Огляд тест-драйву: BMW X5 2020

23 грудня 2019

Нинішній BMW X5 це відмінний, розкішний позашляховик. Він гарантує вишуканий салон, багато стандартного оснащення і легкі у використанні інформаційні технології. Він має продуктивний двигун і адаптивну підвіску, завдяки якій досягається баланс хорошого управління і комфортної їзди. Не бракує транспортному засобу практичності. Буксирувальні можливості обмежуються 3.265 кг. Потішить простором багажне відділення. Бонусом стане не високий рівень витрати пального.

Огляд тест-драйву: BMW X5 2020

Нове у 2020 році 

  • До лінійки приєдналися моделі M50i і M

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Поглянути в сторону BMW X5 2020 року варто у будь-якому випадку. Позашляховик знаходиться на верхівці класу і пропонує майже все, чого може бажати покупець. Не варто, між тим, забувати про вищу, ніж у суперників ціну, та тісний доступний третій ряд сидінь. Якщо бюджет не дозволяє розщедритися на BMW, можна протестувати Lexus RX 350L і Cadillac XT6.

Нове чи б/у авто? 

Редизайн X5 відбувся у 2019 році. В результаті з 10.2 до 12.3 дюймів збільшився сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, а Apple CarPlay став стандартним. У базу автомобіля також увійшли адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення, функція виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. Четверте покоління стало доступним у моделях xDrive40i, xDrive50i і трохи пізніше у sDrive40i з заднім приводом. Оскільки жодна з комплектацій не зазнала суттєвих змін, є сенс поглянути в сторону минулорічних версій. Розщедритися на моделі 2020 доведеться тільки в тому випадку, якщо ви хочете отримати потужніший двигун та геть інший водійський досвід. Дебютантами прийдешнього року стануть X5 M50i і X5 M з силовими агрегатами на 523 і 600 кінських сил відповідно. Плюс кожна з них може похвалитися покращеної системою підвіски і вихлопу, гальмами і колесами. Якщо ви не шанувальник азартної їзди, можна навіть поглянути в сторону попереднього покоління і б/у моделей.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

BMW X5 чи Mercedes-Benz GLE?

Обираючи поміж X5 чи Mercedes GLE, зробити невдалий вибір неможливо. Обидва автомобіля нещодавно пережили редизайн, і на даний момент ділять верхні сходинки класу. Позашляховики гарантують потужні двигуни, продумане управління і комфортну манеру ходу. Салони обох транспортних засобів вміщують до семи пасажирів. При бажанні трохи зекономити, є сенс детальніше познайомитися з GLE, його базова модель має більш збалансовану ціну. Салон у Mercedes теж вийшов трохи більш вишуканим. З іншого боку з BMW ви отримуєте більше технологій. Плюс інформаційно-розважальна система X5 трохи легша у використанні. 

BMW X5 чи Audi Q7?

Ще один відомий гравець класу це Audi Q7. Як і X5 сучасний Q7 вирізняється розкішним салоном, великою кількістю вантажного простору та продуктивними, економними двигунами. Позашляховик Audi легко справляється з нерівностями дороги, гарантуючи комфортну їзду. Він спокійно входить у круті повороти. Якщо говорити про збалансованість ціни, то тут вперед виривається Q7. Бонусом стане стандартний третій ряд сидінь. Обидва позашляховика є гідними представниками класу, але у Audi вийшов кращий баланс ціни і оснащення.

Салон 

Салон BMW X5 стандартно розрахований на п’ятьох людей. Третій ряд це опція, завдяки якій кількість посадочних місць збільшується до семи. Перші два ряди пропонують вдосталь особистого простору і надійну підтримку. Зручно себе почуватимуть навіть високі пасажири. Доступний третій ряд сидінь тісний і його краще залишити дітям. Стандартними стали штучна шкіра і 16 режимів налаштування передніх сидінь з підігрівом. В якості опцій пропонуються справжня шкіра обшивки, 20 режимів налаштування передніх сидінь, функції вентиляції і масажу для передніх сидінь, підігрів другого ряду, підігрів і охолодження тримачів напоїв, підігрів підлокітників і керма. На другому ряду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Інтер’єр позашляховика вирізняється мінімалістичним дизайном і вишуканими матеріалами. Всередину майже не проникає зовнішній шум. Об’єм багажного відділення становить 960 літрів позаду другого ряду і 2047 літрів зі складеними сидіннями. З новими моделями BMW зосередилися на технологіях. У базу автомобіля увійшли інформаційно-розважальна система iDrive з 12.3-дюймовим сенсорним екраном, навігація, Apple CarPlay, 10 динаміків стерео, HD і супутникове радіо, Bluetooth і чимало USB портів. Система iDrive вирізняється чіткою і зрозумілою графікою та швидкістю реакції. Контролювати її можна декількома способами, так, сенсорним екраном розпізнаються жести, окремо передбачені контролер і тачпад на центральній консолі. Існують звичайні кнопки на панелі і функція розпізнавання голосу. Окрім зазначеного у перелік стандартного оснащення потрапили неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання, автоматичний клімат-контроль, цифрова приладова панель та панорамний люк даху. Доступними є функція дистанційного старту, автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, точка Wi-Fi, бездротова зарядка, стереосистема «Harman Kardon» на 12 і 16 динаміків, аудіосистема «Bowers & Wilkins» на 20 динаміків та сенсорні екрани для задніх сидінь.

Відео тест-драйв BMW X5 2020 року

Технічні характеристики 

Моделі xDrive40i 2020 отримали 3.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 340 кінських сил і 450 Нм. У пару йому дісталася восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід повний. До сотні позашляховик розганяється за 5.5 секунд. Витрата пального BMW X5 перебуває на рівні 10.6 л/100км у міському, 7.5 л/100км у заміському та 8.7 л/100км у змішаному циклах. Під капотом моделей xDrive50i приховано 4.4-літровий V8 турбодвигун на 462 кінських сили і 650 Нм. Компонується він тією самою коробкою передач. Привід повний. Розгін BMW X5 до 100 км/год відбувається за 4.7 секунди. Витрачає автомобіль 11.6 л/100км у середньому. У наступному році до лінійки приєднаються моделі M50i і X5 M з двигунами на 523 і 600 коней. Що стосується загальних вражень, то X5 на диво приємний транспортний засіб, за що, здебільшого, треба дякувати адаптивній підвісці. Ця система утримує X5 під повним контролем при вході у повороти і поглинає нерівності дороги. Доступна пневматична підвіска гарантує ще кращий результат. Сучасне творіння BMW це не той автомобіль, який варто купляти для регулярного підкорення гірських хребтів чи лісових масивів, але з незначним бездоріжжям він впорається. Буксирувальні можливості обмежуються 3.265 кг. 

Безпека 

На 2020 рік моделі постачаються з чотирма роками або 80.467 км пробігу лімітованої гарантії. За результатами краш-тестів «Національне управління безпекою руху на трасах» США дає X5 2020 чотири з п’яти зірок. Усі моделі постачаються з камерою заднього виду, передніми/задніми сенсорами паркування, попередженням про можливе зіткнення, автоматичним екстреним гальмуванням, функцією виявлення пішоходів, попередженням про виїзд за межі смуги руху, моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, адаптивним віражним освітленням і автоматичним дальнім світлом. Деякі з цих систем і функцій належать до набору «Active Driving Assistant». Доступними є адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі, система камер навколишнього бачення, функція допомоги при паралельному паркуванні, камера нічного бачення та проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

У довжину X5 має 486.7 см. Важить позашляховик від 2.158 до 2.460 кг.

Можливі комплектації 

На наступний рік цей BMW доступний у чотирьох моделях: 40i, 50i, M50i та M. Базова модель X5 40i стане вдалим варіантом для більшості покупців. Доступна вона у версіях з заднім і повним приводом. Варіант X5 sDrive40i отримав інформаційно-розважальну систему iDrive з 12.3-дюймовим сенсорним екраном, навігацію, Apple CarPlay, HD і супутникове радіо, 10 динаміків стерео, Bluetooth, п’ять USB портів та цифровий набір приладів. Неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання, двозонний автоматичний клімат-контроль, штучна шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь, панорамний люк даху, електропривод дверей багажника, адаптивна підвіска і 19-дюймові колеса з легкого сплаву теж стандартні для BMW X5. Стандартними функціями і системами допомоги водію стали камера заднього виду, сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, функція виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, адаптивні віражні фари і адаптивне дальнє світло. Пакет «Convenience» пропонує автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, точку Wi-Fi та бездротову зарядку. Пакет «Premium» подбає про наявність усіх зазначених елементів пакету «Convenience», плюс дистанційного старту, проекційної приладової панелі на вітровому склі і функції контролю жестів для інформаційно-розважальної системи. Як складники пакету «Executive» пропонуються усі попередні елементи на додачу з функцією «м’якого» закривання дверей, задніми завісами, підігрівом і охолодженням тримачів напоїв, системою камер навколишнього огляду і функцією допомоги при паралельному паркуванні. Окремими опціями стали справжня шкіра оздоблення, вентиляція і масаж передніх сидінь, підігрів задніх сидінь, третій ряд, розважальна системи для задніх пасажирів, підігрів керма і переднього підлокітника та шкіряна приладова панель. Також доступними є стерео «Harman Kardon» на 12 динаміків, аудіосистема «Bowers & Wilkins» на 20 динаміків, адаптивний круїз-контроль, система допомоги руху по смузі, камера нічного бачення, пневматична підвіска, «M Sport» гальма та 20 і 22-дюймові колеса. 

Модель X5 xDrive40i має такий самий перелік оснащення, як і sDrive40i, але зі стандартним повним приводом. Опції їй доступні ті самі, що і базовій моделі. 

Модель xDrive50i постачається з V8 двигуном і системою повного приводу. Вона може похвалитися справжньою шкірою оздоблення, системою «Harman Kardon» на 12 динаміків, точкою Wi-Fi, двозонним автоматичним клімат-контролем і бездротовою зарядкою. Більшість опцій у неї та сама, що і у попередниць. 

Нова модель X5 M50i готова вражати V8 двигуном на 523 кінських сили. Вирізняється вона за рахунок особливих бамперів, 20-дюймових коліс та адаптивної підвіски «M Sport». Сюди ж потрапили інші елементи «M Sport», включно з рульовим колесом, вихлопними патрубками, заднім диференціалом і гальмами. 

Ще одна новинка це модель X5 M з V8 турбодвигуном на 600 кінських сил. Стандартними у її випадку є 21-дюймові колеса, шкіряна приладова панель, проекційна приладова панель на вітровому склі, система камер навколишнього огляду і функція допомоги при паралельному паркуванні. Як верхівка ієрархії пропонується модель X5 M Competition з двигуном на 617 коней. Її особливостями стали виняткова шкіряна обшивка салону і колеса на 21 чи 22 дюйми.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2020