Огляд тест-драйву: Skoda KAMIQ 2020

25 травня 2020

Skoda Kamiq 2020 року - це компактний позашляховик, який обіцяє стати бестселером на європейському ринку. Він має оригінальний дизайн кузова, сучасне технічне оснащення і лінійку економічних двигунів.

Огляд тест-драйву: Skoda KAMIQ 2020

Нове в 2020 році

  • Skoda Kamiq - абсолютно новий автомобіль

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Ця модель відмінно підійде як для експлуатації в місті, так і за його межами. Завдяки невеликим розмірам Skoda Kamiq може легко маневрувати по завантажених вулицях, а м'яка підвіска і високий кліренс забезпечать максимально комфортну їзду по нерівній дорозі. Серед переваг даного кросовера можна виділити просторий салон і місткий багажник, які роблять його ідеальним сімейним автомобілем.

Нове або б/в авто?

Чеська компанія Skoda презентувала позашляховик Kamiq у минулому році на Женевському автосалоні. В кінці 2019-го почалися продажі спеціально розробленої для Китаю версії Skoda Kamiq GT. Вона відрізняється від європейських моделей довжиною кузова, оформленням салону і дизайном переднього бампера. Так як Skoda Kamiq тільки недавно з'явилася в Європі, придбати вживане авто вам навряд чи вдасться.

Skoda Kamiq або Mazda CX-3?

Складно однозначно сказати, який із цих кросоверів краще вибрати - обидві моделі мають свої переваги і недоліки. Mazda CX-3 обладнана потужним базовим мотором і додатковою системою повного приводу, щоб із легкістю долати будь-які перешкоди на дорозі. Проте задні сидіння CX-3 тісні і незручні, а багажник один із найменших у класі. Skoda Kamiq пропонує великий салон, місткий багажний відсік і економну витрату палива, але двигуни цього позашляховика не можна назвати продуктивними. Якщо ви шукаєте сімейний автомобіль, краще купити Skoda Kamiq.

Skoda Kamiq або Nissan Juke?

Обидві моделі укомплектовані новітнім технологічним оснащенням, простою у використанні інформаційно-розважальною системою і необхідними функціями безпеки. Особливостями Nissan Juke є спортивна маневреність, потужні силові агрегати, високий кліренс і оригінальний дизайн кузова, заради якого довелося пожертвувати простором салону. Skoda - відмінна машина для великої родини, але вона поступається конкурентам у продуктивності. Якщо ви хочете придбати компактний позашляховик із незвичайним інтер'єром та екстер'єром, то ви не помилитися, вибравши Nissan Juke.

Салон

Skoda Kamiq має просторий салон, в якому з комфортом поміщається 5 чоловік. У стандартну комплектацію моделі входять передні сидіння з тканинною оббивкою і функцією підігріву. За додаткову плату ви отримаєте обробку з алькантари і підігрів керма і сидінь другого ряду.

Об’єм багажника Skoda Kamiq становить 400 л, а зі складеними задніми сидіннями вантажний простір збільшується до 1395 л. Це середні показники для класу компактних кросоверів.

Багато аксесуарів концепції Simply Clever включені в базову комплектацію Skoda Kamiq, в тому числі скребок для чищення льоду, парасольку в спеціальному відсіку водійських дверей, мережевий роз'єм і гачки-тримачі для пакетів у багажному відділенні.

Позашляховик поставляється з додатком Skoda, яке дає можливість водієві отримати віддалений доступ до деяких функцій і систем автомобіля, не відволікаючись від водіння.

Модель доступна з одним із трьох типів інформаційно-розважальної системи: Amundsen із 9.2-дюймовим сенсорним екраном, Bolero з 8-дюймовим дисплеєм і Swing із діагоналлю 6.5 дюйма.

Базовий Skoda Kamiq обладнаний двозонним клімат-контролем, круїз-контролем, протитуманними фарами і передніми LED-фарами. Додатково автомобіль можна оснастити системами контролю сліпих зон, утримання смуги руху, автоматичного ввімкненням світлом фар і адаптивним круїз-контролем.

Відео тест-драйв Skoda Kamiq 2020 року

Технічні характеристики

Skoda Kamiq у стандартній комплектації поставляється з 1.0-літровим турбомотором потужністю 95 кінських сил і механічною коробкою передач із 5 швидкостями. Інші варіації моделі доступні з одним із 3 турбированних двигунів: 115-сильним TSI об'ємом 1.0 л, 1.5-літровим TSI потужністю 150 к.с. або 1.6-літровим "дизелем" з віддачею 115 кінських сил. До цих моторів йде в комплекті 6-ступінчаста МКПП або 7-ступінчаста роботизована коробка DSG.

Незалежно від двигуна, у Skoda Kamiq є 4 режими водіння: Normal, Sport, Eco і Individual. Це повинно сподобатися любителям динамічної і спортивної їзди.

Кросовер із базовим двигуном витрачає 6.4 л на 100 км в місті і 5.2 л на шосе. Ці показники нижчі ніж у більшості конкурентів.

Безпека

У стандартну комплектацію Skoda Kamiq входять системи екстреного гальмування, попередження при зіткненні з автоматичним гальмуванням і виявленням велосипедистів і пішоходів, допомоги в утриманні смуги руху і посилений мультіколлізіонний гальмо. Додаткові функції включають адаптивний круїз-контроль, камеру заднього виду і систему допомоги при парковці.

Розміри і вага

Довжина Skoda Kamiq становить 4.24 м, а його споряджений вага коливається від 1393 до 1456 кг.

Можливі комплектації

Skoda Kamiq представлений у 3 комплектаціях: Ambition, Style і Scoutline. Всі моделі поставляються з приводом на передню вісь. Більшості покупців підійде базова обробка Ambition. Вона оснащена 95-сильним бензиновим двигуном і всіма необхідними функціями для комфортної та безпечної їзди. Вибравши комплектацію Style, ви отримаєте покращений салон, більш потужний силовий агрегат і розширений список технічного оснащення. Модифікація Scoutline відрізняється від інших версій ефектним дизайном кузова і інтер'єру, а також наявністю захисту моторного відсіку.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Renault Zoe 2020
Огляд тест-драйву: Renault Zoe 2020
Огляд тест-драйву: Audi Q3 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi Q3 2020