Огляд тест-драйву: BMW X3 2019

2 листопада 2018

Сучасний BMW X3 це один з самих крутих представників найпопулярнішого автомобільного класу. За увагу і гроші вибагливих покупців він змагається з Mercedes-Benz GLC, Lexus NX, Audi Q5 і Acura RDX. Виділитися на їх фоні йому допомагає той факт, що він був найпершим серед таких, так би мовити, законодавець сегменту. Окрім відомої емблеми і німецького родоводу нинішній X3 демонструє справжній характер BMW. Відображається це у схильності до динаміки і здатності доставляти задоволення від їзди, пропонуючи останні технології та високий рівень комфорту. Красунчика не вдасться назвати дешевим, але він точно вартий уваги.

Огляд тест-драйву: BMW X3 2019

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати вишуканий, компактний кросовер з хорошим переліком двигунів, точним управлінням, привабливою стилізацією та відомою емблемою, погляньте в сторону BMW X3 2019. Окрім всього, перед нами ледь не єдиний представник класу з заднім приводом.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Навіть базова модель X3 не є дешевою. Так, новий Infiniti QX50 пропонується на декілька тисяч дешевше, так само як Lexus NX. До того ж очікується, що новий Acura RDX здатний обійти X3.

Нове у 2019 році

Повністю оновлений лише минулого року, BMW X3 тішить появою новою базової моделі з нижчим цінником і приводом на задні колеса. Стандартними стали система контролю дистанції при паркуванні та активна система безпеки «Active Guard» з попередженням про можливе зіткнення та автоматичним екстреним гальмуванням.

Враження від їзди

Можливо, це звучить як кліше, але правди нікуди діти, BMW X3 задає тон у сегменті. Схильність компанії до створення динамічних седанів, які приносять задоволення від їзди, стосується і кросоверів. Навіть найдешевший X3 тішить пристойним показником розгону та точністю управління. Сотні базова модель досягає за 6.3 секунд. Як представниця BMW вона займає лідируючу позицію в плані управління, не в останню чергу завдяки приводу на задні колеса. На додачу до позитивних емоцій від заощаджених коштів, покупець отримує майже традиційний седан BMW 3 Series. Чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує необхідний запас потужності. Тим, кому цього виявиться замало, варто поглянути в сторону моделі X3 M40i з шестициліндровим турбодвигуном. Завдяки йому сотні автомобіль досягає за 4.8 секунди. Пару двигунам складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач BMW X3. А завдяки системі «Driving Dynamics Control» водій має змогу підлаштувати автомобіль під себе. Так, у режимі «Sport+» багатьом управління може здатися занадто жорстким, але завдяки опції «Individual» можна налаштувати його, не змінюючи решту «агресивних» аспектів. Ті, хто планує використовувати компактний BMW для їзди по грунтовим дорогам, будуть потішені хорошим кліренсом.

Найкращі характеристики

Модель X3 M40i це ідеальне рішення для тих, хто вагається між спортивним седаном і кросовером. З достатнім запасом потужності від шестициліндрового турбодвигуна, точним управлінням та відмінними гальмами, водій точно залишиться задоволеним. Крім того, X3 подужає ті ділянки шляху, де закінчується асфальт.

Компанія майже створила диво, запропонувавши компактний кросовер з просторим салоном як спереду, так і позаду та ще й з містким багажним відділенням. Багато водіїв оцінять потрійну систему складання заднього сидіння, яка дозволяє прибрати центральну секцію для перевезення довгих предметів.

Детально про автомобіль BMW X3

Інтер’єр

Кросовер X3 має ту саму стилістичну естетику, що і решта сучасних творінь німецького бренду. У верхній частині приладової панелі BMW X3 розташовано дисплей, контролер iDrive та унікальний перемикача передач. На високому рівні знаходиться ергономіка салону. Звісно, перше, що помічаєш, це масивність, але інтер’єр не позбавлений вишуканої простоти і преміум відчуття. Елементи управління зрозумілі у розташуванні і прості у використанні. Але контролер iDrive для пошуку функцій краще все ж використовувати у стані спокою, а не під час руху. Те, що дійсно вражає, це внутрішній простір. Водій і передній пасажир отримують вдосталь особистого простору, нічого поганого не можуть сказати і задні пасажири. Об’єм багажника BMW X3 ледь не кращий у класі.

Відео тест-драйв BMW X3 2019 року

Екстер’єр

Якщо вам здається, що цей компактний кросовер став більшим, все нормально, це дійсно так. Новий кузов BMW X3 за розміром переважає навіть перших BMW X5. Але автомобіль добре справляється з габаритами і не виглядає громіздким. Опційні 20 і 21-дюймові колеса виглядають вражаюче, а широка посадка додає відчуття стабільності. Співвідношення головних фар, решітки радіатора та інших елементів виглядає більш цілісно, ніж це було раніше. Це стосується і задньої частини, де фари плавно переходять у двері багажного відділення. Модель X3 M40i одягнули у більш агресивний листовий метал з глибшими переднім і заднім бамперами. Виразнішими здаються колеса.

Базова комплектація

Навіть нова базова модель sDrive30i тішить переліком оснащення. До її бази потрапили: електропривод дверей багажника, тризонний клімат-контроль, 10 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, обшивка зі штучної шкіри, склоочисники з сенсорами дощу, універсальний відкривач дверей та, для моделей 2019 року, сенсори паркування. Новинкою стала активна система «Active Guard» з попередженням про можливе зіткнення та гальмівною системою «Automatic City Collision Mitigation», яка здатна автоматично задіяти гальма в разі виявлення можливості зіткнення. Стандартна інформаційно-розважальна система «iDrive» пропонує 10.25-дюймовий екран та AM/FM/HD програвач з 12 динаміками, USB портом і Bluetooth. Сполучення Apple CarPlay доступне, але як опція. Власників телефонів на Android чекає розчарування, адже Android Auto не підтримується.

Опційне обладнання

Модель X3 xDrive30i додасть систему повного приводу. Ця ж модель пропонує три комплектації: xLine, Luxury і M Sport. Найперша Luxury, на приклад, потішить додатковою порцією хрому, у той час як M Sport додає спортивного шику. Опцій вистачає як окремо, так і поєднаних у групи. Група «Convenience» додає підтримку попереку, функцію доступу без ключа, супутникове радіо і панорамний люк. Група «Premium» подбає про наявність проекційної приладової панелі на вітровому склі, навігації, Apple CarPlay та підігріву керма з сидіннями. Група «Executive» пропонує світлодіодні фари, цифрову приладову групу, допомогу при паркуванні, систему кругового огляду з 3D відтворенням і систему контролю жестів «Gesture Control». Модель M40i гарантує більш потужний двигун. Але як і для базової моделі шкіряна обшивка для неї доступна виключно як опція. Окрім  цього, урізноманітнити її комплектацію можна за рахунок пакету «Driver Assistance Plus» з адаптивним круїз-контролем, системою утримання смуги руху. Пакет «Dynamic Handling» потішить динамічною системою управління амортизаторами, гальмами «M Sport» і спортивним управлінням. Окремо пропонується аудіосистема «Harman/Kardon», бездротова зарядка і точка Wi-F.

Під капотом

Цьогорічній базовій моделі sDrive30i та xDrive30i дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сил і 350 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. З повним приводом сотні кросовер досягає за 6.3 секунди. Витрата бензину BMW X3 становить 8.5 л/100км у міському, 6.7 л/100км у заміському та 7.4 л/100км у змішаному циклах. Модель M40i потішить 3.0-літровим шестициліндровим турбодвигуном на 354 кінських сили і 500 Нм. Пару йому складає та сама коробка передач. Розгін відбувається за 4.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 11.1 л/100км у міському, 7.0 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2018
Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Tahoe 2019