Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2020

27 березня 2020

Tesla Model S 2020 року - це одна з найпопулярніших моделей компанії Tesla Motors, створеної відомим Елоном Маском. Model S володіє блискавичним прискоренням і великим запасом ходу. Салон цього автомобіля виконаний з високоякісних матеріалів. Сенсорний екран інформаційно-розважальної системи має чудову графіку, але може відволікати водія під час водіння.

Огляд тест-драйву: Tesla Model S 2020

Нове в 2020 році

  • Збільшений запас ходу
  • Безкоштовна зарядка в деяких регіонах 

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Цей автомобіль - найкращий вибір для тих, хто віддає перевагу хорошій продуктивності, великому запасу ходу і передовим технологіям. Цей розкішний седан відмінно підійде для експлуатації в міських умовах, але його заряду може не вистачити на тривалі поїздки.

Нове або б/в авто?

Тесла класифікує свої транспортні засоби не за модельним років, а за роком випуску. Model S 2020 року відноситься до першого покоління, яке датується майже десятиріччям. Купівля нової Tesla Model S дасть вам кілька переваг у порівнянні із вживаною моделлю. Автомобіль 2020 року пропонує найбільший запас ходу, коли-небудь доступний для електромобілів.

В середині 2019 року Tesla оголосила, що покупці нових Model S і Model X зможуть безкоштовно заряджати свої авто у загальнонаціональній мережі Supercharger Tesla. Спочатку це було доступно для всіх власників машин Tesla 2012-2017 років випуску, але компанія почала виставляти рахунки новим власникам за цю послугу.

У попередні роки Model S була доступна в комплектаціях з меншим запасом ходу, ніж у моделей 2020 року. Варто відзначити, що ви можете купити старий автомобіль Тесла безпосередньо у автовиробника.

Tesla Model S або Porsche Taycan?

Porsche Taycan - це гідний конкурент Tesla Model S. Taycan поєднує в собі швидке прискорення і спритне управління. Tesla пропонує більше вантажного простору, і хоча кожне з цих авто має розкішний інтер'єр, якість збірки Porsche значно краща, ніж у Tesla. Model S має 17-дюймовий сенсорний екран, в той час як Taycan - 10,9-дюймовий основний сенсорний екран, вигнутий 16,8-дюймовий цифровий приладовий щиток і третій додатковий дисплей.

Передбачуваний запас ходу Тесли становить від 215 до 245 км, що трохи більше, ніж у Тайкан. До того ж, Porsche Taycan обійдеться вам значно дорожче, ніж Tesla Model S.

Tesla Model S або Tesla Model X?

Model X - це кросовер. Авто пропонує кілька очевидних переваг перед седаном Model S. Модель має набагато більше вантажного простору і вміщує до семи чоловік. Model S має невелику перевагу в керованості за рахунок форми кузова, але Model X досить спортивна, як для позашляховика.

Model X коштує приблизно на 5000 доларів дорожче, ніж седан. Запас ходу Model S становить від 215 км до 245 км, а ось Model X може проїхати від 190 до 220 км без підзарядки. Обидва автомобілі дуже схожі, тому остаточний вибір залежить від ваших уподобань.

Технічні характеристики

Tesla Model S обладнана літій-іонним акумулятором на 100 кіловат-годин і двома електродвигунами. Ця силова установка дає Model S одне з найшвидших прискорень серед всіх автомобілів.

Стандартна Model S Long Range Plus може розігнатися до 100 км на годину приблизно за 3,7 секунди, а Model S Performance знадобиться всього 2,4 секунди.

За оцінками Тесли, базова модель S Long Range Plus може проїхати до 240 км без підзарядки. Батареї Model S Long Range повинно вистачити на 230 км шляху, а Model S Performance - до 215 км.

Витрата Model S в паливному еквіваленті становить 2,1 л - 2.4 л на 100 км по шосе і в умовах міста відповідно.

Дана модель має хорошу керованість як для великого седана. Стандартний повний привід і низький центр ваги завдяки важким батареям під підлогою в центрі автомобіля забезпечують відмінне зчеплення з дорогою.

Відео тест-драйв Tesla Model S 2020 року

Салон

Tesla Model S вміщує п'ять чоловік. Передня частина салону здається відкритою і просторою, так як під капотом немає двигуна.

У другому ряду достатньо місця для ніг навіть дуже високих людей, але похилий дах може створити незручності деяким пасажирам на задньому сидінні.

Модель S оснащена потужним 17-дюймовим інформаційно-розважальним сенсорним екраном. Цей дисплей має відмінну графіку, але часто відволікає водіїв від дороги. В автомобілі немає ніяких фізичних елементів управління, окрім кількох кнопок на кермі.

Безпека

Model S поставляється в стандартній комплектації з функцією автопілота, яка включає в себе адаптивний круїз-контроль і допомога в утриманні смуги руху, спрямована на підтримку заданої швидкості і утримання відстані до інших автомобілів. Ця модель обладнана такими активними функціями безпеки, як попередження при прямому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування і моніторинг сліпих зон.

Удосконалена версія автопілота під назвою «Повна можливість самостійного водіння» є додатковою функцією. Ви також можете обладнати автомобіль системами автоматичної допомоги при парковці і функцією виклику авто Summon Pass.

Однак Model S не здатна до повноцінного автономного водіння. Водій як і раніше повністю відповідає за безпечну експлуатацію автомобіля.

Розміри і вага

Довжина Tesla Model S становить 4,87 метра. Споряджена маса цього авто коливається від 2215 кг до 2240 кг.

Можливі комплектації

Tesla Model S 2020 року доступна в комплектаціях Long Range Plus і Performance. Модель Long Range забезпечує близько 25 км додаткового запасу ходу і коштує на 20 000 доларів менше, ніж варіація Performance. Однак автомобіль в комплектації Performance може розганятися до 100 км на годину - приблизно на 1,3 секунди швидше, ніж Model S Long Range Plus.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2020
Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2020
Огляд тест-драйву: BMW I3 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW I3 2020