Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020

11 червня 2020

Renault Clio 2020 року - це п'ятидверний хетчбек, який поєднує у собі стильний дизайн, сучасне технічне оснащення, а також вражаючу маневреність і керованість.

Огляд тест-драйву: Renault Clio 2020

Нове в 2020 році

  • Повний редизайн кузова
  • Лінійка нових ДВС і модель із гібридною силовою установкою
  • Сучасні системи безпеки і функції допомоги водієві

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Renault Clio - це чудовий автомобіль для щоденних поїздок по місту. Він економічний, компактний і недорогий. Завдяки невеликим розмірам кузова і прекрасній маневреності вийде без проблем припаркуватися навіть на переповненій стоянці. Молоде покоління оцінить Clio за стильний дизайн кузова і широку палітру кольорів.

Нове або б/в авто?

Рено Кліо 2020 року став дебютом п'ятого покоління моделі. Цей автомобіль отримав безліч серйозних змін, тому він істотно відрізняється від попередників.

Renault Clio побудований на абсолютно новій модульній платформі CMF-B, за рахунок чого вдалося трохи зменшити кузов і скорегувати його форму. Такі зміни габаритів позитивно позначилися на аеродинаміці і керованості автомобіля.

Clio 2020 р.в. отримав нові ДВС, що працюють на бензині і дизельному паливі. Також модельний ряд поповнила версія з гібридною силовою установкою.

Крім того розширили список стандартних систем безпеки Renault Clio, в який тепер входить екстрене гальмування і система виявлення пішоходів.

З огляду на останні оновлення, немає сенсу купувати старий Renault Clio.

Renault Clio або Peugeot 208?

Renault Clio і Peugeot 208 мають зіставні ціни, подібне обладнання та аналогічні технічні характеристики. Однак Renault у деяких моментах перевершує Peugeot: він маневрений, а також виглядає сучасніше як зовні, так і всередині. На відміну від Renault Clio, Peugeot 208 представлений у повністю електричній версії, що може стати істотним критерієм при покупці авто. Якщо ви шукайте малолітражну машину з ДВС або гібридною силовою установкою - без роздумів обирайте Renault Clio.

Renault Clio або Citroen C3?

Як і Renault Clio, Citroen C3 укомплектований найсучаснішими системами і функціями, а також має цікавий дизайн кузова і салону. Що стосується маневреності на дорозі - в це у Renault немає конкурентів, так само як і в розмірі багажника. Між цими двома "французами" вибирайте Renault Clio.

Салон

Renault Clio розрахований на 5 осіб - оновлена ​​форма кузова ніяк не вплинула на місткість салону і багажника.

Дизайн інтер'єру стриманий і елегантний, виконаний у двох кольорах. Замість звичайної приладової панелі розташований 7,0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи EasyLink. Додатково доступні 7,0-дюймовий і 9,3-дюймовий мультимедійні дисплеї з вбудованою навігацією.

Деякі функції автомобіля можна контролювати за допомогою додатка MY Renault для мобільних пристроїв.

Об'єм багажного відсіку нового Renault Clio складає 391 л - це на 26 літрів більше, ніж у моделях попереднього покоління. А якщо скласти задні сидіння, простір збільшиться до 1069 літрів.

Відео тест-драйв Renault Clio 2020 року

Технічні характеристики

Renault Clio 2020 року отримав кілька нових силових агрегатів. Крім того, модельний ряд поповнила версія E-Tech з гібридною силовою установкою, що складається з 1,6-літрового двигуна і акумулятора ємністю 1,2 кВтг із загальною віддачею 140 кінських сил.

Базова модель оснащена 1,0-літровим бензиновим мотором SCe і 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Цей агрегат має два рівня форсування - 65 і 75 "коней".

Також доступні два турбовані двигуни TCe об'ємом 1,0 л і 1,3 л і потужністю 100 і 130 к.с. відповідно, і один 1,5-літровий "дизель" Blue dCi. Дизельний мотор заявлений у двох ступенях продуктивності: 85 і 115 кінських сил.

Витрата палива Renault Clio, обладнаного стандартним бензиновим агрегатом, становить 6.1 л на 100 км в місті і 4.1 л на шосе.

Завдяки редизайну кузова вдалося покращити аеродинаміку і керованість Renault Clio. Компактні розміри і хороша маневреність цього автомобіля допомагають спритно переміщатися по вузьких вулиця міста.

Безпека

Завдяки використанню модульної платформи CMF-B, новий Renault Clio став стійкіший до ударів і зносу. Модель оснащена передніми і бічними подушками безпеки, системою екстреного гальмування, виявленням пішоходів, адаптивним круїз-контролем, круїз-контролем з обмежувачем швидкості, моніторингом сліпих зон, а також системами попередження про вихід зі смуги руху і розпізнавання дорожніх знаків.

Розміри і вага

Довжина Renault Clio 2020 року становить 4,05 м. Його споряджена маса коливається від 1090 до 1189 кг.

Можливі комплектації

Renault Clio 2020 року поставляється в 5 комплектаціях: Play, Iconic, S Edition, RS Line і RS Line BOSE Edition. Також доступна модель Renault Clio E-Tech з гібридною силовою установкою. Базова варіація Play обладнана 1,0-літровим бензиновим мотором і необхідними системами і функціями для безпечної і комфортної експлуатації. Головні відмінності між версіями полягають у силовому агрегаті і оснащенні салону. Спортивна RS Line BOSE Edition відрізняється від інших варіацій дизайном, а також двигуном - це модель укомплектована турбованим двигуном потужністю 100 кінських сил, але за додаткову плату можна вибрати більш продуктивний мотор.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Sonata 2020
Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2020