Огляд Subaru Forester 2023: стильний всюдихід

24 лютого 2023

Компактний кросовер Subaru Forester 2023 року пропонує просторий та якісний салон та щедре оснащення асистентами. Його стандартний повний привод додає впевненості на будь-яких дорогах. Єдиним вагомим недоліком Forester є двигун. Так, він допомагає заощадити пальне, але навряд чи вразить вас динамікою поїздки. Чи варто купити новий Субару Форестер 2023? Спочатку ознайомтесь з коротким оглядом авто.

Вибрати новий Субару Форестер 2023 в каталозі Automoto.ua

Нове в 2023 році

Forester не отримав змін для 2023 модельного року. 

Кому варто купити?

Subaru Forester буде цікавим варіантом для любителів активного відпочинку (туристів, гірськолижників, велосипедистів), а також для сімей з дітьми, які потребують додаткового простору в салоні та підвищеної безпеки.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Між моделями Forester 2022 і 2023 років немає серйозних відмінностей. Тому, можна розглянути варіанти кросовера з пробігом. Зробити вибір допоможуть відгуки про Субару Форестер, які Automoto.ua збирає в один каталог з усього інтеренту.

Subaru Forester або Subaru Outback

Subaru Outback пропонує кілька переваг в порівнянні зі своїм компактним “братом”. З Аутбек ви отримаєте більший вантажний відсік, вищу буксируальну можливість та опціональний потужний двигун з турбонаддувом, хоча обидві моделі мають однакову базову силову установку. З іншого боку, Forester пропонує простішу інформаційно-розважальну систему та багато аналогічних функцій безпеки. Водночас стартова ціна Форестер є нижчою приблизно на 2 000$. Правильний вибір для вас може залежати від особистих уподобань та бюджету.

Subaru Forester або Toyota RAV4 

РАВ4 - один з найпопулярніших кросоверів у своєму класі завдяки спортивному вигляду, економному двигуну та комфортному салону.

Subaru Forester або Honda CR-V

Honda зуміла поєднати в CR-V усі переваги кросовера: економію пального, просторий салон, великий багажник та динамічні характеристики. Все це робить CR-V сильним конкурентом Forester 2023.

Subaru Forester або Volkswagen Tiguan

Тігуан став популярним завдяки комфортному салону та високому рівню безпеки. Він має сучасний дизайн та непогані характеристики, що зробили його популярним в своєму класі.

Салон

Салон Subaru Forester 2023 року просторий і комфортний. Зручні сидіння з опорою для спини дозволяють водію та пасажирам здійснювати поїздки на великі відстані без дискомфорту.

Інтер’єр кросовера виглядає добре скомпонованим. Дизайнери використали м’які поверхні та приємний на дотик пластик. В цілому, в інтер’єр Subaru Forester виглядає приємно, хоча він і поступається у вишуканості Хонда CR-V та Мазда СХ-5.

 

 

Сучасна інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном, яка дозволяє взаємодіяти з різними функціями Forester. Як стандартний, так і доступний сенсорний екран працюють з інформаційно-розважальним програмним забезпеченням Subaru Starlink. Хоча графіка виглядає не надто яскраво, система досить зручна для користувача. Структура меню проста, піктограми великі, а сенсор швидко реагує на введення. На приладовій панелі також є кнопки для аудіо та клімат-контролю.

Багажник Subaru Forester 2023 року має об'єм від 509 до 1768 літрів за умови складання задніх сидінь. Передбачена зручна “фішка”:  підлога з можливістю регулювання висоти, що дозволяє змінювати об'єм від 509 до 584 літрів залежно від висоти підлоги. Це робить вантажний відсік Subaru Forester одним з найбільш містких у своєму класі.

Відео тест-драйв Subaru Forester 2023 року

Технічні характеристики

Subaru Forester 2023 поставляється в комплектації з 2,5-літровим бензиновим двигуном з потужністю 182 к.с. та крутним моментом 239 Нм. Доступні 6-ступінчаста механіка та 8-швидкісний автомат. Час розгону до 100 км/год (з АКПП) займає близько 9,5 секунд.

Гібридна версія оснащена бензиновим 2,0-літровим двигуном, електромотором на 150 к.с. та 7-ступеневою коробкою-автомат Загальна потужність гібрида Форестер складає 220 к.с. В такій версії кросовер розганяється до 100 км/год за 8,5 секунд.

Повний привод є стандартним для всіх комплектацій Subaru Forester 2023.

Середня витрата пального Субару Форестер:

  • 8 л/100 км - бензинова версія,
  • 6 л/100 км - гібридна версія. 

Forester не створений для суцільного бездоріжжя, але цілком впорається з розбитою ґрунтовою дорогою. Система повного приводу від Subaru дозволяє всім колесам “триматись” за дорогу, а  підвіска прогинається та запобігає різким ударам.

Щоб отримати максимум позашляхових можливостей Forester, оберіть комплектацію Wilderness. Ця модель має солідний дорожній просвіт 23 см, а також додатковий захист, всюдихідні шини та спеціальні режими руху.
 

 Характеристики Subaru Forester 2023 
 Потужність   182 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,5 с 
 Максимальна швидкість   190 км/год 
 Середня витрата палива   8 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   63 л 

 

Безпека

Subaru Forester 2023 року отримав щедрий набір технологій безпеки та помічників водія. Серед основних асистентів можна виділити:

  • систему відеомоніторингу дорожньої ситуації, яка допомагає уникнути зіткнення та зменшує ризик наїзду на пішоходів або інші автомобілі, а такою включає розпізнавання дорожніх знаків, систему контролю сліпих зон;
  • система моніторингу "мертвих зон" та попередження водіїв про небезпеку, яка виникає, коли ви повертаєте заднім ходом з місця парковки;
  • система автоматичного гальмування під час руху заднім ходом, що допомагає уникнути зіткнення з перешкодами під час паркування;
  • система автоматичного переключення дальнього світла на ближнє при зустрічі з іншими автомобілями;
  • адаптивний круїз-контроль, що дозволяє підтримувати безпечну відстань до автомобіля, який їде перед вами;
  • система попередження виїзду за межі смуги руху, що дозволяє підтримувати автомобіль в межах своєї смуги руху.

Розміри та вага

  • Колісна база - 267 см,
  • Довжина - 462 см,
  • Ширина -181 см,
  • Висота - 173 см,
  • Кліренс - 22 см.

Вага кросовера коливається від 1490 до 1580 кг.

Можливі комплектації

Subaru Forester 2023 випускається в шести комплектаціях: Base, Premium, Sport, Wilderness, Limited і Touring. Ціна Субару Форестер починається з 26 395$.

 

Попередній огляд Огляд Volvo S60 2023: скандинавський люкс
Вибрати седан Вольво С60 2023 на Automoto.ua
Вибрати новий Хюндай Санта Фе 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Hyundai Santa Fe 2023 року 2023: сімейний варіант