Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2018

1 листопада 2018

Сучасний Toyota Prius це один з найкраще продаваних гібридів на ринку. Четверте покоління хетчбеку славиться репутацією надійності і безпеки. Крім того, автомобіль гарантує ледь не кращий рівень економії пального. Продуманий Toyota Prius 2018 року пропонує радикальну стилізацію та покращений салон на п’ятьох людей. На розсуд покупця представлено сім комплектацій, під капотом кожної з яких приховано 1.8-літровий двигун і невеликий електричний мотор, які разом гарантують 122 кінських сили та 3.0 л/100км витрати у змішаному циклі. Створений у Японії Prius підтримує золоті стандарти гібридних автомобілів. Конкурує він з Chevy Volt, Kia Niro, Hyundai Ioniq, Ford C-Max Hybrid, Toyota Camry Hybrid і Honda Accord Hybrid.

Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте доступний, місткий гібридний автомобіль з одним з найкращих рівнів економії пального і найвищими рейтингами надійності, зверніть увагу на Toyota Prius 2018 року. Ціна базової моделі вражає збалансованістю. Потішить автомобіль ще й надійністю.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хоча і виконаний у вражаючому, футуристичному стилі Prius не всім припаде до смаку. Більш традиційний дизайн пропонують Kia Niro, Hyundai Ioniq і Chevy Volt. Переважаючи більшість суперників в плані економії, Prius поступається Ford C-Max Hybrid в плані потужності і простору заднього сидіння.

Нове у 2018 році  

Зміни Toyota Prius у поточному році мінімальні. Великий 11.6-дюймовий дисплей «HD Multimedia», який зустрічається хіба що у автомобілях Tesla, нині увійшов у базу моделей найвищої комплектації Prius Four і Prius Four Touring.

Враження від їзди

Плавний і точний Prius тішить комфортом, затишком і легкістю керування. Не позбавлений він і спритності. Перед нами аж ніяк не спортивний автомобіль, але управління навіть дуже спортивне, чого не можна було сказати про попередні покоління. Крен кузова при входженні в повороти зведений до мінімуму, а управління легке і точне, хоча і не дотягує до рівня Mazda3 чи Honda Civic. Їзда комфортна навіть на досить поганому покритті. На шосе автомобіль поводиться більш ніж похвально, перевершуючи попередників. Потужності силової установки вистачає на задовільний розгін, так сотня досягається приблизно за 10.0 секунд. Але найбільшою перевагою хетчбека є рівень економії пального, а саме 3.0 л/100км у змішаному циклі. Характеристики Toyota Prius 2018 потішать як захисників навколишнього середовища, так і шанувальників комфортної їзди.

Найкращі характеристики

Стандартним для кожної моделі став набір систем безпеки «Safety Sense P». У нього потрапили адаптивний круїз-контроль, функція виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, допомога управлінню, автоматичне дальнє світло та автономне гальмування.

Доступна для моделей вищої комплектації розумна система допомоги паркуванню спрощує процес паралельного паркування. Сенсори, вмонтовані у кузов, співпрацюють з системою сонарів для виявлення потенційного, вільного місця, а потім скеровують гібрид на нього. Водієві залишається оперувати лише педаллю гальм та важелем перемикання передач.

Детально про автомобіль Toyota Prius

Інтер’єр

Всередині Toyota Prius пропонує приємний мікс технологічності, комфорту та виняткової якості збірки. З елементами управління розташованими у центрі, між водієм і переднім пасажиром, логіка розробників спочатку дивує, але до розташування швидко звикаєш і користуєшся всім на автоматі. Водійська позиція низька, що декому може не сподобатися. Якість матеріалів оздоблення, включно з новою, штучною шкірою, знаходиться на високому рівні. Незначна висота центральної консолі надає передній частині відчуття простору. Позаду місця теж вистачить усім. Моделі нижчої комплектації пропонують 6.2-дюймовий кольоровий екран інформаційно-розважальної системи, в той час як топові версії потішать екраном на 11.4 дюйми.

Відео тест-драйв Toyota Prius 2018 року

Екстер’єр

Попередні покоління хетчбеку були позбавлені виразності. Нині все змінилося. Команда розробників добряче подумала і сучасний Prius можна назвати як завгодно, але не нудним. Про автомобільну красу, як і про будь-яку іншу, можна сперечатися довго, але футуристичні лінії та авангардне освітлення точно виділить автомобіль з натовпу. Сучасні Prius довші, нижчі та ширші за попередників, крім того, більш аеродинамічні.

Базова комплектація

Перелік стандартного оснащення моделі початкового рівня Prius Two зовсім не базовий. Кольорові дисплеї на 4.2 дюйми інформаційно-розважальної системи, 6.2-дюймовий сенсорний екран, AM/FM/CD Entune аудіо на 6 динаміків, USB порт, Bluetooth, система «Siri eyes-free», функція розпізнавання голосу, три режими управління, круїз-контроль, рульова колонка, яка налаштовується по куту і вильоту, камера заднього виду, контроль стабільності, протибуксувальна система та вісім подушок безпеки є стандартним для найдешевшої моделі Prius. До бази також увійшов набір систем безпеки «Safety Sense P».

Опційне обладнання

Модель Prius Three пакет «Advanced Technology» доповнить люком даху  з електроприводом та проекційною приладовою панеллю на вітровому склі. Пакет «Premium Convenience» потішить 7.0-дюймовим сенсорним екраном, навігацією, аудіосистемою «JBL» на 10 динаміків, покращеною системою розпізнавання голосу та багатьма іншими функціями і системами. Моделі вищої комплектації Prius Four і Prius Four Touring нині стандартно постачаються з 11.6-дюймовим дисплеєм «HD Multimedia».

Під капотом

За потужність Toyota Prius відповідають 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун та електричний мотор, які разом гарантують 122 кінських сили. Пару їм складає варіатор. Розгін до сотні відбувається за 10.0 секунд. Витрата Toyota Prius 2018 перебуває на рівні 3.1 л/100км у міському, 2.9 л/100км у заміському та 3.0 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2018
Огляд тест-драйву: BMW X3 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X3 2019