Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2020

24 грудня 2019

Достойним уваги у класі гібридних і електричних автомобілів є Toyota Prius 2020. Він отримав продуктивний силовий агрегат, плавну манеру ходу і дуже не високий рівень витрати пального. Салон відзначився двома просторими рядами сидінь і легкими у використанні технологіями. Плюс у хетчбека хороший вантажний об’єм. Цей представник Toyota, можливо, не такий вишуканий і динамічний, як деякі суперники, але він достойний гравець.

Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2020

Нове у 2020 році

  • Стандартним став Apple CarPlay 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Внести Prius у список бажань варто, якщо вашим пріоритетом є економія пального. Не багато конкурентів здатні так економити. Між тим, є сенс розглянути альтернативні варіанти типу Honda Insight чи Hyundai Ioniq. Ще один представник класу це Prius Prime.

Нове чи б/у авто? 

Нинішні моделі належать до покоління, яке з’явилося на 2016 рік. У 2020 стандартними стануть Wi-Fi і Apple CarPlay, а сенсорний екран отримає діагональ 7.0 дюймів. У 2019 році Prius трохи освіжили, змінили модельний ряд і зробили доступною систему повного приводу. У 2018 список доступного оснащення поповнив 11.6-дюймовий дисплей, а у 2017 Prius став першим з стандартним набором безпеки. Зробити вибір не так складно, варто лише вирішити, які системи і технології для вас важливі. В дії залишається принцип, чим старіша модель, тим менше вона коштує.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Toyota Prius чи Honda Insight?

Сучасний Honda Insight приблизно на 30 коней потужніший, ніж Prius, і має майже такий самий рівень витрати пального. У Honda приємніший салон, крім того, він пропонує легкі у використанні технології. Але у Prius більше особистого і вантажного простору. Обидва автомобіля варті уваги, вибір залежить від особистих уподобань і потреб.

Toyota Prius чи Hyundai Ioniq?

Нинішній Hyundai Ioniq  доступний у формі гібриду або повністю електричного автомобіля. Якщо порівнювати економічність, то виграє Ioniq. У автомобілів однакова кількість літрів багажника. Салон Hyundai виглядає добре, але Prius отримав зручніші сидіння і довший перелік стандартного оснащення. У кожного автомобіля є переваги, варто лише обрати.

Toyota Prius чи Toyota Prius Prime?

Основна різниця між Prius і Toyota Prius Prime полягає у тому, що останній це підключаємий гібрид. Новий Prius Prime краще економить пальне, але не такий просторий і не має системи повного приводу. Загалом, вони дуже схожі, зокрема пропонують містке багажне відділення і майже ідентичний перелік оснащення.  

Салон 

Салон Toyota Prius розрахований на п’ятьох людей. Можливо, суперники і пропонують більш вишукані сидіння, але причин для нарікань всередині Prius немає. Обидва ряди гарантують достатньо простору. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих кріплень LATCH. Стилізація інтер’єру приємна, але не надто виразна. Поверхні вкриті достатньо якісними матеріалами, між тим, у класі є суперники з кращими пропозиціями. В залежності від моделі можна розраховувати від 679 до 764 літрів. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 7.0-дюймовий сенсорний екран, 6 динаміків стерео, три USB порти, Bluetooth, точку Wi-Fi та Apple CarPlay. Доступними є люк даху, бездротова зарядка, 11.6-дюймовий сенсорний екран, навігація, аудіосистема «JBL» на 10 динаміків, супутникове і HD радіо.  

Відео тест-драйв Toyota Prius 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність Toyota Prius відповідають 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 122 кінських сили та електричний мотор. Пару їм складає варіатор. Привід стандартно на передні колеса, доступним є повний привід. Розгін до сотні відбувається за 10.0 секунд. Автомобіль не відчувається надто швидким, але і млявим його назвати не вдасться. Проблем з підтриманням необхідної швидкості не буде. Витрата пального Toyota Prius перебуває на рівні 3.1 л/100км у міському, 2.9 л/100км у заміському і 3.0 л/100км у змішаному циклах. Вимоги більшості сучасних водіїв стосовно плавності і стабільності ходу Prius задовольнить. Він впевнено пересувається навіть по не надто хорошим дорогам і входить у повороти. Моделі з повним приводом майже нічим не відрізняються від версій з переднім приводом, за винятком додаткової порції стабільності при поганій погоді. 

Безпека 

Гібридні автомобілі Toyota Prius 2020 постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Автомобіль отримав п’ять з п’яти зірок після проходження краш-тестів. У його базу входять камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху з допомогою управлінню та система перед аварійної безпеки, яка поєднує попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням і виявленням пішоходів. Деякі з зазначених систем і функцій входять до набору «Toyota Safety Sense P». Доступними елементами є активна допомога при паркуванні, передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

Довжина хетчбека становить 457 см, вага складає від 1.365 до 1.460 кг.

Можливі комплектації 

Комплектації Toyota Prius на 2020 рік це L Eco, LE, XLE і Limited. Базова модель Prius L Eco пропонує автоматичний клімат-контроль, кнопкове запалювання, інформаційно-розважальну систему з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, 6 динаміків стерео, три USB порти, Bluetooth, току Wi-Fi та Apple CarPlay. Стандартними елементами допомоги водію стали камера заднього виду, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху з допомогою управлінню та перед аварійна система з автоматичним екстреним гальмуванням і виявленням пішоходів. Модель Prius LE до переліку зазначеного оснащення додає передні/задні сенсори паркування, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду і активну допомогу при паркуванні. У базу моделі Prius XLE входять штучна шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь, електропривод водійського сидіння, підігрів керма і бездротова зарядка. Топова модель Prius Limited вирізняється за рахунок стандартних 10 динаміків аудіосистеми «JBL», проекційної приладової панелі на вітровому склі, 11.6-дюймового сенсорного екрану, навігації, супутникового і HD радіо.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW X5 2020
Огляд тест-драйву: BMW X5 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Accent 2020