Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019

12 липня 2019

Можливо, 911 сама відома модель Porsche, але найкраще продаваною є Macan. Оскільки кросовер продовжує набирати популярність, Porsche знайшли спосіб поєднати практичність, необхідну у повсякденному житті, з продуктивністю, очікуваною від легендарного бренду. Задля забезпечення максимального зчеплення на всіх видах поверхонь Macan стандартно оснастили системою повного приводу. За потужність відповідають два силових агрегати: 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун базових моделей і новий 3.0-літровий V6 моделі S. З вищою ніж у Audi SQ5, Jaguar F-Pace і BMW X3/X4 ціною, Macan гарантує кращу продуктивність, хоча і поступається в плані вантажного простору і позашляхових можливостей. 

Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019

Вам сподобається 

Якщо ви фанат стилю і динаміки спортивних Porsche, але поточна ситуація вимагає вищого рівня практичності, Porsche Macan 2019 року до ваших послуг. Вражаючий інтер’єр гарантує бажаний рівень розкоші, а динаміка цілком відповідає очікуванням від транспортного засобу з емблемою Porsche.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Вам потрібно більше практичності і менша стартова ціна, Audi Q5, BMW X3, Lincoln MKC і Alfa Romeo Stelvio варті уваги. Більше потужності і кращий показник розгону гарантують Stelvio Quadrifoglio, Jaguar F-Pace SVR і Mercedes-AMG GLC 63. Покупцям, які шукають гібридні моделі, варто поглянути в сторону Mercedes-Benz GLC 350e або більшого Porsche Cayenne. Шанувальників стовідсоткових електрокарів потішить Audi e-tron. Негативу додає відсутність Android Auto. 

Нове у 2019 році 

Моделі поточного року пропонуються з переглянутою передньою частиною і новими суцільними задніми фарами. Всередині з’явився новий 10.9-дюймовий сенсорний екран. Перегляду піддали підвіску і управління. Моделі Porsche Macan S 2019 виділилися за рахунок нового 3.0-літрового V6 двигуна. 

Враження від їзди 

Опинившись за масивним, шкіряним рульовим колесом на три спиці, відчуваєш наскільки вдалим виявилося поєднання кросовера зі спортивним автомобілем. Це один з самих спортивних, доступних кросоверів. Основою позитивних вражень покликаний стати турбодвигун. Навіть у стандартному режимі силовий агрегат дивовижно спритний. Сотні автомобіль з ним досягає за 6.7 секунд. Модель Macan S з новим 3.0-літровим V6 турбодвигуном вражає показником 5.3 секунди при розгоні до сотні. Не так давно на подібне був здатний лише 911. Система повного приводу максимально збільшує зчеплення і дозволяє Macan виписувати різкі віражі у поворотах. Але творіння Porsche виділяється не тільки за рахунок азарту ходу і маневреності, не позбавлений він комфорту і плавності. Водій зможе насолодитися як вражаючою стабільністю і впевненістю ходу, так і динамікою і легкістю. 

Найкращі характеристики 

Задля підтримки загального іміджу і ефекту новизни Macan отримав 10.9-дюймовий сенсорний екран. Це місце зосередження всіх функцій інформаційно-розважальної системи, навігації, камери заднього виду і інтеграції додатків на додачу з доступним Apple CarPlay.

Назва «Porsche Doppelkupplung» занадто складна, тому абревіатура PDK краще підходить для назви вражаючої семиступінчастої автоматичної коробки передач з подвійним зчепленням. Плавна і контрольована у місті PDK швидше переходить з передачі на передачу, крім того, механічний режим дозволяє водієві повністю перебрати управління на себе. 

Детально про автомобіль Porsche Macan

Інтер’єр 

Салон Porsche Macan не такий просторий як у деяких суперників, але лише декілька представників класу здатні відповідати такому рівню якості, функціональності і дизайну. Традиційно для автомобілів Porsche запалювання знаходиться ліворуч від керма. Прилади у прямій видимості водія з тахометром по центру і спідометром з цифровим екраном по боках. Центральну позицію займає новий 10.9-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи. Як опція пропонується нове, менше рульове колесо, запозичене у 911. Надійні і добре підбиті передні сидіння розроблялися з думкою про динамічну їзду. Насичена кнопками центральна консоль виглядає  загрозливо, але все розташовано логічно і легке у використанні. Об’єм багажного відділення становить 480 літрів, склавши заднє сидіння, можна розраховувати на 1500 літрів.

Відео тест-драйв Porsche Macan 2019 року

Екстер’єр 

Кросовер Porsche Macan освіжили цього року, додавши нову передню частину з повністю світлодіодними фарами. На всю ширину багажного відділення розтягнулися нові світлодіодні фари. Нові, ширші колеса і шини стали окрасою окремих моделей. Приємним бонусом стала сімейна схожість з більшими Cayenne і Panamera. Стандартними є 18-дюймові колеса, але нові 21-дюймові варіанти Macan S не тільки виглядають привабливіше, а й покращують зчеплення. На вибір представлено два нових кольори «Miami Blue» і «Mamba Green Metallic».

Базова комплектація 

Новий базовий Porsche Macan коштує помітно менше, ніж Macan S, але це не відобразилося на його рівні оснащеності. У базу увійшли тризонний клімат-контроль, система попередження про виїзд за межі смуги руху, камера заднього виду з передніми і задніми сенсорами паркування, функція автоматичного складання бічних дзеркал, електропривод дверей багажника і 18-дюймові колеса. Переглянута інформаційно-розважальна система вражає 10.9-дюймовим сенсорним екраном зі стандартною навігацією, додатками «Porsche Connect», точкою WLAN і Bluetooth. На додачу до потужнішого V6 двигуна модель Macan S отримала склоочисники з сенсорами дощу і тоноване, термоізольоване скло. 

Опційне обладнання 

Компанія відома широким переліком як окремих опцій, так і пакетів. Не став винятком і Macan. На розсуд покупця представлено 14 опцій коліс з розміром від 18 до 21 дюймів, спортивні сидіння з 18 режимами налаштування, модуль «Porsche Connect Plus» з бездротовим доступом до мережі Інтернет, інтеграція «Google Earth», Apple CarPlay, аудіосистема «Burmester» на 16 динаміків і підігрів/вентиляція передніх сидінь. Покращити динаміку покликані система «Porsche Torque Vectoring Plus», карбон-керамічні гальма і пакет «Sport Chrono» з режимом «Sport Plus», управлінням запуском і аналоговим/цифровим хронометром. Про безпеку подбають допомога руху по смузі, асистент паркування і адаптивний круїз-контроль.

Під капотом 

Базовим є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 245 кінських сил і 370 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно повний. До сотні автомобіль розганяється за 6.7 секунд. Витрата пального Porsche Macan перебуває на рівні 9.5 л/100км у міському, 7.3 л/100мк у заміському і 8.1 л/100км у змішаному циклах. Моделі Macan S дістався новий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 354 кінських сили і 480 Нм. Коробка передач та сама. Привід теж повний. Сотня досягається за 5.3 секунд. Витрата пального становить 11.3 л/100км у місті, 7.5 л/100км за його межами і 8.9 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019
Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019