Огляд тест-драйву: Renault Zoe 2020

22 травня 2020

Renault Zoe - це міський електрокар у кузові хетчбек. Завдяки компактним розмірам модель може вільно маневрувати на завантажених вулицях. Батарея Renault Zoe швидко заряджається і забезпечує 390 км їзди без підзарядки.

Огляд тест-драйву: Renault Zoe 2020

Нове в 2020 році

  • У стандартну комплектацію додали світлодіодні фари
  • Збільшили ємність батареї до 52 кВт*год

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Renault Zoe ідеально підходить для щоденної експлуатації в місті, але ємності акумулятора цього електромобіля вистачить і для їзди на довгі відстані. Салон досить місткий, незважаючи на невеликі розміри машини, а ємність батареї і запас ходу перевершує всі очікування, тому дана модель - відмінне поєднання ціни та якості.

Нове або б/в авто?

Електрокар Renault Zoe випустили в 2012 році, і він досить швидко став популярним у Європі. За цей час Zoe отримав багато технічних покращень, у тому числі одну з найпотужніших батарей серед доступних у своєму класі. Модель 2020 р.в. відрізняється від попередників дизайном екстер'єру, а саме широким бампером із хромованими вставками і новою версією логотипу Renault. Крім того, модельний ряд Renault Zoe 2020 року поставляється з новою конструкцією коліс із дисками діаметром 15, 16 і 17 дюймів у трьох кольорах: Celadon Blue, Flame Red і Quartz White. Цих переваг досить, щоб розглянути покупку автомобіля з салону. Але, якщо ви хочете заощадити бюджет і придбати машину минулих років випуску, будьте готові отримати менш потужну батарею і застарілий кузов.

Renault Zoe або Nissan Leaf?

Renault ZOE 2020 року пропонує шикарний інтер'єр і ємний акумулятор із функцією швидкої зарядки. Технічні характеристики Nissan Leaf сучасніші, салон просторіший, а набір функцій і систем безпеки - ширший. Ціни цих автомобілів можна порівняти. Не можна зробити однозначний вибір на користь будь-якої моделі, тому робіть покупку виходячи з особистих переваг.

Renault Zoe або BMW i3?

Обидві машини мають досить високий кліренс і комфортні передні сидіння, але мало місця для пасажирів другого ряду. BMW i3 відноситься до розкішних електрокарів і якість салону виправдовує його високу вартість. При виборі між цими двома моделями відштовхуйтесь від вашого бюджету.

Салон

Електромобіль Рено Зої має стильний і сучасний салон. Сидіння виконані з тканини, а в дизайні використані переважно перероблені матеріали. Інтер'єр цієї моделі поступається обшивці конкурентів, але відповідає вартості транспортного засобу.

Незалежно від обраної комплектації, автомобіль поставляється зі світлодіодним підсвічуванням салону. Що стосується оновлень у моделі 2020 р.в.,

завдяки установці нового електронного перемикача передач і гальма стоянки, на центральній консолі з'явилося досить місця для бездротової док-станції для зарядки смартфона.

Інформаційно-розважальна система нового Zoe обладнана 9,3-дюймовим сенсорним екраном і підтримкою сервісів Apple CarPlay і Android Auto. Вона має зрозуміле меню і не відволікає увагу водія.

Відео тест-драйв Renault Zoe 2020 року

Технічні характеристики

Renault ZOE 2020 року оснащений батареєю, яка має ємність 52 кВт*год із віддачею 135 к.с. Вона забезпечує 390 км запасу ходу, що на 30% більше, ніж доступно для моделей попередніх років. Трансмісія цього авто дозволяє активувати режим водіння "В", при якому водій може розганятися і гальмувати, використовуючи одну педаль акселератора.

Безпека

Базовий Renault ZOE оснащений системами екстреного гальмування, попередження про вихід зі смуги руху, допомоги в утриманні смуги, розпізнавання дорожніх знаків і моніторингом сліпих зон.

Крім того, в новому Renault ZOE звичне ручне гальмо замінили електронним аналогом.

Розміри і вага

Довжина хетчбека Renault Zoe становить 4.08 м. Його споряджена маса дорівнює 1480 кг.

Можливі комплектації

Renault ZOE поставляється у 3 комплектаціях: Life, Experience і Intens. Вони відрізняються запасом ходу і технічними функціями.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Niro 2020
Огляд тест-драйву: Kia Niro 2020
Огляд тест-драйву: Skoda KAMIQ 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Skoda KAMIQ 2020