Огляд Hyundai Santa Fe 2023 року 2023: сімейний варіант

27 лютого 2023

Hyundai Santa Fe 2023 року - зразок відмінного поєднання якості та вартості у своєму класі. Однією з головних переваг Santa Fe є те, що його стартова ціна не відображає довгий список зручностей. Цей Hyundai має велику кількість стандартних функцій, а також такі корисні технології, як бездротовий Apple CarPlay і Android Auto. Не викликає нарікань і шикарний просторий салон. Однак чи має новий Хюндай Санта Фе 2023 недоліки?

Вибрати новий Хюндай Санта Фе 2023 на Automoto.ua

Нове в 2023 році

Зміни в доступності деяких опцій.

Кому варто купити?

Hyundai Santa Fe 2023 сподобається тим, хто шукає великий, просторий автомобіль з відмінними характеристиками безпеки та щедрим комплектом технологій. Крім того, цей автомобіль ідеально підійде для сімей з дітьми завдяки внутрішньому простору та багатофункціональності. Люди, які люблять довгі подорожі, також оцінять комфорт Хендай Санта Фе 2023 модельного року. Загалом, цей позашляховик варто розглянути кожному, хто шукає зручний та надійний новий SUV з чудовим поєднанням ціни та якості.

 

Нове чи вживане авто?

Дивіться також каталоги:

Хендай залишив без змін технічні характеристики Санта Фе. Натомість виробник “перетасував” опції в списку комплектацій та відмовився від пакету SEL Convenience. Модель SE і вище тепер мають передні вікна з акустичним ламінуванням для покращення звукоізоляції та освітлення біля дверей. Нове стандартне обладнання SEL включає шкіряне кермо, задні сонцезахисні шторки, адаптивний круїз-контроль на основі навігації та 10,3-дюймовий центральний сенсорний екран. Останній також тепер став стандартним для кожної гібридної моделі разом із навігаційною системою, яка приймає оновлення “по повітрю”. Плагін-гібрид тепер поставляється в стандартній комплектації з напівавтономним режимом водіння Hyundai Highway Driving Assist і більшим сенсорним екраном.

В цілому, можна купити Хюндай Санта Фе минулих років випуску, адже повне оновлення позашляховик отримав в 2021 році. 

Ціна нового Hyundai Santa Fe 2023 року в Україні - від 40 100$.

Hyundai Santa Fe або Hyundai Tucson

Hyundai Tucson та Santa Fe поєднує кілька спільних рис. Обидва позашляховики мають схожі технічні характеристики та висококласні салони. І хоча Tucson відноситься до меншого класу, обидві моделі вміщують однакову кількість пасажирів і вантажів. Ці Hyundai оснащені базовими чотирициліндровими двигунами, але Santa Fe 2023 пропонує потужніший силовий агрегат, якого ви не можете отримати в Tucson. Те, що вигідно відрізняє Tucson від його “старшого брата”, це краща економія пального та нижча ціна. 

Hyundai Santa Fe або Kia Sorento

Kia Sorento і Santa Fe побудовані на одній платформі, і це є причиною їх подібності. Вони пропонують однакові двигуни та показники витрати пального, аналогічні стандартні та доступні функції. Що відрізняє ці позашляховики, то це вартість та наявність третього ряду. Якщо вашим пріоритетом є ціна, то Santa Fe є ідеальним вибором. Sorento стане кращим вибором для покупців, які готові витратити трохи більше на третій ряд. 

Салон

Всередині дворядного салону Hyundai Santa Fe можуть розміститися до п'яти осіб. В обох рядах достатньо місця, а сидіння забезпечують належну підтримку. 

Інтер'єр Hyundai Santa Fe 2023 оформлений в мінімалістичному стилі з кількома акцентами з металу та дерева. Салон також має підсвітку з багатьма налаштуваннями, яка створює незвичайну атмосферу.

 

 

Центральна консоль містить 8- або 10,25-дюймовий сенсорний екран, що включає мультимедійну систему та систему керування кліматом. 

До стандартних інформаційно-розважальних функції входять бездротові Apple CarPlay і Android Auto, Bluetooth, чотири порти USB і HD Radio. Серед опцій можна вибрати навігацію, бездротову зарядка пристроїв, преміальну аудіосистему Harman Kardon із 12 динаміками та 12,3-дюймову цифрову приладову панель.

Нова Hyundai Santa Fe 2023 року - машина з великим багажником об'ємом 634 л. Вантажний простір можна збільшити до 1799 л.

Відео тест-драйв Hyundai Santa Fe 2023 року

Технічні характеристики

Hyundai Santa Fe 2023 року має кілька варіантів двигунів, залежно від ринку продажів. Один з найпоширеніших варіантів в Європі - це 2,2-літровий турбодизель CRDi на 202 к.с. та 440 Нм крутного моменту. Мотор поєднується з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач та системою повного приводу HTRAC.

Дизель Hyundai Santa Fe розганяється до 100 км/год за 9,1 с та розвивати максимальну швидкість 203 км/год. Середня витрата палива для цього автомобіля складає 6,0 л/100 км.

В Азії та США доступний 2,5-літровий бензиновий двигун, який видає 191 “конячок” та 245 Нм крутного моменту. Він працює разом з автоматом-восьмиступкою та переднім або повним приводом. В передньоприводній комплектації позашляховик витрачає в середньому 8,7 л/100 км. Також передбачена потужніша модифікація з двигуном на 281 кінських сил і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням.

Hyundai Santa Fe 2023 року також доступний у гібридній версії з 1,6-літровим чотирициліндровим двигуном та синхронним електромотором загальною потужністю 225 к.с. Ця версію оснащена 6-ступінчастою коробкою-автомат та виключно повним приводом. Літій-іонна батарея ємністю 12,4 кВт/год з можливістю швидкої зарядки дозволяє гібриду Santa Fe проїхати на електриці до 50 км. За даними виробника, середня витрата палива для гібридної версії Santa Fe становить близько 6,0л/100 км.
 

 Характеристики Hyundai Santa Fe 2023 
 Потужність   202 к.с. 
 Час розгону до 100 км/год   9,1 с 
 Максимальна швидкість   203 км/год 
 Середня витрата палива   6,0 л/100 км 
 Об'єм паливного бака   54 л 

 

Безпека

Santa Fe оснащений набором актуальних технологій безпеки, які полегшують керування автомобілем та роблять його безпечнішим. Позашляховик “вміє” виявляти пішоходів та велосипедистів на дорозі та автоматично зупинятись у випадку небезпечної ситуації, розпізнавати дорожні знаки та автоматично паркуватись.

Набір асистентів водія залежить від конкретної комплектації. 

Розміри та вага

  • Довжина - 477 см,
  • Ширина - 190 см,
  • Висота - 171 см,
  • Кліренс - 185 мм.

Важить позашляховик від 1785 кг до 1990 кг, залежно від комплектації.

Можливі комплектації

Назви комплектацій Хендай Санта Фе відрізняються залежно від ринку. Європейським покупцям доступні специфікації Classic, Comfort, Style та Premium або ж Dynamic, Elegance і Top. У США це  SE, SEL, Limited та Calligraphy.

Попередній огляд Огляд Subaru Forester 2023: стильний всюдихід
Вибрати новий Субару Форестер 2023 в каталозі Automoto.ua
Вибрати новий Порше Тайкан 2023 на Automoto.ua
Наступний огляд Огляд Porsche Taycan 2023: нова класика