Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2019

8 травня 2019

Один з найкраще продаваних хетчбеків намагається стати настільки солідним, наскільки це можливо. Щоб не тільки вистояти проти Hyundai Ioniq, Kia Niro, Chevy Volt і Honda Insight, а й виділитися на їх фоні, Toyota Prius обзавівся новим функціями і системами. На додачу до надійності, безпечності та економічності моделі 2019 року доступні з системою повного приводу, до речі, ледь не перша подібна пропозиція у класі. Футуристичний дизайн хетчбека Toyota Prius вирізняє його з-поміж більш традиційних суперників. Чотири доступних комплектації дозволять кожному обрати своє.

Огляд тест-драйву: Toyota Prius 2019

Вам сподобається

Надійний Toyota Prius 2019 це сміливо стилізований автомобіль з відмінним співвідношенням ціни і якості, високим рейтингом надійності та чималим переліком функцій. Бонусом стане гібридна силова установка. Приємним здивуванням стане просторий салон. Здатністю спокійно пересуватися у будь-яку погоду наділяє доступна система повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо зовнішність Prius видається занадто дивною, на ринку представлено чимало варіантів з більш традиційною зовнішністю. Так, на думку спадають Hyundai Ioniq, Chevy Volt чи навіть Toyota Camry. Крім того, Prius не тішить надзвичайним запасом потужності чи швидкістю. Додаток Apple CarPlay досі не доступний, а Android Auto, здається, ніколи і не буде.

Нове у 2019 році

На поточний модельний рік Prius отримав опційну систему повного приводу, незначне оновлення екстер’єру і перегляд інтер’єру з появою USB портів позаду. Стара схема моделей відійшла у минуле на користь стандартної для Toyota системи назв.

Враження від їзди

Плавний і точний Toyota Prius до того ж є зручним, затишним і легким в управлінні. Не позбавлений він спритності. Це геть не спортивний автомобіль, але на спортивне управління розраховувати можна, чого не скажеш про попередні версії. Крен кузова зведено до мінімуму, а рульове управління, хоча і не така як у Mazda3 чи Honda Civic, тішить легкістю і відносною точністю. Якість їзди пристойна на міських дорогах, на шосе автомобіль може виділитися не доступною раніше стабільністю. Достатнім можна вважати  показник прискорення, що по відчуттям робить гібридний автомобіль Toyota Prius спритнішим, ніж він насправді є. До сотні автомобіль розганяється за 10.0 секунд. Загальний запас потужності не змусить нервувати. Окремої згадки вартує економія пального, що у даному випадку є пріоритетом. Так, у змішаному циклі автомобіль витрачає 3.0 л/100км.

Найкращі характеристики

Система повного приводу Prius задіює електричний мотор задля включення в роботу задніх коліс на швидкості до 70 км/год. На швидкості до 10 км/год система повністю активна, сприяючи кращому зчепленню. Загалом, привід на передні колеса, але в разі виявлення буксування коліс, система автоматично активується.

Для Toyota безпека це пріоритет, ось чому, на відміну від суперників, усі Prius оснащені набором «Safety Sense P». До нього входять автономне екстрене гальмування з виявленням пішоходів, адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло та попередження про виїзд за межі смуги руху.

Детально про автомобіль Toyota Prius

Інтер’єр

На 2019 рік салон Toyota Prius переглянули, додавши класних елементів типу чорного оздоблення рульового колеса і центральної консолі. Новій моделі Toyota Prius Limited дістався натхненний Tesla 11.6-дюймовий сенсорний дисплей. Сидіння широкі з достатнім ступенем підтримки. Місця вдосталь як спереду, так і позаду. Традиційна концепція приладової панелі збереглася, пропонуючи розміщену в центрі комбінацію приладів в самій основі вітрового скла. Порт бездротової зарядки нині більший, а кнопки підігріву сидінь опинилися перед тримачами напоїв. Замінник шкіри нині пропонується для моделей вищої комплектації, він же використовується для керма, яке у моделях XLE і Limited, ще й підігрівається.

Відео тест-драйв Toyota Prius 2019 року

Екстер’єр

Попередні моделі Prius не могли похвалитися виразною зовнішністю. Їх не можна було назвати непривабливими, але їм бракувало візуального магнетизму. Цього разу дизайнерська група Toyota постаралася на славу, і екстер’єр хетчбека 2019 року можна назвати яким завгодно, але не нудним. Звісно у кожного своє розуміння краси, але футуристичні лінії та авангардне освітлення виділяє автомобіль з натовпу. Окрім іншого, поточні моделі стали довшими, ширшими і нижчими. Занижена лінія капоту не лише сприяє економії пального, зменшуючи опір вітру, а й покращує видимість водія, що особливо цінно в обмеженому міському просторі.

Базова комплектація

Перелік стандартного оснащення базової моделі Prius L Eco включає: два 4.2-дюймових кольорових дисплеї, 6.1-дюймовий кольоровий сенсорний екран, аудіо AM/FM/CD Entune на 6 динаміків, 2.0 USB порт, Bluetooth, 15-дюймові колеса з легкого сплаву, функцію доступу без ключа, кнопкове запалювання, круїз-контроль, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, підігрів бічних дзеркал, камеру заднього виду, контроль стабільності, протибуксувальну систему та вісім подушок безпеки. До набору безпеки «Safety Sense P» входять динамічний круїз-контроль, функція виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху та автоматичне дальнє світло.  

Опційне обладнання

Опції залежать від моделі, більшість з них розподілена по пакетам. Найпривабливішими елементами стали люк даху з завісою, кольорова проекційна приладова панель на вітровому склі, покращений сенсорний екран, навігація, аудіосистема «JBL» на 10 динаміків, функція розпізнавання голосу та багато інших. У цьому році 11.6-дюймовий мультимедійний HD дисплей, раніше бачений хіба що у Tesla, став стандартним для моделі Prius Limited. Система повного приводу доступна моделям LE і XLE.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідають 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун і електричний мотор, які гарантують 122 кінських сили. Пару їм складає варіатор. Стандартно привід на передні колеса. Розгін відбувається за 10.0 секунд. Витрата пального Toyota Prius становить 3.1 л/100км у міському, 2.9 л/100км у заміському та 3.0 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche 911 2019
Огляд тест-драйву: Porsche 911 2019
Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2019