Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2019

22 березня 2019

Харизматичний кросовер завжди був лідером продажів Subaru. Причинами такого успіху стали легендарна японська надійність, місткий салон та компактні розміри Forester 2019. Тим, хто регулярно стикається з примхами погоди, або любить проїхатися тропами бездоріжжя, на допомогу передбачені 20.3 см дорожнього просвіту, посилена конструкція та стандартна система повного приводу. На 2019 модельний рік Subaru повністю переглянули Forester, залишивши азартний дух, але замінивши шасі. Незначна на перший перестановка зробила Subaru просторішим всередині, залишивши його компактним зовні.

Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати міць кросовера, але не хочете мати справу з габаритами повнорозмірних представників класу, повнопривідний Subaru Forester 2019 модельного року для вас. Бонусом стане незначний рівень витрати пального.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто не є фанатом відчуттів, які пропонує варіатор, навряд чи припаде до смаку сучасний Forester. Нинішня версія варіатора, звісно, пройшла шлях покращення, але все одно не може зрівнятися з традиційними автоматичними коробками. Крім того, у поточному році відмовилися від механічної коробки.

Нове у 2019 році

Новим у поточному році є все. Почалося перетворення встановленням нового шасі і 2.5-літрового двигуна з прямими вприскуванням пального. Кросоверу оновили ледь не 90% комплектуючих і частин. Загальна довжина автомобіля не дуже змінилася,  а от колісна база стала довшою на 2.5 см, що позитивно відобразилося на внутрішньому просторі. Крім того, модель Touring отримала систему контролю стану водія «DriverFocus».

Враження від їзди

Нинішній Forester набагато тихіший за попередні моделі. Кермо з електричним підсиленням спершу відчувається важкуватим, але все приходить в норму через декілька хвилин. Якість ходу неймовірна, і це при 20.3 см дорожнього просвіту. Крен корпусу в поворотах добре контролюється. Покращений 2.5-літровий двигун на 184 кінських сили гарантує необхідний запас потужності, що дозволяє не легкому кросоверу пересуватися без зайвих зусиль. Варіатор, покращений щоб стати легшим і тихішим, добре імітує переходи традиційної коробки. Попрацювали Subaru і над відчуттям педалі гальм. Якщо ви з тих, хто любить виписати пару агресивних віражів, нова система векторизації крутного моменту автоматично налаштовує гальма на внутрішню частину коліс задля чіткого виконання маневрів. На останок, хотілося б відмітити аспект, який в подальшому не завадило б доопрацювати, а саме систему стоп/старт. Створена для економії пального у міському русі, її автоматичність не така вже й довершена. На щастя, її можна вимкнути.

Найкращі характеристики

При 130 см у ширину задня частина автомобіля ідеально підходить для легкого завантаження речей. Навіть великі сумки і валізи не треба крутити, щоб розмістити у багажному відділенні.

Нова система «DriverFocus», стандартна для моделі Touring, використовує інфрачервоні сенсори та розпізнавання обличчя для встановлення стану водія. Якщо водій не дивився на дорогу більше трьох секунд, система подасть аудіо сигнал і, навіть, уповільнить автомобіль.

Детально про автомобіль Subaru Forester

Інтер’єр

Навіть з урахуванням того, що Forester 2019 вужчий за суперників типу Honda CR-V, Nissan Rogue і Toyota RAV4, Subaru вдалося розширити зону передніх сидінь на 2.5 см, а це у свою чергу дало змогу посунути сидіння вперед і додати комфорту. Окрасою п’ятимісного інтер’єру Subaru Forester 2019 стали покращені матеріали оздоблення та нова панель приладів. Сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, чи 6.5-дюймовий у базових моделях чи 8.0-дюймовий у моделях вищої комплектації, знаходиться як раз там, де треба. Завдяки збільшенню колісної бази у задніх пасажирів з’явилося більше простору.

Відео тест-драйв Subaru Forester 2019 року

Екстер’єр

Компанія точно не хоче ризикувати з досягнутим рівнем успіху, тому візуальна складова нових Forester не збиває з ніг. Нинішні кросовери майже нічим не відрізняються від попередників. Але нам все одно дають зрозуміти, що під привабливою обгорткою відбулося вдосталь змін. Захисні щити двигуна залишилися стандартними, так само як нижня обшивка кузова для захисту від бруду і каміння. Багажник даху став стандартним для всіх моделей, окрім базової. Нову модель Sport можна відрізнити завдяки чорному кольору кузова і помаранчевим акцентам на чорних захисних щитах і рейлінгах даху, плюс помаранчевим стіжкам салону.

Базова комплектація

Ключовими стандартними елементами всіх Forester 2019 стали Apple CarPlay і Android Auto, набір «EyeSight» з адаптивним круїз-контролем, передаварійним гальмуванням, передаварійними налаштуваннями дроселя, попередженням про виїзд за межі смуги руху та допомогою руху по смузі. Також стандартними стали система стабілізації причепа, утримувач гальм, автоматичний клімат-контроль, електронне стоянкове гальмо, автоматичні дверні замки та світлодіодні фари. Усі Forester 2019 мають активні затвори решітки радіатора та омивач камери заднього виду.

Опційне обладнання

Базовий Subaru Forester доступний з 17-дюймовими колесами з легкого сплаву і багажником на даху. Для Forester Premium доступними є пакет на будь-яку погоду, кнопкове запалювання, виявлення сліпих зон, допомога при зміні смуги руху, два USB порти та центральна консоль позаду. Модель Sport можна доповнити системою «MultiMedia Plus» та стерео «Harman Kardon» на 9 динаміків. Топова модель Touring доступна з перфорованою шкірою обшивки. Дилер може запропонувати постійну точку Wi-Fi.

Під капотом

Новинкою 2019 року став переглянутий 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили і 239 Нм. Компонується він варіатором. Привід стандартно повний. Розгін до сотні відбувається за 9.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2019
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2019
Огляд тест-драйву: Audi A3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A3 2019