Огляд Porsche Macan 2024: позашляховик з ДНК спорткара

6 травня 2024

Macan є еталоном у своєму класі в параметрі продуктивності. Він має спритне керування та загальну атмосферу, яка більше нагадує спортивний автомобіль, ніж розкішний позашляховик. Проте Macan 2024 дійсно дорогий, особливо якщо йдеться про додаткові опції Porsche. До того ж, йому бракує вантажного простору.

Шукати позашляховик Порше Макан 2024 на AUTOMOTO.UA

Нове в 2024 році

Позашляховик залишається без помітних змін

Кому варто купити?

Макан ідеально поєднує в собі досвід спортивних автомобілів Porsche із практичністю SUV. Якщо ви можете дозволити собі один із найдорожчих невеликих розкішних позашляховиків на дорозі, розгляньте цей варіант.

 

 

Дивіться також каталоги:

Нове чи вживане авто?

Після низки різноманітних оновлень для 2022 та 2023 модельних років, Porsche практично не вносить змін в Macan 2024 року. Більшість функцій і специфікацій залишаються незмінними, є невеликі коригування стандартного обладнання. Пакет пам’яті для водія стає стандартним для Macan і Macan T, а панель бездротової зарядки тепер встановлюється в усіх комплектаціях. Новий електричний Порш Макан очікується наприкінці 2024 або в 2025 році.

Porsche Macan або BMW X3

Новий BMW X3 обійдеться вам більш ніж на $10 000 дешевше, ніж Macan. Комплектація БМВ з шестициліндровим турбованим двигуном коштує майже стільки ж, як і базовий Macan. X3 також пропонує більше простору в багажному відділенні. Звичайно, Porsche більш привабливий для водіння, але BMW — переконлива альтернатива.

Porsche Macan або Mercedes-Benz GLC Class

Mercedes -Benz GLC Class також стартує зі значно нижчою ціною, ніж Macan, навіть якщо йдеться про топову комплектацію GLC Pinnacle. В цьому Mercedes приоритетом є вишуканість над продуктивністю, тому керування не таке захоплююче. Однак інтер’єр виглядає краще та наповнений сучаснішими технологіями та опціями комфорту.

Салон

Macan вміщує п'ять осіб, але простір не є його сильною стороною. В нього одна з найкоротший колісних баз в класі, тому на задньому сидінні тісно. Похила лінія даху означає, що висота стелі для високих пасажирів обмежена.

Якість виконання салону Porsche Macan бездоганна. Покупці отримують вибір з безлічі конфігурацій, щоб персоналізувати автомобіль в деталях, від матеріалів для сидінь до швів. Однак інтер’єр Porsche Macan виглядає не таким розкішним чи високотехнологічним, як кабіни деяких конкурентів. До того ж, покращення комфорту салону також може бути дорогою пропозицією.

 

Компонування приладової панелі Макан дуже традиційне: цифрової панелі приладів немає, а великий важіль перемикання передач розташований прямо посередині центральної консолі. Інформаційно-розважальна система позашляховика Порше не пропонує всього, чого очікує сучасний покупець. Наприклад, підключення до смартфону Android Auto відсутнє. Стандартно ви отримуєте бездротовий Apple CarPlay, 10,9-дюймовий сенсорний екран, навігацію, Bluetooth, точку доступу Wi-Fi і аудіосистему з десятьма динаміками. Опціонально доступні аудіосистема об’ємного звучання Bose із 14 динаміками або установка Burmester із 16 динаміками. 

Вантажний простір Macan поступається конкурентам. Багажник вміщує:

  • 482 л за задніми сидіннями,
  • 1498 л зі складеними задніми сидіннями.

Відео тест-драйв Porsche Macan 2024 року

Технічні характеристики

У комплектаціях Porsche Macan Base і T використовується 261-сильний 2,0-літровий чотирициліндровий рядний двигун VW Group із турбонаддувом. Він дозволяє позашляховику набрати 100 км/год за 6 секунд. Розгін Porsche Macan можна скоротити до 5,8 секунди за допомогою пакету Sport Chrono.

У Macan S і GTS під капотом знаходиться 375-сильний 2,9-літровий V6 з подвійним турбонаддувом. S може розганятися до 100 км/год за 4,6 секунди (4,4 з пакетом Sport Chrono), а GTS розганяється за 4,3 секунди (4,1 з пакетом Sport Chrono).

Незалежно від двигуна, кожен Макан оснащений повним приводом і однаковою семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. 

Середня витрата пального Porsche Macan:

  • 10,6 л/100 км — з базовим двигуном,
  • 11,7 л/100 км — з V6.

Гоночна спадщина Porsche помітна в кожному Macan. Керування цим позашляховиком просто неперевершене, завдяки гострому керму, відмінній маневреності, особливим налаштуванням підвіски та потужним гальмам.

Незважаючи на свій спортивний характер, новий Porsche Macan 2024 має буксирну здатність 2000 кг за належного обладнання. Дорожній просвіт 20 см дозволяє йому успішно долати погані ґрунтові дороги. Але Макан не призначений для бездоріжжя, навіть незважаючи на те, що пневматичну підвіску GTS можна підняти до 22,6 см.
 

 Характеристики Porsche Macan 2024 
 Потужність   261 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   6,0 с 
 Максимальна швидкість   231 км/год 
 Середня витрата пального   10,6 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   65 л 

Безпека

Стандартних систем допомоги водієві в Порше Макан 2024 трохи бракує. Є адаптивний круїз-контроль, попередження про лобове зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, попередження про виїзд зі смуги руху, склоочисники із датчиком дощу, автоматичні світлодіодні фари, датчики паркування спереду та ззаду та дзеркала з автоматичним затемненням. Усі інші системи допомоги водієві варто замовляти додатково, навіть в топовій комплектації. Серед доступних опцій є камера кругового огляду, асистент паркування з автоматичним керуванням, система допомоги під час зміни смуги руху, система підтримки смуги руху з допомогою в заторах.

Розміри та вага

  • Колісна база — 280 см,
  • Довжина — 473 см,
  • Ширина — 192 см,
  • Висота — 163 см.

Споряджена маса позашляховика Macan варіюється від 1883 до 1996 кг.

Можливі комплектації

Купити Порш Макан 2024 можна в чотирьох комплектаціях: Macan, Macan T, Macan S і Macan GTS. Усі версії стандартно оснащені повним приводом і семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Macan має вищу початкову ціну, ніж інші преміальні компактні SUV. Вартість базової моделі з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом починається від $60 900. 

Попередній огляд Огляд Volkswagen Tiguan 2024: популярний та практичний
Знайти кросовер Фольксваген Тігуан 2024 на AUTOMOTO.UA
Знайти автомобіль Ауді А6 2024 на AUTOMOTO.UA
Наступний огляд Огляд Audi A6 2024: лаконічний люкс