Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018

20 лютого 2018

Сучасний Subaru Outback - це приклад автомобільних метаморфоз. Автомобіль з роками перетворювався з простого універсалу на щось, більше схоже на компактний кросовер. Насправді неважливо як ви назвете цього представника Subaru, роботу він свою виконує добре. Нинішній Outback, мабуть, один із найбільш рекомендованих автомобілів для чималого загалу покупців. Він пропонує: внутрішній простір, комфорт, місткість, довгострокову гарантію, стандартний повний привід та хороший дорожній просвіт. Два останніх пункти допомагають справляться з примхами погоди і природи. Додайте сучасні технології безпеки, системи допомоги і технології типу CarPlay/Android Auto, і привабливість Outback зросте.

Огляд тест-драйву: Subaru Outback 2018

Вам сподобається

Практичний Subaru Outback 2018-го модельного року відповідає багатьом потребам. Тим, кому потрібен невеликий кросовер з пристойним рівнем економії і надійності, хорошою вартістю перепродажу та непохитною безпекою, варто звернути увагу на Outback. У місцях, де погода є особливо примхливою, придбання Subaru це порятунок.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви прагнете більш масивний універсал з «атлетичними» манерами, погляньте в сторону трохи меншого Volkswagen Golf Alltrack. А тим, хто зосереджений на винятковості брендів, варто розглянути Audi Allroad або Volvo V60 Cross Country з турбодвигунами.

Нове у 2018 році

У поточному році перелік оновлень чималий, включно з кращою інформаційно-розважальною системою, додатками «Apple CarPlay» і «Android Auto», переглянутою передньою частиною кузова та покращеннями салону. А звукоізоляційне скло та переглянута підвіска зробили Outback більш затишним всередині і плавним на дорозі.

Враження від їзди

Платформу Outback ділить з Subaru Legacy, тому трохи дивним є той факт, що на дорозі він відчувається більше як седан, хоча і зі збільшеним дорожнім просвітом. Цей аспект допомагає автомобілю краще справлятися з нерівностями дороги, але і погіршує точність входження в повороти. Чотирьохциліндровий двигун, задіяний у більшості моделей Subaru Outback, гарантує цілком адекватні прискорення й утримання потужності. Стандартний варіатор грає на користь економії, але працює він трохи не так, як традиційна автоматична коробка. Шестициліндровий двигун моделей вищої комплектації потішить більшою потужністю, але коштуватиме дорожче. Приємним є той факт, що зовнішність а ля кросовер це не просто комерційна хитрість. При 22 см дорожнього просвіту, чудовій системі повного приводу з X-Mode, Outback здатний доставити вас значно далі, ніж переважна більшість універсалів.

Найкращі характеристики

Стандартним для усіх Outback став X-Mode. Він створювалася для того, щоб автомобіль залишався спокійним навіть за складних умов. Його бонусом стала наявність контрольованого спуску з гори, який перебирає на себе контроль за гальмуванням.

Інформаційно-розважальна система Outback була оновлена для 2018 модельного року. Покращення, яких так чекали, здивували. Функція інтеграції смартфонів «Apple CarPlay» і «Android Auto» тепер стандартна.  

Детально про автомобіль Subaru Outback

Інтер’єр

Усі Outback мають п’ятимісну конфігурацію. Як і решта Subaru універсал дуже просторий. Місця позаду вистачить усім, крім того у багажне відділення вміщається чимало речей. При розкладених задніх сидіннях об’єм багажника становить 1.0 м3, при складених – 2.1 м3. Передні сидіння теж не розчаровують, гарантуючи комфорт і надійну підтримку. Водію пощастило отримати хорошу видимість. До елементів управління легко дістатися і користуватися. В 2018-му сидіння моделей Субару Аутбек нижчої комплектації оздоблені тканиною, у той час, як моделям вищої комплектації дісталася шкіра. У комплектації Touring універсал цілком зійде за автомобіль класу люкс.

Екстер’єр

Останнє покоління Outback продовжило тенденцію поступового перетворення з універсалу на кросовер. Рестайлинг Субару Аутбек 2018-го року ще більше підкреслил цей факт. Найбільше зміни помітні попереду, де шестикутна решітка радіатора відтепер оснащена логотипом бренду. Новими стали головні фари, нині пропонуються екземпляри, які реагують на повороти керма. Доповнюють сучасну зовнішність рейлінги даху і облицювання нижньої частини кузова. Дверні пороги виконують функцію підніжок.

Базова комплектація

Нинішній Субару Аутбек постачається у чотирьох комплектаціях: базовій, Premium, Limited і Touring. Найдешевший Outback отримав: систему повного приводу з X-Mode, варіатор, водійське сидіння з 6 механічними режимами налаштування, автоматичні головні фари, круїз-контроль, 17-дюймові колеса, 6.5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи з Bluetooth, «Android Auto» і «Apple CarPlay». У комплектації Premium передбачені: 8.0-дюймовий екран, CD-програвач, ще 2 динаміки (загалом 6), двозонний клімат-контроль, водійське сидіння з 10 режимами налаштування з електроприводом, протитуманні вогні, підігрів передніх сидінь та чотири USB-порти, включно з двома позаду.

Опційне обладнання

Піднімаючись по переліку опцій, ви можете розраховувати на дуже корисні системи безпеки і допомоги, відомі як набір EyeSight. До нього увійшли: адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, допомога руху по смузі, передаварійне гальмування та, навіть, автоматичне гальмування при зворотному русі. Також доступні: електропривод дверей багажного відділення з програмованою максимальною висотою, навігаційна система з активацією голосом, шкіряна обшивка та аудіосистема «Harman/Kardon».

Технічні характеристики Субару Аутбек 2018

Автомобілі Subaru використовують двигуни типу «боксер», у яких поршні протилежних циліндрів рухаються рівно-віддалено. Така конфігурація понижує центр тяжіння, що у свою чергу покращує керованість. Для Outback 2018 року доступні два двигуна. Стандартним став 2.5-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 175 кінських сил та 236 Нм. Витрата пального перебуває на рівні 11.4 л/100км у міському та 8.5 л/100км у заміському циклах. Більше потужності, а саме 256 кінських сил та 335 Нм, пропонує 3.6-літровий шестициліндровий двигун. Витрата пального становить 14.0 л/100км у місті та 10.5 л/100км за його межами. Обом двигунам пару складає варіатор, привід стандартно повний.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Malibu 2018