на кермі пропонують чотири режими, які змінюють основні налаштування автомобіля.  

Хоча усі Boxster постачаються з механічною коробкою передач, яка потішить багатьох азартних водіїв, як опція пропонується автоматична альтернатива, яка, у свою чергу, вважається однією з найкращих на ринку. Отримавши назву PDK, скорочено від «Porsche Doppelkupplung», семиступінчаста автоматична коробка змінює передачі швидше, ніж будь-який водій і ідеально підлаштовується під турбодвигун Boxster.

Детально про автомобіль Porsche Boxster

Інтер’єр 

Оригінальний Boxster 1996-го року був не надто вишуканим, але сучасна версія двомісного 718 набагато розкішніша з щедрою порцією шкіри і елегантними алюмінієвими акцентами. Від оригіналу, тим не менше, і від легендарного 550 Spyder, на основі якого він створений, Porsche Boxster 2019 перейняв статус автомобіля для водія. Салон підігнаний таким чином, щоб спростити використання елементів управління, а відтак, не відволікати водія від дороги. Сидіння гарантують необхідний рівень комфорту і підтримки. Рульове колесо на три спиці добре лягає у руки, а педалі розташовані саме там, де треба. 

Відео тест-драйв Porsche Boxter 2019 року 

Екстер’єр 

Навіть більше ніж 911 новий Boxster нагадує легендарний Porsche 550 Spyder, поєднує ретро штрихи з сучасними елементами, формуючи спокусливу і унікальну форму. Водій сидить низько, завдяки низькому центру тяжіння складається враження, що Boxster вляжеться на асфальт. Є у цьому автомобілі щось чисто для задоволення ока, і це не активна аеродинаміка чи розширені крила. Скоріше, це скульптурна елегантність, якої вдалося досягти дизайнерам Porsche.

Базова комплектація 

Єдиною зміною 2019 року став перехід системи спортивного вихлопу з переліку опцій до стандартного оснащення. Іншими базовими елементами стали тканинний дах, який складається за кілька секунд, відкривач гаражних дверей «HomeLink», передні/задні сенсори паркування, камера заднього виду і 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Стандартна аудіосистема гарантує 6 динаміків, AM, FM, HD і супутникове радіо, USB і SD картки, накопичувальну систему на 11 Гб і Bluetooth. 

Опційне обладнання 

Моделі Boxster можна персоніфікувати майже безкінечно. Є можливість обрати колір шкіри в салоні, 14 або 18 режимів налаштування сидінь, карбон-керамічні гальма, технологію векторизації крутного моменту та багато іншого. Замість базової аудіосистеми пропонуються «Bose» і «Burmester». Доступними є навігація, сидіння з клімат-контролем і підігрів керма. Опційними системами безпеки стали адаптивний круїз-контроль і моніторинг сліпих зон. Пакет «Sport Chrono» розширює комплектацію за рахунок режиму «Sport+» для кращої динаміки ходу, розміщеного в центрі аналогового/цифрового секундоміра і управління запуском для моделей з автоматичною коробкою. 

Під капотом 

Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 300 кінських сил і 380 НМ. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід тільки на задні колеса. Розгін відбувається за 5.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.9 л/100км у міському, 6.0 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. З доступною семиступінчастою автоматичною коробкою розгін відбувається за 4.9 секунди. Витрачає автомобіль 9.0 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському і 6.9 л/100км у змішаному циклах. Моделі Boxster S дістався 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 350 кінських сил і 420 Нм. З механічною коробкою автомобіль розганяється за 4.6 секунди, витрачаючи 10.7 л/100км у місті, 6.5 л/100км за його межами і 8.1 л/100км у середньому. З автоматичною коробкою розгін відбувається за 4.4 секунди, витрата пального становить 9.5, 6.0 і 7.3 л/100км відповідно. Нова модель GTS отримала 2.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 365 кінських сил і 430 Нм. При компонуванні механічною коробкою розгін відбувається за 4.6 секунди, витрата пального перебуває на рівні 12.3 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському і 9.0 л/100км у змішаному циклах. В разі доповнення автоматичною коробкою кабріолет Porsche Boxster розженеться за 4.3 секунди, витративши 10.9, 6.6 л і 8.2 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Colorado 2019
Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Tesla Model X 2019