Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2021

22 грудня 2020

Новий Subaru Forester 2021 - хороший компактний позашляховик. Мало хто із суперників по класу має стільки ж пасажирського або вантажного простору. Forester стандартно поставляється з повним приводом - рідкість серед компактних позашляховиків. Він економить паливо і не боїться бруду або снігу. Це хороший вибір в класі.

Новий позашляховик Субару Форестер 2021 року

Нове в 2021 році 

Subaru Forester 2021 року практично ідентичний моделі 2020 року. Єдині реальні зміни в новому модельному році пов'язані з невеликим переміщенням функцій між комплектаціями.

Кому варто купити? 

Forester - солідний варіант в класі компактних позашляховиків, оскільки він пропонує практично все, що можна побажати в невеликому кросовері. 

Вам варто купити новий Субару Форестер 2021, якщо хочете повний привід і сучасні функції безпеки в стандартній комплектації. Цей автомобіль порадує зрозумілою і зручною інформаційно-розважальною системою, просторим салоном, величезним багажником, економною витратою палива і відмінними позашляховими здібностями. 

Нове або б/у авто? 

Subaru Forester 2021 модельного року практично ідентичний авто 2020 року. Єдині зміни пов'язані з несуттєвим переміщенням функцій між комплектаціями. Це не причина переплачувати і купувати позашляховик тільки з конвеєра. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Subaru Forester або  Subaru Crosstrek

Subaru Crosstrek - малолітражний позашляховик, тому менший брат Forester. Кросстрек не такий просторий всередині, як Форестер, хоча він має аналогічну якість збірки. Незважаючи на те, що Subaru Crosstrek отримав нижчу стартову ціну, краще вибрати Forester. Він пропонує вам достатньо місця для ніг, величезний вантажний майданчик і широкий список стандартних функцій.

Subaru Forester або Toyota RAV4

Позашляховик Toyota RAV4 випереджає Forester за деякими параметрами. У нього більше вантажного простору за сидіннями. RAV4 здатний буксирувати до 1587 кг, що на 900 кг більше, ніж може витримати Forester. Subaru, однак, має вищу вантажопідйомність і більше простору в салоні. Обидва позашляховика отримали зручні технології мультимедіа. Визначтеся, що для вас важливіше в автомобілі і зробіть правильний вибір. 

Салон

Цей Subaru вміщує п'ять чоловік. На відміну від деяких конкурентів по класу, в ньому дійсно можна розмістити п'ять пасажирів, при цьому їм не буде тісно. Subaru Forester 2021 отримав дуже просторий для класу салон. Обидва ряди забезпечують досить місця для дорослих пасажирів. 

Позашляховик дозволяє розмістити дитячі автокрісла на задніх кріслах. Для цього є два повних набору роз'ємів і анкера для кріплення на задньому центральному сидінні. 

Subaru Forester 2021 має привабливий інтер'єр, в якому використано безліч якісних матеріалів. Є трохи пластику, але він не виглядає дешевим.

Небагато інших позашляховиків отримали такий же вантажний простір, як Forester. Базова модель пропонує 88 літрів багажника за задніми сидіннями і 2154 літрів при складених задніх сидіннях. 

Загальна компоновка центральної консолі дуже акуратна: інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном, деякими кнопками швидкого доступу, елементами управління температурою складена в приладову панель. 

Інформаційно-розважальна система Forester Starlink не вимагає багато часу для вивчення. Сенсорний екран швидко реагує і легко читається з місця водія. Інтерфейс зручний для користувача. Єдина проблема з елементами управління Forester полягає в тому, що у нього є додатковий дисплей у верхній частині приладової панелі, і може знадобитися деякий час, щоб з'ясувати, на якому екрані відображається яка інформація.

Стандартні інформаційно-розважальні функції: 

  • 6,5-дюймовий сенсорний екран, 
  • два порти USB, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • супутникове радіо, 
  • HD-радіо, 
  • Bluetooth,
  • чотири динаміка.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 

  • 8-дюймовий сенсорний екран, 
  • аудіосистема з шістьма динаміками, 
  • звукова система Harman Kardon з дев'ятьма динаміками, 
  • точка доступу Wi-Fi, 
  • два додаткових порту USB,
  • навігація.

Додаткові стандартні функції: автоматичний клімат-контроль. 

Інші доступні функції: панорамний дах, двозонний автоматичний клімат-контроль і запуск кнопкою.

Технічні характеристики 

Всі версії Forester оснащені однаковим 182-сильним чотирициліндровим двигуном. Він працює в парі з безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT). У двигуна достатньо потужності, щоб легко розігнатися в місті або за містом. Відмітка "100 км/год" з'являється на спідометрі через 8.6 секунд. Не очікуйте, що Forester буде швидким, і ви не будете розчаровані. Кросовер розганяється максимум до 188 км/ч. 

Forester витрачає менше бензину, ніж інші компактні позашляховики. Субару Форестер має витрату палива 8.1 л/100 км в комбінованому циклі. Ці хороші показники виглядають ще краще, якщо врахувати, що більшість конкурентів не поставляються в стандартній комплектації з повним приводом, який зазвичай збільшує розхід. 

Forester плавний, зібраний і збалансований. Його рульове управління легке і точне, а гальма забезпечують високу гальмівну здатність. Крен кузова добре контролюється. Хоча Форестер не килим-літак, він їде вражаюче. 

На відміну від більшості конкурентів по класу, Forester стандартно поставляється з повним приводом, але це не єдина причина, чому це гідний позашляховик. У нього майже 22 см дорожнього просвіту. Кліренс у поєднанні з такими функціями, як контроль спуску з пагорба і посилення тяги в режимі X-Mode, допомагають Subaru Forester долати бездоріжжя. 

Безпека

Крім свого грубого і універсального характеру, Subaru також відомі своїми високими стандартами безпеки. Це підтверджує чудовий стандартний пакет безпеки, в який входить:

  • камера заднього виду,
  • адаптивний круїз-контроль,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • переднє автоматичне екстрене гальмування,
  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • оповіщення про запуск автомобіля попереду,
  • Lane Keep Assist.

Доступні розширені функції безпеки:

  • моніторинг сонливості водія,
  • моніторинг сліпих зон,
  • асистент зміни смуги руху,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • автоматичне екстрене гальмування.

Розміри і вага 

Довжина Forester становить 4,63 метра. Споряджена маса компактного позашляховика коливається від 1566 до 1627 кілограм. 

Можливі комплектації 

Subaru Forester 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: базова, Premium, Sport, Limited і Touring. Всі моделі поставляються з двигуном об'ємом 2,5 літра, безступінчатим автоматичною коробкою передач (CVT) і повним приводом.

Subaru не міняє технічні характеристики в версіях Forester 2021, зате пропонує різні набори функцій комфорту і безпеки. 

Більшості покупців варто звернути увагу на комплектацію Premium. Позашляховик має такі зручності, як передні сидіння з підігрівом, сидіння водія з електроприводом і регульовані задні сидіння, а також пропонує пакет опцій з декількома додатковими функціями. Комплектація Limited - прекрасний вибір для тих, хто хоче ще більше опцій розкоші і комфорту, таких як шкіряна оббивка і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Jeep Compass 2021
Новий позашляховик Jeep Compass 2021 на AutoMoto.ua
Новий білий Buick Enclave 2021 на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Buick Enclave 2021