Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020

16 січня 2020

Новий Subaru Forester 2020 це продуманий транспортний засіб, який заслужив місце у верхній частині рейтингу компактних кросоверів. Салон достатньо просторий для приємного перебування п’яти людей. Чимало об’єму пропонує багажне відділення. У базу автомобіля увійшло багато елементів безпеки і захисту. Любителі пригод уподобають помітний дорожній просвіт і стандартний повний привід. Для повсякденного використання чудово підійде комфортна марена ходу. Вражаюче швидким розгоном Forester похвалитися не може, але його двигун пропонує достатньо потужності за мірками класу. 

Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2020

Нове у 2020 році 

  • Функція нагадування про перевірку задніх сидінь стала стандартною
  • Доступною стала система автоматичного управління курсом або утримання середини смуги руху

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як сучасний кросовер Subaru Forester 2020 модельного року це чудовий варіант. Він пропонує хороший перелік стандартного оснащення. Але, як годиться, у класі представлено немало гідних уваги конкурентів. Ідентичне поєднання просторого салону, місткого багажного відділення, плавної манери ходу і хорошого рівня економії пального можна зустріти у Honda CR-V. Тим, кому не подобається неквапливість Forester, варто поглянути в сторону Mazda CX-5.

Нове чи б/у авто? 

Якщо бюджет не дозволяє розкошувати, при купівлі Forester варто залишитися з попередніми моделями. Новачки 2020 року отримали не так багато оснащення, елементи здебільшого стосуються безпеки і захисту. Так, у базу у наступному році увійдуть функція нагадування про перевірку задніх сидінь, доступною стала система утримання середини смуги руху. За винятком сказаного, різниці між варіантами 2019 і 2020 років немає. Варто також пам’ятати, що на поточний модельний рік Subaru пережив редизайн. При бажанні зекономити ще більше, є сенс розглянути варіанти з попереднього покоління, вони не настільки добре оснащені, але коштують менше і пропонують опцію турбодвигуна. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Subaru Forester чи Toyota RAV4?

Обидва кросовери є гідними представниками класу. Оскільки вони були оновлені на 2019 рік, пропонують новіші ніж у суперників технології. При детальному порівнянні різниця між транспортними засобами не надто помітна. Між тим, перевагами Toyota стали місткість багажного відділення позаду другого ряду і буксирувальні можливості. У свою чергу Subaru обходить конкурента в плані загального вантажного простору і стартової ціни. 

Subaru Foresters чи Subaru Crosstrek?

Меншим братом Forester можна вважати Subaru Crosstrek. Хороший варіант при бажанні залишитися з Subaru, але зекономити. За потужність кросоверів відповідають ті самі двигуни, але незважаючи на меншу вагу Crosstrek не відчувається жвавішим. Загалом, Forester обходить родича і є вдалішим варіантом, якщо дозволяє бюджет. 

Салон 

Салон Forester пропонує два ряди сидінь для п’яти людей. Передні сидіння є дуже зручними. Водій і пасажир отримують відмінну фронтальну видимість. Задні сидіння є одними з самих просторих у класі, до того ж, у салон легко потрапити завдяки широкому радіусу відкривання дверей. Сидіння базових моделей обшиті тканиною і мають механічне налаштування. Пересуваючись по модельному ряду, можна розраховувати на шкіряну обшивку, підігрів сидінь і функцію відкидання. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Салон комфортний. Всередині тихо, знаходитися там приємно, особливо зважаючи на якісні матеріали і збірку. Об’єм багажного відділення становить 990 літрів, що є одним з найкращих показників класу. Задні сидіння складаються у співвідношенні 60/40, що дозволяє збільшити вантажний об’єм до 2152 літрів. У базу автомобіля увійшли легка у використанні інформаційно-розважальна система Starlink з Apple CarPlay і Android Auto, 6.5-дюймовим сенсорним екраном, 4 динаміками, супутниковим і HD радіо і парою USB портів. Пропонуються 8.0-дюймовий сенсорний екран, точка Wi-Fi, Bluetooth з функцією написання повідомлень за допомогою голосу, аудіосистема «Harman Kardon» з 9 динаміками і навігаційна система.  

Відео тест-драйв Subaru Forester 2020 року

Технічні характеристики 

На наступний рік зосередилися на 2.5-літровому чотирьохциліндровому двигуні з 185 кінськими силами і 239 Нм. У пару йому дістався варіатор. Потужності двигуна цілком вистачає для виконання усіх завдань. До сотні автомобіль розганяється за 9.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 9.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському і 7.4 л/100км у змішаному циклах. Привід у Subaru Forester стандартно повний. Поточні моделі Subaru пропонують 20.3 см дорожнього просвіту, але Forester не відчувається громіздким. Навпаки, завдяки плавному управлінню з хорошим зворотнім зв'язком, він більше нагадує компактного Subaru Impreza. Система «X-Mode», яка є стандартною для всіх моделей окрім базової, покращує зчеплення при пересуванні по снігу чи багнюці. Буксирувальні можливості кросовера обмежуються 680 кг. 

Безпека 

Свої кросовери Subaru забезпечили трьома роками або 57.936 км пробігу лімітованої гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. За даними «Національного управління безпекою руху на трасах» США автомобіль отримав п’ять з п’яти зірок після проходження краш-тестів. Про безпеку водій і пасажирів дбають камера заднього виду, функція нагадування про перевірку задніх сидінь і набір «EyeSight Driver Assist Technology» з адаптивним круїз-контролем, перед аварійним гальмуванням, попередженням про виїзд за межі смуги руху і утриманням смуги руху. Додатково пропонуються моніторинг сліпих зон, допомога при зміні смуги руху, попередження про перехресний рух позаду, автоматичне дальнє світло і автоматичне гальмування при їзді заднім ходом. Система «DriverFocus», стандартна для моделі Touring, контролює стан водія. 

Розміри 

У довжину Forester має 457 см. Важить він від 1.564 до 1.628 кг. 

Можливі комплектації 

На 2020 комплектації Subaru Forester це базова, «Premium», «Sport», «Limited» і «Touring». Усі стандартно отримали систему повного приводу. Базова модель Forester постачається з інформаційно-розважальною системою з 6.5-дюймовим сенсорним екраном, двома USB портами, Apple CarPlay, Android Auto, супутниковим і HD радіо і 4 динаміками. У її базу також увійшли тканинна обшивка, автоматичний клімат-контроль, камера заднього виду і 17-дюймові колеса. Набір безпеки «EyeSight Driver Assist Technology» гарантує круїз-контроль, перед аварійне гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і утримання смуги руху. Модель Subaru Forester Premium додає панорамний люк, шкіряне кермо, шість динаміків стерео і точку Wi-Fi. З нею також можна розраховувати на 10 режимів налаштування водійського сидіння, підігрів передніх сидінь, функцію відкидання задніх сидінь, 17-дюймові колеса з легкого сплаву і систему «X-Mode». Модель Sport вирізняється за рахунок наявності перемикачів на кермі і механічного режиму для автоматичної коробки. Крім того, для неї стандартними є світлодіодні протитуманні вогні, 18-дюймові колеса з легкого сплаву, неконтактний електронний ключ, Bluetooth з функцію відправки повідомлення за допомогою голосу, два USB порти і автоматичне дальнє світло. Модель Limited може похвалитися перфорованою шкіряною обшивкою сидінь, двозонним автоматичним клімат-контролем, 8.0-дюймовим сенсорним екраном, функцією Bluetooth голосової відправки повідомлень, двома USB портами позаду, неконтактним електронним ключем, електроприводом дверей багажника, автоматичним дальнім світлом, моніторингом сліпих зон, допомогою при зміні смуги руху і попередженням про перехресний рух позаду. Модель Touring потішить 8 режимами налаштування переднього пасажирського сидіння, підігрівом задніх сидінь, функцією складання задніх сидінь одним натиском на кнопку і підігрівом керма. Вона також отримала покращену версію інформаційно-розважальної системи, аудіосистему «Harman Kardon» з 9 динаміками, навігаційну систему і 8.0-дюймовий сенсорний екран. Додатковим елементом безпеки стала система «DriverFocus», яка контролює стан водія.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 4 Series 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Sienna 2020