Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2021

26 лютого 2021

Нова Mazda CX-3 2021 - хороший субкомпактный позашляховик. Завдяки точному рульовому управлінню та різкому прискоренню цей економічний кросовер Mazda пропонує одну з найбільш захоплюючих поїздок в своєму класі. Він може похвалитися висококласним салоном, оформленим якісними матеріалами, і в цілому зручною інформаційно-розважальною системою. 

Купити нову Мазда СХ-3 2021

Проте у цій Mazda є деякі недоліки, які варто відзначити. Пасажирський простір обмежений, особливо в другому ряду, а вантажний відсік досить малий навіть для свого класу. На додачу до всього, CX-3 отримав оцінку надійності нижче середнього. 

Нове в 2021 році 

  • виявлення пішоходів нічним баченням тепер стандартна функція;
  • поліпшені автоматичні світлодіодні фари.

Кому варто купити? 

Купити нову Мазда CX-3 варто, якщо ви в пошуку субкомпактного позашляховика та маєте в пріоритеті продуктивність. Кросовер має більш низьку стартову ціну, ніж конкуренти, також поставляється з довгим списком стандартних функцій активної безпеки.

Mazda CX-3 2021 року - це шалена динаміка водіння, економний силовий агрегат і зухвалий зовнішній вигляд. Обов'язково протестуйте автомобіль. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Єдина помітна зміна, яку Mazda внесла в 2021 CX-3, - це оновлення стандартної системи автоматичного екстреного гальмування, яка тепер оснащена функцією виявлення пішоходів в нічний час. Крім того, автоматичні світлодіодні фари CX-3 зазнали поліпшення.

Якщо для вас важливі оновлення, варто купити нову Мазду СХ-3 2021 року. У минулому році Mazda зробила рестайлінг CX-3, тому це гідний варіант, який обійдеться дешевше. 

Mazda CX-3 або Honda HR-V

Honda HR-V забезпечує кращий в своєму класі вантажний об’єм, досить місця для ніг в обох рядах і економну витрату палива. Honda на додачу обіцяє досить спортивну керованість. CX-3 хоч і не такий такий вражаючий автомобіль, як HR-V, але все ж демонструє невелику витрату пального і набагато кращу маневреність. Mazda також має довший список стандартних технічних функцій і опцій безпеки, серед яких Apple CarPlay, Android Auto, моніторинг сліпих зон, автоматичне екстрене гальмування і адаптивний круїз-контроль. Обидва невеликих кросовера мають типові двигуни і схожі стартові ціни, тому вибір між ними, швидше за все, буде залежати від уподобань.

Mazda CX-3 або Mazda CX-30

Mazda CX-30 і CX-3, як побратими в тому ж класі в одній і тій же школі. Вони дуже схожі. Обидва пропонують енергійне управління і інтер'єри, які межують з розкішшю. Однак є важливі відмінності. CX-30 перевершує CX-3 в декількох аспектах: просторі для ніг на задньому сидінні, потужності двигуна (186 проти 148) і прогнозованій надійності. З іншого боку, CX-3 коштує дешевше і має більше функцій, включаючи автоматичний клімат-контроль, Android Auto і Apple CarPlay. Між цими двома позашляховиками Mazda складно зробити вибір. Потрібно добре подумати.

Салон

У цій Mazda можуть розміститися до п'яти чоловік. Передні сидіння зручні, з достатнім простором для високих пасажирів. Але на цьому плюси CX-3 закінчуються. Місця для ніг на задніх сидіннях дуже мало, висоти стелі теж хочеться більше. Другий ряд краще залишити дітям. Тим більше, що в Мазда СХ-3 є повні набори кріплень для двох автокрісел. 

Інтер'єр Мазда СХ-3 2021 - це сучасна розкіш. Салон відрізняється чудовою якістю збірки і високоякісними матеріалами з безліччю м'яких елементів.

CX-3 має 500 літрів вантажного простору за сидіннями другого ряду і 1200 літрів при плоско складених задніх кріслах. Однак ці цифри “бліднуть” у порівнянні з такими потужними конкурентами субкомпактних позашляховиків, як Honda HR-V і Kia Soul.

Кросовер Мазда оснащений інформаційно-розважальною системою Mazda Connect Infotainment. Інтерфейс зазвичай зручний для користувача, але для деяких функцій може знадобитися час на вивчення. Ви можете управляти системою за допомогою сенсорного екрану або кнопок на центральній консолі.

Відео тест-драйв Mazda CX-3 2021 року

Технічні характеристики 

Mazda CX-3 стандартно поставляється з 148-сильним 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном в парі з шестиступінчастою АКПП. Незважаючи на те, що позашляховик CX-3 не надто потужний, йому вдається набрати швидкість без особливого клопоту. Від старту з місця до 100 км/год на спідометрі проходить 8.1 с. Однак для обгону транспортних засобів на автостраді потрібна вся потужність, наявна у цього двигуна, і він починає гудіти при великому навантаженні. Так, Mazda CX-3 2021 не вражає технічними характеристиками. 

Ця маленька Mazda демонструє одні з кращих показників витрати палива серед малолітражних позашляховиків. Зі стандартним приводом на передні колеса Mazda CX-3 витрачає 7.6 л/100 км, з повний - 8.4 л/100 км.  

CX-3 може похвалитися найбільшою спортивною керованістю в своєму класі. Гостре рульове управління в поєднанні з потужними гальмами допомагають цій Mazda з легкістю і комфортом проходити повороти. Проте підвіска може здаватися дещо жорсткою, а великі ями на дорозі не залишаються непоміченими під час переїзду.

Безпека

Кросовер CX-3 отримав відмінні оцінки в краш-тестах. Американські агентства NHTSA і IIHS поставили моделі 2021 року найвищі бали у всіх тестах. CX-3 стандартно поставляється з автоматичним екстреним гальмуванням, контролем сліпих зон і попередженням про перехресний рух ззаду. Його набір досконаліших технологій допомоги водієві - це вишенька на торті. Ключові функції безпеки включають:

  •  стандартне автоматичне екстрене гальмування;
  •  доступне попередження про виїзд з смуги руху;
  •  доступний адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага 

CX-3 має довжину 4.26 м. Споряджена маса коливається від 1293 до 1358 кг.

Можливі комплектації 

Mazda CX-3 2021 року випускається тільки в одній комплектації: Sport. З появою CX-30 Mazda об'єднала багато з попередніх пропозицій оснащення CX-3 в єдину версію Sport. Це означає, що кросовер стандартно поставляється з набором технічних засобів і функцій безпеки, що робить його набагато кращим варіантом серед базових моделей більшості конкурентів. У стандартну комплектацію входять потужний чотирициліндровий двигун, шестиступінчаста автоматична коробка передач і переднє колесо. AWD доступний за додаткову плату.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Renault Espace 2021
Купити новий мінівен Рено Еспейс 2021 року
Новий Кіа Соул 2021 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Soul 2021