Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2021

28 травня 2021

У класі, повному спраглих до продуктивності автомобілів, Porsche 718 Cayman 2021 як і раніше виділяється своєю вражаючою динамікою водіння. Двигуни ніколи не знають нестачі потужності, керованість більш ніж відповідає звивистим дорогам, а поїздка залишається плавною на будь-якому асфальті.

Купити новий автомобіль Порше Кайман 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Усередині Cayman виглядає чудово, а сидіння зручні та просторі. До того ж, у цього Porsche більше вантажного простору, ніж у більшості конкурентів. Це чудовий автомобіль, який пишається своєю спортивною спадщиною Porsche. 

На жаль, звук плебейського чотирициліндрового двигуна суперечить очікуванням, заданим його дизайном. Просто він звучить не так, як повинен звучати Porsche. Яким би суб'єктивним не був цей недолік, для багатьох він стає перешкодою.

Нове в 2021 році

Машина Porsche Cayman у 2021 році отримала небагато вагомих оновлень:

  • Apple CarPlay, сидіння з підігрівом і двозонний автоматичний клімат-контроль поповнили список стандартних функцій;
  • GTS і GT4 тепер пропонують коробку передач PDK.

Кому варто купити? 

Якщо ви шукаєте розкішний спортивний автомобіль, то дійсно немає причин шукати де-небудь ще. Cayman - це повний пакет. Він представляє велику цінність, а коштує дешевше, ніж багато його однокласників.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Мало які автомобілі мають такий рівень керованості. Він завжди готовий відразу відправитися в дорогу.

Навіть у базовій моделі Porsche Cayman передбачувано чудовий в усіх відношеннях. Цей автомобіль орієнтований на водія, з наголосом на керованість і матеріалами преміум-класу. Новий Порше Кайман однозначно вартий вашої уваги.

Нове або б/у авто? 

В цьому році Porsche трохи оновив модель Cayman, розширивши список стандартних функцій. 

Крім того, Порше Кайман GTS і GT4 2021 тепер доступні з семиступінчастою коробкою передач Porsche Doppelkupplung (PDK) з подвійним зчепленням.

Porsche 718 Cayman або Porsche 718 Boxster

Porsche Boxster - версія Porsche Cayman в кузові кабріолет. У них майже аналогічні варіанти оформлення салону, однакові двигуни і ідентичні характеристики. Якщо ви порівнюєте ці Порше, є єдине питання, на яке доведеться дати відповідь: чи готові ви заплатити на кілька тисяч більше на відкидний верх?

Porsche Cayman або Jaguar F-Type

Jaguar F-Type вражає керованістю, але не може відповідати загальній якості Cayman. F-Type теж доступний в кузовах купе і кабріолет. Найпотужніший силовий агрегат Cayman - це безнаддувний плоский шестициліндровий двигун. Але F-Type є чим крити. У нього в лінійці є високопродуктивні варіанти V6 і V8 з наддувом. Вони звучать дуже голосно і додають драйву. Однак Jaguar не так досконалий, як Porsche, з жорсткою поїздкою і не дуже зручними сидіннями. Щоб прийняти остаточне рішення, протестуйте обидва автомобілі.

Салон

Porsche Cayman - двомісне купе. Ви вже здогадуєтесь, що кабіна мала, але це не означає, що вона тісна. Сидіння зручні, і навіть високі пасажири можуть їздити з комфортом.

Усередині Кайман ви знайдете затишний, привабливий інтер'єр, орієнтований на водія. Салон Porsche Cayman 2021 виглядає стильно і сучасно. Навіть наявність декількох недорогих матеріалів не псує високої якості.

Через середньомоторне компонування у Cayman два багажника. Задній вантажний відсік забезпечує 275 л простору, а передній додає ще 145 л. Cayman лідирує за загальним об’ємом багажника в класі. Однак така конструкція менш корисна, ніж просто один багажник об'ємом 425 л.

Інформаційно-розважальна система Porsche Communication Management (PCM) - не найзручніший інтерфейс, але і не дуже складний. Сенсорний екран швидко реагує на введення. Хоча Cayman поставляється з Apple CarPlay, Android Auto недоступний.

Відео тест-драйв Porsche Cayman 2021 року

Технічні характеристики 

Найцікавіше у Porsche Cayman - технічні характеристики. Базові версії оснащені чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 300 к.с. Він забезпечує таке прискорення, яке ви очікуєте від спортивного автомобіля - 4.9 с до першої сотні.

Новий Porsche Cayman S поставляється з турбонаддувом потужністю 350 к.с, що робить його ще більш захоплюючим. Тим не менш, він не може зрівнятися з Porsche Cayman GT4 і Cayman GTS, які в 2021 році оснащені шестициліндровими двигунами потужністю близько 400 к.с.

Шестиступінчаста механіка входить в стандартну комплектацію кожного двигуна, але ви можете замінити її на семиступінчастий автомат з подвійним зчепленням, відомий як Porsche Doppelkupplung (PDK). Незалежно від того, яку коробку передач ви виберете, ви отримаєте одну з кращих трансмісій на ринку, оскільки обидві працюють бездоганно.

Добре це чи погано, Порше Кайман 2021 роки не виділяється серед розкішних спортивних автомобілів своєї економією палива. Базова модель Cayman більше витрачає близько 9.8 л/100 км в змішаному циклі.

Навіть серед спортивних автомобілів високого класу Cayman відомий вражаючою керованістю. Цей автомобіль дозволяє впевнено долати повороти на будь-якій швидкості. І, не дивлячись на акцент на маневреність, Cayman як і раніше забезпечує плавність ходу.

Ось ще кілька технічних характеристик Порше Кайман 2021:

  • немає повільних версій цього Porsche. GTS - найшвидша модель в лінійці, час розгону з нуля до 100 км/год складає 4,2 секунди, і це з механічною коробкою передач;
  • Porsche Cayman GTS набирає максимальну швидкість 302 км/год;
  • у Cayman тільки задній привід. Серед інших автомобілів Porsche з повним приводом доступні тільки 911, Panamera і абсолютно новий електромобіль Taycan.

Безпека

Новий Porsche Cayman 2021 року не проходив тестів на аварійність. Це стандартна ситуація для люксових спортивних авто. 

Розміри і вага

Довжина кузова Порше Кайман становить 4.4.м. Споряджена маса спорткара коливається від 1365 до 1500 кг.

Можливі комплектації 

Porsche 718 Cayman в 2021 році випускається в п'яти комплектаціях: базова, T, S, GTS 4.0 і GT4. Кожна версія дуже схожа з точки зору функцій, тому відмінності зводяться до продуктивності.

Піднімаючись вгору до топових варіантів, ви виявите, більш потужні двигуни, покращені шасі та підвіска або і те, і інше. Шестиступінчаста механічна коробка передач є стандартною. Але ви можете купити Порше Кайман з семиступінчастою автоматичною коробкою передач PDK з подвійним зчепленням (Porsche Doppelkupplung).

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2021
Купити новий автомобіль Кіа Соренто на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Мазда МХ-5 Міата 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mazda MX-5 2021