Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2021

27 травня 2021

Кіа Соренто - трирядний позашляховик, який дебютував в 2021 в четвертому поколінні. Абсолютно новий Kia Sorento настільки сильно відрізняється від попередньої версії, що можна подумати, що його збудувала інша компанія. Завдяки поєднанню якості, практичності і доступної продуктивності, Sorento стане привабливим варіантом, якщо ви шукаєте позашляховик з універсальністю вище середньої. 

Купити новий автомобіль Кіа Соренто на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Кіа Соренто отримав повне оновлення в 2021 році. Цей автомобіль настільки змінився, що неодмінно вразить вас. 

Кому варто купити? 

У Kia Sorento 2021 модельного року є все, що ви хочете від сучасного позашляховика: зручні сидіння, багато вантажного простору і швидке прискорення від опціонального двигуна з турбонаддувом. І, що приємно, в цій новій версії достатньо місця в третьому ряду для дорослих. Це значно краще, ніж Volkswagen Tiguan або Mitsubishi Outlander, в єдиних інших компактних позашляховиках з трьома рядами сидінь. Навіть якщо не враховувати універсальність, пропоновану третім рядом, Sorento цілком конкурентоспроможний порівняно з іншими. Якщо вас цікавить автомобіль такого класу, обов'язково протестуйте новий Kia Sorento 2021 зі зміненими технічними характеристиками та інтер'єром. 

Нове або б/у авто? 

Kia Sorento 2021 року повністю перероблений. Базовий чотирициліндровий двигун отримує 6 кінських сил, а раніше опціональний V6 замінюється 281-сильним чотирициліндровим з турбонаддувом. Вантажомісткість збільшена, хоча і всього на пару літрів. Примітно, що після модернізації максимальна буксирувальна спроможність знизилася на 680 кг.

Рестайлинг вплинув і на список стандартних функцій Кіа Соренто 2021. Нові доповнення до інформаційно-розважальної системи включають 8-дюймовий сенсорний екран (замість 7 дюймів) і бездротові Android Auto і Apple CarPlay (але тільки з 8-дюймовим сенсорним екраном, а не з великим додатковим). Нові стандартні функції допомоги водієві тепер включають попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, допомогу в утриманні смуги руху, попередження про виїзд з смуги руху і моніторинг сонливості водія.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Однозначно, варто купити новий Kia Sorento 2021.

Kia Sorento або Kia Telluride

Kia Телур багато в чому обходить меншу "родичку" Sorento. Telluride вміщує до восьми чоловік і пропонує значно більше вантажного простору. Обидві цих Kia мають висококласні салони і однакову зручну інформаційно-розважальну систему. У Telluride V6 потужніший, ніж будь-який двигун Sorento, але у Sorento економніша витрата палива. Також варто відзначити, що Telluride коштує на кілька тисяч доларів дорожче, ніж Sorento. Вибір складний. Краще протестуйте обидві моделі. Можливо, оновлений Kia Sorento вам сподобається більше. 

Kia Sorento або Toyota Highlander

Toyota Highlander - один з найвідоміших позашляховиків. Highlander обходиться дорожче, вміщує до восьми чоловік і має більше вантажного простору. Але Sorento пропонує висококласний інтер'єр і невибагливу інформаційно-розважальну систему. Sorento витрачає більше бензину і трохи краще управляється, хоча поступається потужністю Highlander. Toyota має один з найвищих показників безпеки в класі. У цьому порівнянні немає поганого варіанту. 

Салон

Трирядний Sorento вміщує сім осіб в своїй стандартній конфігурації. За бажанням можна вибрати капітанські крісла другого ряду, які зменшують місткість до шести. У будь-якому випадку, перші два ряди сидінь зручні. Сидіння третього ряду менш просторі, і вони встановлені низько. Так що, хоча дорослі можуть туди поміститися, їм буде не дуже зручно.

Кіа Соренто відрізняється привабливим салоном з цікавим дизайном. Пасажири добре ізольовані від зовнішнього шуму, а в оформленні багато матеріалів преміум-класу. Sorento цілком може зійти за недорогий розкішний позашляховик.

У багатьох конкурентів трирядного класу за задніми сидіннями більше місця, ніж у Sorento. Авто від Кіа пропонує об'ємом 356 л в багажнику. Об'єм збільшується до 1274 л при складеному третьому ряду, і ви отримуєте 2138 л при складеному другому і третьому рядах. Ці останні цифри є дуже пристойними результатами для класу позашляховиків середнього розміру.

Kia Sorento 2021 в будь-якій комплектації має зручну і просту в освоєнні інформаційно-розважальну систему UVO. Слід зазначити, що Android Auto і Apple CarPlay є бездротовими зі стандартним сенсорним екраном. Якщо ви оберете версію з великим дисплеєм, потрібно USB-кабель для підключення смартфона. 

Відео тест-драйв Kia Sorento 2021 року

Технічні характеристики

Sorento пропонує два варіанти двигуна, кожен з яких працює в парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Базовий силовий агрегат - це безнаддувний чотирициліндровий мотор потужністю 191 к.с. З ним позашляховик доставить вас з точки А в точку Б без будь-яких проблем, але йому не вистачає впевненості, коли ви натискаєте на педаль газу.

Для енергійнішого водіння знадобиться опціональний чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 281 к.с. Неважливо, чи ви їдете по місту, чи по шосе, він гарантує набагато краще прискорення. З додатковим двигуном Соренто набирає розгін до 100 км/год за 6.5 с, з базовим - за 9.0 с.

Kia Sorento Prime 2021 з базовим двигуном і переднім приводом має одні з кращих показників витрати палива в класі - 6.9 л. 

Ця Kia поводиться дуже зібрано на звивистих дорогах і володіє досить маневреною керованістю. Але позашляховик не встигає за спортивними конкурентами, як Mazda CX-5. Поїздка також в цілому плавна, хоча великі ями на дорозі будуть відчутні, особливо на моделях з великими колесами.

Безпека

Американський Страховий інститут дорожньої безпеки дав Sorento 2021 року найвищу оцінку "Добре" у всіх шести краш-тестах. 

Розміри і вага 

Габарити Кіа Соренто 2021: довжина 4.8 м, ширина 1.9 м, висота 1.77 м. У спорядженому стані позашляховик важить від тисяча шістсот вісімдесят п'ять до 1668 кг.

Можливі комплектації

Kia Sorento 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: LX, S, EX, SX і SX Prestige. Хоча базова версія добре оснащена, варто придивитися до топових варіантів. Найрозкішніша Кіа Соренто Престиж 2021 поставляється з шкіряним оздобленням, вентильованими передніми сидіннями, рульовим колесом з підігрівом, реверсивним автоматичним екстреним гальмуванням, системою паркувальних камер з круговим оглядом і аудіосистемою Bose з 12 динаміками.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2021
Купити новий автомобіль Хонда Аккорд 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Порше Кайман 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2021